אז איך מגישים מה ?

demultiplexer

New member
אז איך מגישים מה ?

אני מתחיל ביום ראשון להחליף ברמן שיוצא למילואים. עד עכשיו הייתי מלצר. יש לי הרבה לשאול אבל הדבר העיקרי הוא כזה - יש לי תפריט עם משקאות ואני לא יודע איך אני אמור להגיש כל אחד. באיזו כוס, עם או בלי קרח, גרוס או לא, קש או לא, מקל ערבוב או לא, לימון בלה בלה בלה. אפריטיף: קמפרי מרטיני אניס: פרנו\אוזו וודקה: אבסולוט\סמירנוף ג'ין: גורדון רום: בקרדי טקילה: קוארבו גולד וויסקי: רד לייבל\JB\גיימסון גק דניאלס\שיבס גלפידיך קוניאק וברנדי: ברנדי ליקרים: סאותרן קומפורט בייליס קהלואה מידורי קשאסה קוואנטרו בנידקטין ייגרמייסט תודה לכולם!
 

The German

New member
אז ככה

כלל אצבע: אם יש קרח יש סטירר הי בול תמיד יש קרח קש וסטירר אולדפאשן לשאול אם רוצים קרח אם יש קרח אז יש סטירר, אם יש קוקטייל כגון סאוור באולפאשן אז יש קחר תמיד ולכן יש קש וסטירר כוסות מרטיני ובלון(סניפטר) אין קרח, אין קש!!, אין סטירר אף פעם! את כל המשקאות ניתן להגיש גם בכוסות שאט או צ'ייסר ולכן לא אציין על ידם, לימון תן רק בטקילה או לבקשת הלקוח אפריטיף: קמפרי - אולדפאשן או עם תוספת בהי בול (או תוספת בצד וכל פעם שארשום תוספת בהי בול אפשר גם בצד) מרטיני - זה וורמוט לסוגיו - אולדפאשן עם בלי לימון אניס: פרנו\אוזו - הי בול עם תוספת וודקה: אבסולוט\סמירנוף - הי בול עם תוספת ג'ין: גורדון - הי בול עם תוספת רום: בקרדי - הי בול עם תוספת טקילה: קוארבו גולד - שאט, מלחיה ולימון וויסקי: רד לייבל\JB\גיימסון גק דניאלס\שיבס גלפידיך - אולדפאשן (אפשרי גם הי בול עם תוספת ) קוניאק וברנדי: ברנדי - כוס בלון ליקרים: סאותרן קומפורט בייליס קהלואה מידורי - אולדפאשן או הי בול עם תוספת קשאסה - בקוקטילים קוואנטרו - אולדפאשן בנידקטין - כוס בלון ייגרמייסט - שאט או הי בול עם תוספת תודה לכולם!
 

demultiplexer

New member
מצויין! ואיזה קוקטיילים הם MUST

לדעת להכין היום ? שלושה או ארבעה שהם האופנתיים וקלים להכנה ? בעיקרון אני בעיקר עובד עם תיירים מאירופה.
 

demultiplexer

New member
ואיך אני אמור להגיש את המשקה מלבד הכוס?

אותה רשימה של משקאות שציינתי - אני מניח שלא רק שופכים לכוס ומגישים ? איך אני מגיש אותם ? אילו תוספות יכולות לבוא בהי בול ביחד עם כל משקה ? מיצים ? קולה וספרייט ? מה אני עוד צריך לשאול שלא שאלתי ? או לדעת שאני לא יודע ? תודה לכולם, בעזרתכם אני מכין טבלה שאומרת את כל מה שאני צריך לדעת על המשקאות שאצלי בתפריט. ברגע שמישהו מזמין, אני ניגש לטבלה ורואה בדיוק מה אני צריך לעשות עם זה. ואיך מגישים יין בבר ובמסעדה ? אני מדבר על שלוש צורות - 1. להסתובב עם בקבוק יין הבית ולמזוג כוסות 2. להגיש בקבוקים שלמים לשולחן 3. להגיש כוסות שאני מכין בבר לשולחן מה הם "גינוני הטקס" בכל אחת מהצורות ?
 

demultiplexer

New member
ואיפה יש חומר לימוד באינטרנט

גם על אלכוהול וגם על קפה, latte art וכל מיני.
 
למעלה