שאלה + תשובה
אצלי כל עוד הייתי ילדה אני זוכרת שסדר פסח היה שנה-שנה.
לדעתי כשהתקרבתי ל-18 במקביל התחלתי לנטות יותר לצד של אמא וגם אבא שלי עצמו התרחק קצת מהמשפחה של אחותו ואני בעקבותיו. לא בקטע רע, כנראה כך היה נוח לשני הצדדים, אנחנו עדיין בקשר (למרות שלצערי איבדתי קשר עם בני הדודים, מתקשרת בעיקר עם הדודים בכל השנים הרבות האחרונות, למרות שכשהייתי ילדה בני הדודים היו החברים הכי טובים שלי...)
כיום אבא חוגג רק עם המשפחה של אשתו ולמעשה זה כך מאז שהכיר אותה. אמא של אשתו (סבתא של אחותי שיש לה אותו שם כמו הסבתא ז"ל שלי... אגב גם לשני הסבים שלי היה אותו שם אבל את הוריו של אבי לא הכרתי כי הם מתו בהיותו די צעיר, דווקא את סבה של אחותי ז"ל יצא לי להכיר) גרה באותה עיר כמוני אז אם אין לי משהו מהמשפחה שלי + אני מעוניינת, אני תמיד מוזמנת גם אליהם כמובן. ניצלתי את הזכות הזאת כמה וכמה פעמים, ולא רק בחגים (ימי שישי מדי פעם, סתם אירועים, בתכלס אני מאוד אוהבת את המשפחה של אשתו, הם תימנים ואנחנו אשכנזים וכנראה זה קשור לכך שיש לה 4 אחים/ות ולשני הוריי יחד רק 3 אחים/ות, הם גם דתיים/מסורתיים ואנחנו ממש לא, אולי זה גם קשור).
אבל בערך מאז הצבא שבמהלכו עקב מספר נסיבות התחיל תהליך שבסופו נהיה לי בית אחד במקום שניים (נסיבה מרכזית היא שאשתו של אבא והבת שלה עברו לגור עם אבא, נסיבה נוספת היא שהייתי בצבא + נהיה לי בן זוג, ולג'נגל בין 4 בתים נהיה קשה מדי...) אני בנוסף גם הרבה יותר קרובה למשפחה של אמא. למרות שאני נזכרת שבצבא זה עדיין היה גם המשפחה של אבא, לראיה לטקס הסיום שלי לקורס/טירונות בצבא הגיעה דווקא רק הדודה מצד אבא ( + ההורים שהסתכסכו כמה חודשים לפני כן ולכן לא החליפו מילה בשלב הזה + החבר הכי טוב + שתי חברות טובות בזמנו, מצד שני אותה דודה היחידה שהתגוררה באיזור המרכז, למרות שלדעתי האחרים לא העלו על דעתם לבוא. היום כמובן הם קרובים אליי כמעט כמו משפחה גרעינית, בעוד שעם אחותו של אבא מדברת פעמים ספורות בשנה/פוגשת אותה/משפחתה במקרה לפעמים כי הם גרים בתל-אביב).
אם יש שאלות נוספות בעקבות כל המלל הזה אז בכיף
השאלה שרציתי היא האם בגלל המבנה המשפחתי שלך הוא וילדיו לא חוגגים אף פעם אצל משפחתך? או שלפעמים משפחתו "מוותרת" עליכם+3 ילדים ומשפחתך זוכה לארח אתכם+ילד(/חתול
)+שני ילדים שאינם ביולוגיים...