אז איך ממשיכים?

GATINHA

New member
אז איך ממשיכים?

כמעט כל סוגי ההטרדות כבר קרו לי היש מישהי שגדלה בלי לחוות חוויות איומות כאלה? לאחרונה נפגעתי גם ע"י ידיד (יש לציין שבאף אחת מן החוויות הלא נימות הללו לא היה אקט מיני מלא), קשה לי משום שחברים משותפים מבקשים לדעת מדוע ניתקתי עמו את הקשר והדבר גורם לי צורך לנתק מגע גם איתם... מה לעשות.. לספר? לשמור בסוד ורק להמנע ממפגשים בהם גם אותו ידיד נוכח? את רוב החברים הכרתי דרכו... דבר שמסבך מאוד את המצב מבחינתי.. אולי יעדיפו "להפטר" ממני... בקיצור... איך ממשיכים?

באמת לא פשוט

כי מצד אחד, אני רוצה להגיד לך שתספרי רק לאותם אנשים שאיתם את מרגישה בטוחה. מצד שני, איך תדעי? ואם תספרי ומישהו יגיב בצורה פוגעת, באי אמון או בכלל בהאשמה שלך? התגובות של אנשים לידיעה שמישהו שהם מכירים תקף מינית יכולות להיות מאוד בעייתיות. רובנו מעדיפים לחשוב שאותם אלה שתוקפים מינית, נמצאים אי שם במקומות אחרים, שייכים לקבוצות אחרות שבהן אנחנו לא מסתובבים וכו´. כשמתברר שגם אנשים שנראים נורמליים, שיכולים להיות נחמדים בתחומים אחרים והכי גרוע - הם חברים או עובדים איתנו - אבל גם מסוגלים לתקוף מינית - יש בידיעה הזו המון איום. התגובה הראשונה לזה יכולה להיות לדחות לחלוטין אפשרות כזאת ולהגיד - "בטח לא הבנת נכון את מה שקורה" או גרוע מזה "את משקרת". ואת מצד שני יודעת מה היה, את יודעת שנפגעת. יש גם את האפשרות שדרך התקרית הזו תוכלי לדעת מי חבריך האמיתיים ומי לא. מי באמת מאמין בך כדי לדעת שלא תשקרי בדבר כזה, שאת יודעת מה את אומרת ומי יעדיף לנפנף את האמת שלך הלאה ממנו, כמשהו מטריד ומפריע. זו החלטה קשה, אי אפשר כמובן להגיד לך מה לעשות. אבל אולי לצורך העניין, תנסי לעשות לך סדר בראש, לרשום את האנשים שלגביהם את מתלבטת אם לספר או לא על דף וליד כל שם - לשער איך הם יגיבו לדבר כזה. ואולי לבחור מישהו שנראה הכי מתאים ולו או לה לספר, אם תרגישי בנוח. וכמובן, תמיד יש את האופצייה להתרחק מכולם. אבל אולי חבל ולא מגיע לך לאבד חבורה שלמה של אנשים בגללו. את מוזמנת להמשיך לחשוב על הנושא כאן.

GATINHA

New member
המשך...

הוא גם מתקשר אלי הרבה (אני לא עונה לו) מאז המקרה, וידיד משותף אמר לי שהוא אמר לו ש"הוא לא יודע מה קרה ולמה אני לא מדברת איתו" וביקש ממנו לברר. ויתכן בקרוב מצב שנהיה כולנו באותו ארוע... ללכת ולנסות להמנע מעימות בנוכחות החבר´ה, או לוותר?

ט ל י ה 1

New member
לדעתי

את צריכה ללכת לאירוע ופשוט להימנע ממנו, הוא לא יכול לנהל לך את החיים.

בסופו של דבר, זו ההחלטה שלך

כי הרי את תחיי עם ההשלכות שלה - של ללכת לאירוע הזה שהוא גם נמצא בו, להיות עסוקה במה הוא עושה ואיפה הוא נמצא וכו´. מצד שני, כמו שטליה אומרת - אם לא תלכיזה יהיה לתת לו לקבוע עבורך מה תעשי וגם זה מקומם. ההחלטה היא בכל זאת שלך, מה חשוב לך יותר - השקט שלך בטווח המיידי או הרצון שלך להמשיך כרגיל, בלי קשר אליו. הטלפונים שלו, אם הם אינם רצויים לך, נחשבים להטרדה ואפשר להתלונן על זה במשטרה, גם בלי לספר את כל היתר.

למעלה