נשמתי לרווחה-אכן מבשלים בתוך הנוזל. אם תחשבי
על כך, הרי שאם היית מסננת, היית פוגמת ביחס הסוכר פרי.
מעתיקה לך את המתכון כפי שהבאתי ןהכנתי בעבר:
ריבת משמשים/יעל גרטי
בפעם הראשונה שהכנתי הנחתי על השיש למשך הלילה ובוקר גיליתי שהנמלים מכל השכונה חגגו כל הלילה אצלינו במטבח וכל תתכולת הסיר ירדה לטימיון. בפעם השניה הכנסתי למקרר לפני שהלכתי לישון ויצאה ריבה מענגת.
המרכיבים :
1,200 גרם (משקל נטו, אחרי גלעון) משמשים טריים, שטופים ומגולענים
900 גרם (1/2 4 כוסות) סוכר לבן
מיץ מ-1 לימון
אפשרות: תוכן מקל וניל או 2/3 כפית משחת וניל או 2 כפות ברנדי בעת בישול הריבה, לתוספת טעם.
אופן ההכנה:
מניחים משמשים וסוכר בקערה, מערבבים היטב ומניחים (ללא כיסוי) בטמפרטורת החדר למשך לילה או 8 שעות לפחות. אפשר לערבב אקראית (פעם בשעה-שעתיים) אם עוברים בסביבה.
עם תום פרק זמן זה מערבבים היטב ומעבירים בעזרת מרית סיליקון לסיר בינוני בעל תחתית עבה, על אש גבוהה.
מוסיפים מיץ לימון, מביאים לרתיחה (ללא כיסוי), מקפים את הקצף שנותר בעזרת כף גדולה, מנמיכים את האש ומבשלים (ללא כיסוי) במשך 35 דקות או עד להצלחה במבחן הצלחת.
מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות בעזרת מצקת, ממלאים עד הסוף, סוגרים היטב, הופכים על צלחת ומניחים לצינון. עד לפתיחה מאחסנים בארון קריר או במקרר. אחרי הפתיחה מאחסנים במקרר.