אז איך מכינים את הבעל לקראת הניתוח שלי?

אז איך מכינים את הבעל לקראת הניתוח שלי?

הוא לא ממש מבין מה אני עומדת לעבור , הואכהר השמיע באוזניי שלדעתו הניתוח מיותר כי אין סיכוי שאעמוד במה שזה מצריך (את גם תאכלי שוקולדים אחרי הניתוח ...) והוא גם חושב שיש צורך לעשות לי מבחנים כדי לראות את ==ם אעמוד בזה.
זה לא שהוא בנאדם רע פשוט לו יש כנראה כח רצון שלי אין והוא לא מצליח להבין שאני לא כמוהו.
אז איך מכינים אותו שיתמוך ושלא ינסה לפתות אותי באוכל?
ובכלל איך מסבירים למישהו שלהיות מכורה לסוכר או לאוכל זה לפעמים גרוע מלהיות מכורה לאלכוהול למשל?

ליבי3617

New member
מסבירים לו בדיוק את זה

יושבים ומדברים.
תסבירי לו שנכון, זה שינוי ושאת מנסה.
לפחות את לא מתייאשת ולא אומרת לעצמך שתמיד תישארי שמנה.
את לא נכנעת.
את חזקה אבל רוצה שהוא גם יהיה חזק בשבילך.
את חזקה ומקווה שהוא יתמוך בך כדי שתהיי חזקה יותר.

לוקחים את זה כל יום להיום ומעגל תמיכה הוא הדבר הטוב ביותר שתוכלי לקבל.
תבקשי ממנו להיות בו חבר כבוד.

הניתוח הוא שלך ולמענך

את צריכה להיות מוכנה לאפשרות שתצטרכי לעבור את התהליך ללא התמיכה שלו. להתכונן נפשית לעשות את זה "לבד" ולחפש תמיכה ממישהו אחר שקרוב אליך מאד (חברה/אח/אחות/הורים). לו הייתי במצבך, הייתי שוקלת גם לווי של איש מקצוע לאורך התהליך כולו.
את צריכה לעשות את זה אך ורק למען עצמך.

קוביd1

New member
את עושה את הניתוח בשבילך

ואם בעלך לא מבין את זה זאת בעיה שלו , כנראה שיש לו בעיה בהבנת החיים ,מצער לשמוע שבעלך לא תומך בך ,כי עזרה מבן בת זוג חשובה ביותר.
באם החלטת לעשות את הניתוח תלכי על זה עם כל הקשיים ,תרדי במשקל ,ולבעלך יהיה אישה רזה חתיכה ,ואז אולי הוא יקנא בך.....

בהצלחה!

קובי

חנה101010

New member
כמה דברים

קודם כל מראים לו תמונות של לפני ואחרי. יש המון כאלו בפורומים הקודמים וגם כאן, אם אני זוכרת נכון. אין טוב ומהמם ממראה עיניים.
חוצמזה, עושים לו היכרות עם הפורום הזה ונותנים לו לקרוא. הרבה.
ככה אני עשיתי וזכיתי די מהר בתמיכתו של בעלי, שבהתחלה גם הוא נרתע מהאופציה של ניתוח. תודו שזה נשמע מפחיד מאוד. הבעל שלך, מן הסתם דואג לך ופוחד להשאר לבד. אחרי הכל זה ניתוח.
כמובן שהיום במבט של שנה אחרי, בעלי שמח יחד איתי במהפך שעברו חיינו. גם הוא ירד במשקל ולקח חלק בתהליך שעבר עלי במלוא מובן המילה. גם הילדים, לוקחים חלק בתהליך. הבת שלי משתתפת בחלק משיעורי הספורט שלי. והבישולים בבית, שהילדים שלי משתתפים בהם באופן פעיל, הפכו בריאים יותר, עם דגש על חלבונים וירקות, אבל בלי לוותר על פינוקים. במיוחד איכותיים. תענוג. התהליך הפך להיות תהליך משפחתי במלוא מובן המילה.
בהצלחה.

מרים 882

New member
גם אצלי

בעלי מאוד מאוד מאוד לא רצה שהעבור את הניתוח.
הוא נורא פחד.
בשלב מסוים הוא גם "איים"שלא יבוא איתי ולא יתמוך ולא יעזור.
אז אמר

לא התווכחתי ,תמיד הצגתי את הניתוח כעובדה מוגמרת!
הוא היה איתי ועזר ותמך והיה איתי את 3 ימי ולילות האשפוז.
וגם בבית חזר מוקדם במשך שבועיים ועשה את הכל בבית.
הכל יהיה בסדר,אל תדאגי. תהיי חזקה וכך תובילי אותו.

למעלה