אז.. איך מתחילים? אשמח לקצת עזרה

יעל :-)

New member
אז.. איך מתחילים? אשמח לקצת עזרה

אני אתחיל בלהציג את עצמי - יעל, בת 28 מכפר סבא. הייתי בסדנת תחזוקת אופניים שאביבה ארגנה פה, אז כבר יצא לי לפגוש כמה (אמנם בשמות, ולא בכינויים). לעומת הרבה בנות/נשים פה, אני ממש לא ספורטאית. אין לי רקע בתחום, ותמיד הייתי גרועה בספורט. לא התעסקתי בזה, או שהייתי מוותרת מהר. הצעד היחיד לפני כמה שנים היה להגיע למכון כושר. ואז זה בא לי בתקופות, עד שמגיעה איזו שפעת או סתם משהו, ואז קשה לי להחזיר את עצמי לאימונים בכוחות עצמי. (אפשר להגיד שזה עדיין לא בדם שלי, כמו אצל המכורים לדבר) לאחרונה צצה התעניינות ברכיבה על אופניים. השגתי אופני שטח שהיו של אח שלי - אופני Merida kalahari 550, אם זה אומר למישהי משהו. (זה לא מחייב לרכב תמיד בשטח, אבל אני ממש חוששת ונמנעת מלרכב על כביש). אז יש לי אופניים, קסדה, כפפות, בגדי ספורט ורכיבה, מנשא לאוטו (שאין לי מושג איך מתקינים נכון) וזהו. אני מודה שאני ממש בורה בענין. הדברים היחידים שאני "מבינה" באופניים, זה מה שלמדתי בסדנה שהיתה דרך הפורום. (אפילו אתמול בנסיון לנפח גלגל עם איזו משאבה ישנה, הצלחתי בכשרון רב לגרום לכל האוויר לצאת עד לשמע 'פאק' לא מובן וליצור משהו דמוי פנצ'ר
. עכשיו אני באמת יכולה לבדוק אם הפנמתי את מה שלמדנו בסדנה
) בינתיים יצאתי ל-3 טיולים עממיים עירוניים שהיו פה בסביבה. מעבר לזה... אני פשוט לא יודעת מאיפה להתחיל אין לי מושג איך באמת נכון לרכב, אני חדשה בלהבין את רכיבי האופניים והתחזוקה, אין לי פרטנרים (רק חברה שכבר הבריזה כמה פעמים), ואין לי רכב ממש משלי בשביל להתנייד עם האופניים (רק מתאפשר בשבתות). אז .. תהיתי אם אפשר קצת טיפים? האם יש איזו רוכבת מהאיזור? אולי מישהי שתוכל לעזור לי להבין איך להסתדר עם המנשא? (למרות שברור לי שזה קל) אולי קישור לחומר תיאורטי באינטרנט שיתן קצת מושג? ואשמח להבין מה הן קבוצות האופניים שחלקכן משתייכות אליהן? (האם יש משהו לחדשות לגמרי) תודה מראש על כל עזרה/תמיכה שתהיה

New member
ואשמח עוד יותר לשתף ש...

אתמול קראתי הודעות ישנות בפורום, וזה נתן לי כח והשראה. מדהים בעיני להבין שיש כל כך הרבה נשים שעוסקות בספורט גם בשנים בוגרות בחיים. ומודה שגם אהבתי מאוד הרבה מההודעות של סוזי
. והיום בבוקר יצאתי לטיול אופניים של מועצת דרום השרון. אחרי שאתמול היתה לי תקלה עם הגלגל, וחברה הודיעה שהיא מבריזה. הייתי די מתוסכלת והיה כל כך קל לוותר. ואז בבוקר העברתי שעה (ולצערי אני לא מגזימה) בנסיון לכוון את המנשא בצורה טובה על האוטו, עד שכמעט התייאשתי. (כבר היה יותר מהר פשוט לרכב עד לשם
) כשראיתי שהזמן אוזל עד לזינוק, עשיתי מה שעשיתי (בתקווה שזה לא יהיה מפדח מדי), נהגתי לאט יחסית וקיוויתי שיהיה בסדר. וכשהתחלתי לרכב במסלול, הדהד לי המשפט של סוזי: "כל אחת מנצחת". ופשוט הרגשתי שניצחתי בעבורי
יצאתי לדרך בכוחות עצמי, גם אם לא הבנתי הרבה, גם אם הבריזו לי. ניצחתי שוב לרגע את ההרגל של להתייאש/לוותר. זו היתה הנאה גדולה עבורי. שמחתי כל כך שיצאתי לדרך... ועוד בטבע... המסלול היה מישורי וקל, אז זרמתי למסלול הכי ארוך שהיה.. וזו פעם ראשונה שרכבתי 25 ק"מ. (בשבילי זה היה הכי הרבה שרכבתי עד כה). אז תודה לכן

dganitm

New member
../images/Emo24.gif יעל ברוכה הבאה

אין כמו להתחיל לרוכב, הריגוש, הכל חדש, לא יודעים כלום ולאט לאט לומדים וצוברים ניסיון
תהני מזה בעניין המנשא, דברי איתי במסרים ונקבע יום ואעבור דרכך בכפר סבא לעזור לך, תזכרי שתמיד את יכולה לגשת לחנות אופניים שקרובה לביתך ולבקש מהם עזרה בהחלפת פנצ'ר בגלגל (גם גברין עושים את זה אז אין מה להרגיש פאדיחה! אני מגיעה לחנות האופניים של על כל דבר הכי קטן, אני סומכת עליהם הרבה יותר מעל עצמי) או לעזור לך לכוון באופן ראשוני את המנשא לרכב שלך (אחר כך את לא צריכה לגעת בכיוונים). בעניין ההתחלות: כאן בפורום יש הרבה רוכבות מתחילות, אני משוכנעת שתמצאי כאן מישהי שתשמח לרכוב איתך בשטח, . חצמזה, נפתחה קבוצת רכיבה לנשים של מועצה אזורית לב השרון בהדרכתו של רונן ליפשיץ, תנסי אותם תמשיכי לעדכן מה קורה איתך ואיך הולך ובטח אם את צריכה עזרה ותשובות לשאלות

New member
תודה ../images/Emo140.gif

תודה! נחמד מצידך :) אני אהיה איתך בקשר, אם לא אסתדר בקרוב. כרגע אני מכירה חנות אחת ליד הבית. אבל לא מרגיש לי ממש מקצועי או מקום שמוכן לתת ממש. דווקא הכסף זורם שם טוב לדעתי. הלכתי לתקן שם את הפנצ'ר היום כי רציתי לרכב (בינתיים האופניים הם גם תחליף לרכב). לקחו לי 50 על פנימית עם ג'יפה (זה נורמלי??). מוכר אחד אמר 55, שני 45, בסוף שילמתי 50 והלכתי. אז נראה לי שגם צריך למצוא חנות ידידותית, כי דברים התחילו לחרוק אחרי הטיול אתמול. ואני כבר בתהליכי בדיקה לגבי קבוצת הרכיבה שכתבת עליה. תודה.. אעדכן בהמשך

כל הכבוד על ההתחלה ../images/Emo24.gif

נדמה לי שהגחת כבר לפורום (או מישהי עם סיפור דומה, אני לא בטוחה) וכתבתי את התגובה הזאת (שהשתרשרה איכשהוא לא למקום שהתכוונתי). אני מאוד מזדהה. התחלתי לרכב על האופניים לפני זמן קצר ובאופן לא מחייב, כשעיקר מה שאני יודעת זה לדווש
אני יוצאת בשביל להנות, ומאליו, גדלים המרחקים, והאומץ שלי לאתגרת את עצמי (ולעשות שטויות) עולה - ראי הדיווח מהשבוע. קבוצת אופניים מתחילות היתה יכולה להיות רעיון פנטסטי בשבילי, אלא שהימים שקבוצה כזאת פועלת באיזורי, תפוסים על ידי אהבתי הראשונה והגדולה והחשובה באמת - הסוס. אז אני גוררת את עצמי עם בעלי או לבד באמצע השבוע פעם אחת, ואת גיסי טוב הלב בסופ"ש, וזו כרגע המסגרת. לי יש את שדות עמק יזרעאל פרושים מסביבי, כך ששטח זו לא בעייה. אף על פי כן ובלי הדרכה, רואה איך מגיעה הטכניקה (בטח מאוד ראשונים, אבל קיימת): משכללת את מיומנות החלפת ההילוכים ובחירת העיתוי, מעבירה משקל בעליות ובירידות, עומדת מעל מכשולים ונותנת לאופניים ולברכיים לספוג את הזעזוע (ולא לתחת ולעמוד השדרה). והעיקר - המוטיבציה והכח עולים ומשתפרים, וזה כיף גדול. נסי ותהני!

New member
תודה ../images/Emo24.gif

היה כיף לקרוא אותך לאט לאט מקווה גם ללמוד את כל העניינים ולהשתפר עם הזמן.

moran ashur

New member
לרוכבת המתחילה

דווקא באזור שלך יש קבוצת מתחילים נהדרת, רוכבים גם כביש וגם שטח. יוצאים מבני ציון בימים קבועים בהדרכת קרן אקשטיין שהיא לטעמי מדריכת אופניים מעולה (לצד זה שהיא רוכבת אופניים כישרונית ביותר). ראיתי אותה בפעולה ומאוד התרשמתי מהסבלנות, ההשקעה והאיכפתיות. האימון מלווה בהמון הסברים ויישום מעשי של מה שלומדים כשכל הזמן קרן מקפידה לתת טיפים ולהסביר תוך כדי עבודה. אני מציעה לך לגשת לחנות של ספינגו בבני ציון, להתרשם, לקבל פרטים על האימונים ולהיצטרף. שם גם ילמדו אותך איך להתקין את המנשא ולפרק אותו. אם את רוצה ליצור קשר ישירות עם קרן אשמח לקשר בינכן במסרים. בקשר להחלפה או ניפוח של גלגל, אל תדאגי, זה קורה לכולם בהתחלה. בפעם הראשונה שניסיתי להחליף פנצ'ר בגלגל עשיתי את זה בתנאי "מעבדה" בבית ועבדתי על זה כ"כ קשה ובמשך די הרבה זמן. אחרי שכבר סיימתי הכל והתחלתי לנפח, נשמע פיצוץ אדיר, משהו מטורף, שבשניה הראשונה הייתי בטוחה שהתפוצץ מטען חבלה בבית שלי. מה שקרה באמת זה שהפנימית נתפסה בין החישוק לצמיג ובלחץ הניפוח - התפוצצה...
בכל אופן, אל ייאוש עם הזמן לומדים הכל. בהצלחה

New member
תודה על האינפורמציה

עדיין לא יצא לי לבקר בספינגו, אבל אני אנסה להתקשר ולשאול על הקבוצה (כי באתר לא מצאתי פרטים). אם אין לך בעיה לקשר אותי עם קרן במסרים, אז בכיף :) וטוב לשמוע על תקלות של אחרים... גורם לי להרגיש בסדר
תודה

avivar

New member
פנצרים..

את רואה יעל... טוב שדני הראה לנו בסבלנות איך מחליפים פנצר כי השבת תרגלתי את זה פעמיים ..

New member
יפה יפה

דני באמת נתן הדגמות ומידע שימושי. את הפנצ'ר תיקנו לי בחנות, ככה למדתי איך לפרק את הברקסים שלא ממש הייתי בטוחה לגביהם באופנים שלי. מניחה שפעם הבאה כבר אנסה אולי בעצמי. בינתיים גם צריכה להעיז לכוון את ההילוכים שלא עוברים לי טוב. בכל אופן, נראה שיש מה לנסות ולעשות

למעלה