אז איך מתכוננים לחגים? מי עושה איפה ואיך

אז איך מתכוננים לחגים? מי עושה איפה ואיך

מחליטים ?
(אני לא מדברת על אני אצל הדודה השנה ולא אצל הגיסה , אלא על הילדים - האם לפי ההסכם ראייה? האם יש שוני וגמישות בחגים? האם הילדים כבר מביעים דעה לאן הם רוצים ללכת ולאן לא?)

atalia

New member
אצלנו

השריד היחיד להסדרי הראיה שנשמר הוא ארוחות ערבי החג, כאן נשמרת התורנות של שנה-שנה.
שאר ימי החג כבר מתחלקים עפ"י התוכניות הספציפיות, כשבעיקר מככבים שם (כמו בכל סופ"ש) עניני החבר'ה שלהם (של הילדים) והרבה פחות ההורים.

mother cat

New member
אוי, החגים כבר תיכף פה?

עוד לא התאוששתי מהחופש הגדול...

מן הסתם הילדים אתנו - כמו תמיד (אם למשהו חסרים ילדים בחג אני מנדבת את שלושתם למלא את החסר....
סתאאאאאםםםם, אל תתנפלו עלי... צחקתי).

תכניות לחג עוד אין - אני מניחה שחמותי תרצה לעשות ארוחת ראש השנה. אני רק מקווה שאף אחד לא מצפה ממני לארח - ארחתי השנה לליל הסדר ולשבועות ואנחנו בונים סוכה על הגג כך שארוחת סוכות אחת תמיד עושים אצלינו - מספיק לי....

האמת, אני קצת זוממת על החגים לגמול את החתלתול מחיתולים אז לא יזיקו לי כמה ימים רצופים בבית בלי לעשות כלום חוץ מלנגב שלוליות

האמת אני סקרנית - איך זה עובד בדרך-כלל אצל גרושים? הסדרי הראיה נוגעית ספציפית גם לחגים?

1Shir

New member
שאלה + תשובה

אצלי כל עוד הייתי ילדה אני זוכרת שסדר פסח היה שנה-שנה.
לדעתי כשהתקרבתי ל-18 במקביל התחלתי לנטות יותר לצד של אמא וגם אבא שלי עצמו התרחק קצת מהמשפחה של אחותו ואני בעקבותיו. לא בקטע רע, כנראה כך היה נוח לשני הצדדים, אנחנו עדיין בקשר (למרות שלצערי איבדתי קשר עם בני הדודים, מתקשרת בעיקר עם הדודים בכל השנים הרבות האחרונות, למרות שכשהייתי ילדה בני הדודים היו החברים הכי טובים שלי...)
כיום אבא חוגג רק עם המשפחה של אשתו ולמעשה זה כך מאז שהכיר אותה. אמא של אשתו (סבתא של אחותי שיש לה אותו שם כמו הסבתא ז"ל שלי... אגב גם לשני הסבים שלי היה אותו שם אבל את הוריו של אבי לא הכרתי כי הם מתו בהיותו די צעיר, דווקא את סבה של אחותי ז"ל יצא לי להכיר) גרה באותה עיר כמוני אז אם אין לי משהו מהמשפחה שלי + אני מעוניינת, אני תמיד מוזמנת גם אליהם כמובן. ניצלתי את הזכות הזאת כמה וכמה פעמים, ולא רק בחגים (ימי שישי מדי פעם, סתם אירועים, בתכלס אני מאוד אוהבת את המשפחה של אשתו, הם תימנים ואנחנו אשכנזים וכנראה זה קשור לכך שיש לה 4 אחים/ות ולשני הוריי יחד רק 3 אחים/ות, הם גם דתיים/מסורתיים ואנחנו ממש לא, אולי זה גם קשור).
אבל בערך מאז הצבא שבמהלכו עקב מספר נסיבות התחיל תהליך שבסופו נהיה לי בית אחד במקום שניים (נסיבה מרכזית היא שאשתו של אבא והבת שלה עברו לגור עם אבא, נסיבה נוספת היא שהייתי בצבא + נהיה לי בן זוג, ולג'נגל בין 4 בתים נהיה קשה מדי...) אני בנוסף גם הרבה יותר קרובה למשפחה של אמא. למרות שאני נזכרת שבצבא זה עדיין היה גם המשפחה של אבא, לראיה לטקס הסיום שלי לקורס/טירונות בצבא הגיעה דווקא רק הדודה מצד אבא ( + ההורים שהסתכסכו כמה חודשים לפני כן ולכן לא החליפו מילה בשלב הזה + החבר הכי טוב + שתי חברות טובות בזמנו, מצד שני אותה דודה היחידה שהתגוררה באיזור המרכז, למרות שלדעתי האחרים לא העלו על דעתם לבוא. היום כמובן הם קרובים אליי כמעט כמו משפחה גרעינית, בעוד שעם אחותו של אבא מדברת פעמים ספורות בשנה/פוגשת אותה/משפחתה במקרה לפעמים כי הם גרים בתל-אביב).
אם יש שאלות נוספות בעקבות כל המלל הזה אז בכיף

השאלה שרציתי היא האם בגלל המבנה המשפחתי שלך הוא וילדיו לא חוגגים אף פעם אצל משפחתך? או שלפעמים משפחתו "מוותרת" עליכם+3 ילדים ומשפחתך זוכה לארח אתכם+ילד(/חתול
)+שני ילדים שאינם ביולוגיים...

mother cat

New member
וואו - בלבלת אותי עם כל הסיפור

זה נשמע כל-כך מסובך - אני מניחה שכשחיים את זה אז פשוט יותר, אבל הג'ינגול בין הבתים אכן נשמע קשה.

בסופו של דבר הורי ואחותי וגיסי מוזמנים בדרך-כלל לחגים במשפחה של בעלי, אז אנחנו חוגגים כולנו יחד. מכיוון שלאחותי אין ילדים, קשה יותר לעשות את החגים "הגדולים" רק עם המשפחה שלי - כי אז הילדים של בעלי יקטרו שאין להם בני דודים לשחק איתם. בשנה שעברה עשינו ליל הסדר אצלי כי אמא שלי הרגישה לא נוח שתמיד חמותי מארחת, אבל הבית של אמא שלי קטן יותר אז חשבנו שיהיה נוח יותר אצלי והתחלקנו בבישולים.

אצל ההורים שלי אנחנו מתארחים עם הילדים (שלושתם) במקרים אחרים - ימי הולדת, סתם שבתות לפעמים, והאמת - בהיותינו אנגלים אנחנו חוגגים כריסמס עוד מלפני שעלינו לארץ, אז למורת רוחו של בעלי אנחנו ממשיכים במסורת הזו. בשנה הראשונה בעלי ניסה לטעון שחוגגים חנוכה, אבל אני חושבת שהילדים כבר הפנימו מה זה...

לא יודעת איך להגיב לך...

מצד אחד חגיגת הכריסטמס ממש לא קשורה לעובדת היותכם אנגלים במקור. בדוק.
מצד שני, יש עץ? קריסטמס פודינג? ג'ינגל בלז? צריך לקבוע מראש? כי אם כן, תרשמי אותנו (הילדים תמיד טענו שהם צריכים לחוות פעם אחת...)

mother cat

New member
תשמעי, אמא שלי גדלה על משהו ולא רצתה לוותר...

ההורים שלי נפגשו והתחתנו באנגליה ובטבעיות חגגו את כריסמס לאמא שלי ואת ליל הסדר לאבא ליץ באנגליה כריסמס זה ה-חג.... כשעלינו לארץ המשכנו אם המסורת.
בעקרון יש לאמא שלי עץ מלאכותי (הגרסה הנוצרית של "סוכה לנצח") אבל מאז שאני מביאה את בעלי והילדים היא לא מוציאה אותו. יש מתנות. יש כריסמס פודינג ויש ארוחת חג בריטית מסורתית - שזה תרנגול הודו שלם כמו שאמריקאים עושים בת'נקסגיוינג.... מצד שני, אמא שלי נאלצת להכין גם שניצלים וצ'יפס עבור הילדים, מה שקצת פוגם באווירה. לפעמים גם שרים שירי חג - תלוי באיזה מצב רוח אנחנו. אגב לחתלתול יש גם גרב לתלות בלילה לפני כדי שסנטה יביא לו מתנות (הצעתי לבעלי לקנות גרביים מיוחדות גם לילדיו אבל הוא לא התלהב...).

אההההה

אנגלים אמיתיים!
כאלה שיש להם אנשים עם שמות כמו ארתור ואן והנרי באילן היוחסין...

בקיצור,

תשמרי לי פרוסה של כריסטמס פודינג.
את ההודו אני אוכל בארוחת הת'נקסגיבינג שלנו, תודה!

mother cat

New member
רוצה גם כריסטמס קייק? וטרייפל?

ועל הכל צריך לשים כמות נדיבה (שלא לאמר חוסמת עורקים) של ברנדי באטר....

וטוב שהנושא עלה לדיון - אמא שלי טסה עוד שבועיים לאנגליה ואני צריכה להזכיר לה להביא את הפודינג והעוגה...

טרייפל אני מכינה גם

תגידי לה חבילה של ליידי גריי
(תגידי לי שאת מותחת את הקו במרמייט - איכססססססס)

mother cat

New member
דווקא לא אוהבת ארל גריי וליידי גריי

אבל תה בריטי רגיל אני שותה - מביאה PG TIPS מאנגליה...
וסורי - מתה על מרמייט... אבל אני יודעת שזה טעם שנרכש רק בילדות ומי שלא אוהב - שונא...

mother cat

New member
גם אני מתה על חמאת בוטנים

אבל לא בשילובים המוזרים של האמריקאים עם ריבה או בננה....

ברור שעם ריבה!

אבל הכי הכי
עם שוקולד!
(מעניין איזה שילוב לא לך נשמע מוזר... עם מרמייט?)

mother cat

New member
לא אוהבת בוטנים עם מתוק באופן כללי...

וגם לא סומסום עם מתוק - שונאת חלווה.... שונאת סניקרס...

בעקרון "סתם" סנדוויץ עם חמאת בוטנים זה סבבה מבחינתי, אפשר גם עם מלפפון ליד. היתה תקופה שאהבתי את זה עם מלפפונים חמוצים (ולא, לא בהריון), שזה בטח נשמע לך סטיה. אגב גם סתם חמאת בוטנים עם כף ישר מהצנצנת הולך מצויין...

mother cat

New member
טוב לדעת שאני לא לגמרי לבד...

אבל כשאמריקאים אומרים PICKLE הם מתכוונים מלפפון חמוץ? כי בבריטית זה משהו אחר לגמרי - זה מן תערובת של ירקות מוחמצים במעין ריבה חמוצה חומה כזו (לא מצליחה לתאר את זה טוב יותר) שמורחים בתוך סנדוויצים - הולך מצויין עם גבינת צ'דר...

בהסדרי הראיה שלנו יש התיחסות לחגים

בניפרד מההסדר הקבוע (ועכשיו גם נוספו עוד לילות שהם אצל אביהם בחגים או חופשות מבית ספר)

למעלה