אז איך נחשפים?

יפחדש

New member
אז איך נחשפים?

לילה טוב לכולם,
(עוד) שרשור דומה לכמה שכבר ראיתי וקראתי כאן, במהלך התקופה האחרונה, ובהמשך לפוסט הראשון שלי כאן.
הזמן לוחץ, החברים סביב מתחתנים וחלקם כבר עם ילדים, יש אפילו כאלו שכבר הספיקו להתגרש. ורק אני נשאר לבד, שנה אחרי שנה. באופן פרדוקסלי למדי, למרות שאולי אני לא תמיד נתפס כאדם השמח או האופטימי בסביבה, אני די בטוח איש ממכריי השטחיים יותר לא מעלה על דעתו שאולי יש לי בעיה כלשהי למצוא בת זוג - אני אדם מתקשר, מתחבר, ללא חרדות חברתיות של ממש (חוץ מפחד במה שאני מתגבר עליו בשעת הצורך), אז איפה הבעיה בכל זאת?

במשך שנים, כמעט מאז התיכון והדחייה הראשונה שקיבלתי מילדה שאהבתי, שכנעתי את עצמי שאני נראה רע ונשים לא נמשכות אלי. אף פעם לא הייתה לי בעיה ליצור קשרים, אף פעם לא הייתה לי בעיה להתייד עם נשים, אבל תמיד נתקעתי שם - כי הייתי בטוח שאני לא מעניין אותן כבן זוג פוטנציאלי. בשנים האחרונות זה החל להשתנות קצת, כשהתחלתי לקבל רמיזות מיניות ברורות יותר מחלק מהחברות הטובות שלי, שאולי היו שמחות גם לראות בי בן זוג ולא רק חבר טוב. אלא שבשלב הזה פתחתי כבר חרדה חדשה - חרדת חוסר ניסיון. לא רק שאני מפחד, ממש חרד "להתקע" ולא לדעת מה לעשות, אני ממש חרד מעצם החשיפה, מעצם זה שמישהי מולי תבין שאני למעשה חסר ניסיון, וזה יגרום לה לא לרצות להיות איתי, לראות בי איזה מישהו מוזר או כל דבר דומה.

אני מניח שזה לא היה מפתיע את מי שמכירה אותי טוב, אבל החסם הזה גם מונע ממני להשקיע מאמצים של ממש בחיפוש קשר באתרי הכרויות או כל מקום אחר.
הייתי רוצה לנסות ולהתחיל קשר עם מישהי ממקום ברור של הבנה וידיעה מי אני ומה אני, אבל אני בטוח שזה לא הדבר החכם לרשום בתיאור עצמי באתר הכרויות.
מאידך, יותר ויותר קשה לי לחשוב על אופציה אחרת.
האם יש פתרון קסם שלא עליתי עליו עדיין? :)

cancer3009

New member
אין צורך להיחשף

לגבי פתרון קסם, תקבל עם עצמך החלטה כנה ואמיתית שהמטרה שלך היא למצוא זוגיות, ואני באמת מאמין שזה יקרה.
או שתציב לעצמך כל יעד אחר, בין אם זה לצאת לדייט, לנשק מישהי בסוף הדייט, או לאזור מספיק אומץ להתחיל עם מישהי או להרים לה טלפון. לדעתי הכל עניין של החלטה ללכת על זה ולנסות.
אף פעם לא שמעתי על מישהו שבאמת מנסה ולא מצליח. (ואני לא מדבר על לירות לכל הכיוונים, אלא באמת לנסות ולהשקיע בכל נסיון).
&nbsp
המון בהצלחה
ורק אושר.
&nbsp

Matzeket

New member
זה לא קל

זה יכול להביך עד כדי שיתוק ובין לבין המילים עושות הכל כדי לא לצאת החוצה.

אבל(!!!)טרם נתקלתי במישהו שהלך בגלל חוסר נסיון.
[והשמועה הלא מבוססת מספרת שלבנות יש נטיה להיות יותר סבלניות]
המבוכה והפחד זה בעיקר בראש שלנו ובאיך שאנחנו תופסים את עצמנו ביחס לחברה (ואולי גם ביחס להפתעה שיש לאנשים מהמצב שלנו).

הכל הביך אותי נורא- אבל עם מישהו שרוצה בך לא רק בשביל לילה (ואפילו אז), אלא בשביל משהו קצת יותר מחייב, בפועל זה היה בסדר גמור והמבוכה הייתה משהו שלי פנימי (ולכן גם אי אפשר לברוח ממנו).

- באינטימיות בכלל (לא רק פיזית) יש משהו מאד מביך - החשיפה. התחושה שכל הקרביים שלך בחוץ. שאין שום דבר לכסות איתו את הפגמים .
גם אצל אנשים מלאי נסיון יש רגעים של מבוכה לפעמים. זה לגיטימי ואפילו מתבקש
אבל זה לא צריך לעצור אותך מלעשות את הדברים שאתה רוצה
איך מתגברים על זה? פשוט לוקחים נשימה עמוקה וצוללים ...

ועוד משהו- NO PAIN NO GAIN אמרו חזלינ"ו.
דחיה היא חלק מהמשחק וזה לא אומר *עליך* שום דבר כאדם.
יש אנשים שלא נועדו להיות ביחד וזה לגיטימי . לא צריך לקחת את זה כאינדיקטור היחיד לאישיות שלך והאישור היחיד לקיום שלך כאדם.

בדיוק כמו שיש אנשים שרוצים להיות חברים שלך ויש כאלה שיש איתם פחות חיבור וזה בסדר, ככה גם בבנות זוג.
משהי אמרה לך לא, קורה.
רוב העולם הוא לא חבר טוב שלך ורוב הבנות לא תהיינה בנות זוג שלך
זה לא אומר שאין לך חברים טובים או שלא תהיינה כאלה שכן תרצה בך כבן זוג.

פרופורציה היא סוד הקסם לחיים
ותקשורת היא סוד הקסם לזוגיות

ועוד טיפ:
כדי שדברים יקרו הדבר הכי חשוב זה 'לעשות'. אז גם אם זה אומר להתחיל לנסות קצת בכח וקצת באילוץ וקצת בעוקם ובמבוכה, עדיף לעשות (ולהתמודד עם הדחיוץ כאמו! ) ולו רק כדי 'להכנס לזה'
עם הזמן כשתצבור קצת יותר בטחון ותקבל גם פידבקים זה יהיה פחות איום

בהצלחה רבה!

נראה שאתה כבר ממש שם..

כבר הצלחת להשתחרר מהמחשבה שנשים לא רוצות בך (זה בעיניי החלק הכי קשה..) ונשאר לך רק הסטריאוטיפ בנוגע להיותך חסר-ניסיון ולתגובות לכך.

בפועל ובמציאות אתה תיתקל במגוון של תגובות: יש הרבה נשים (וגם גברים כמובן) שממש לא אכפת להן לצאת עם חסר ניסיון, יש כאלה שזה אולי אישו עבורן אבל בהחלט ירצו להמשיך לנסות אם תהיה תחושת חיבור, ויש כאלה שאולי יסתייגו ויחליטו שלא מתאים להן - וזאת זכותן המלאה כמובן, בדיוק כמו שזכותך להחליט שאישה מסויימת לא נראית לך ואתה לא רוצה לצאת איתה.

שים לב גם שמה שמטריד אותך זה רק מה יחשבו עליך. חשבת פעם מה אתה תחשוב על הצד השני? אולי מישהי לא תמצא בעיניך בגלל משהו? אל תיתן לחוסר הניסיון שלך לשים אותך בעמדת נחיתות אפילו לא לשניה ולשכוח שגם אתה בוחן ובודק את הצד השני ולא רק הוא אותך! אתה חסר ניסיון. זה תיאור של מצב ולא יותר מזה. חוסר ניסיון זה לא פגם, וזה מצב זמני. וכמו שנוכחנו בסיפור של מעיין הוא פוטנציאל דווקא ליצירה של משהו יפה ועמוק בינך ובין מישהי שתלך איתך יד ביד בשלבים הראשונים.

לגבי מתי לספר - לדעתי ממש לא רלוונטי לספר בשלבים הראשונים, שמטרתם להכיר את האדם שלפניך כאדם ולראות אם יש חיבור ביניכם. במידה שיש חיבור וממשיכים הלאה תוכל לבחור מתי ואיך לספר. ברור שאם בדייט הראשון תישאל על מערכות יחסים קודמות אז תוכל לציין שאתה לא ממש מנוסה אבל להעלות ולהציג את זה כאיזה אישו זה מיותר.

תזכור שזה עוד דבר אחד שמאפיין אותך יחד עם עוד עשרות מאפיינים נוספים, זה חלק מהמכלול שמרכיב אותך. תן לאדם שמולך להכיר את כל המכלול שלך, במקום בכוח לעשות זום אין למאפיין אחד בלבד, ועוד כזה שאתה תופס כלא מחמיא לך.

בעולם הדייטים אף אחד לא נוהג כך. כולם מציגים קודם את הצדדים היותר נעימים שהם רואים בעצמם וזה טבעי ואנושי וידוע לכולם

בדיוק נתקלתי בזה עכשיו בפייסבוק

האוריקה

New member
היי לך

החבר השני שלי היה גבר בן27 ללא ניסיון. אז בהתחלה הוא גם פחד להגיד את זה. טבל הבנתי. זה לא שינה כלום. פשוט למדנו יחד.
מקווה שזה עוזר

יפחדש

New member
חברים, תודה רבה לכולם על התגובות

מה שכתבת בהחלט מתכתב גם עם מה שאני חושב עם עצמי ועובר בתהליך הטיפולי שהתחלתי.
אין ספק שהחלק הכי קשה הוא בעיקר לנפץ סטיגמות שבנית לעצמך על עצמך, והתרגל לחיות איתן כי הן גם מייצרות תחושת נוחות, שבפועל היא ריקה מתוכן.
זה גם נכון לחלוטין שבהכרות וקשר פוטנציאלי גם לי יש say ואת הזכות לברור על סמך פרמטרים שונים ומגוונים.
מקווה שאני אצליח לשבור עוד קצת את המחסום הפסיכולוגי הזה בקרוב ולמצוא מישהי לפחות לצאת איתה לכמה דייטים, מכל אתר הכרויות שהוא, או כל מקום אחר.

מעיין א3

New member
עצה מהצד השני של המתרס

מתנצלת שלקח לי קצת זמן להגיב

אז אם אתה לא מכיר אותי, קוראים לי מעיין, ואני הגעתי לפורום הזה דווקא ממקום של לנסות להבין את החבר שלי, וזה בעיקר בגלל שכבר בדייטים הראשונים היה לי ברור שהוא יהיה חלק מאוד משמעותי מהחיים שלי (הרגשה פנימית שכזאת...).
אני יכולה לתת לך עצה מהצד השני של המתרס, וגם בתור בחורה:
אם אתה חושב שלכל בחורה שתכיר תהיה בעיה עם חוסר הניסיון שלך- אז אתה טועה!
אני יכולה להגיד לך שכאשר התחלתי לצאת עם החבר שלי, אני כמובן סיפרתי לחברות שלי שאני יוצאת עם מישהו, ושנראה לי שמעולם הוא לא יצא או נישק בחורה ׁ(אני אישית הרגשתי את זה בדייט הראשון, אבל זה רק בגלל שהייתה לי חברה טובה שהיא (הייתה) חסרת ניסיון, ולא בגלל שהיה לו שלט גדול עם המצח: "מעולם לא התנשקתי עם בחורה")
ואתה יודע מה הייתה התגובה שלי או של שאר הבנות לעניין (שאגב מרביתן הן בחורות יפיפיות, שיכולות להשיג כל בחור שהן רוצות)-
התגובה הייתה: נו סבבה, את תלמדי אותו את כל מה שאת אוהבת לעשות בנשיקות (וכן גם ביחסי מין)- והוא יהפוך להיות מומחה בך! (כן כן, יש לא מעט בחורות שרואות חוסר ניסיון כמשהו שיכול להתגלות אחר כך כנכס
)

האם זה אומר שכל בחורה תהיה בסדר עם זה?
כנראה שלא. אבל כל אדם יכול לפסול על כל קטגוריה שהוא רוצה- בין עם זה דת, עדה, הדרך שהסתכלת עליו/ה, העובדה שיש לך שיער חום ולא בלונדיני, העובדה שהציפורניים שלך ממש קצרות וכל מיני דברים אחרים.
כמו שיש גברים שלא ירצו לצאת איתי בגלל שאני נמוכה/ עם שיער חום/ כל קטגוריה אחרת שאני נכנסת לתוכה, כנראה שגם יהיו בנות שלא ירצו לצאת איתך בגלל חוסר ניסיון.
אבל נחש מה? למי פאקינג איכפת!?!?!- כמו שיש בנות שלא ירצו לצאת איתך על כל מיני סיבות מטופשות, יש גם בנות שיהיו מוכנים לעבור קילומטרים רבים על מנת להיות איתך.

הבעיה היא לא חוסר הניסיון שלך. כי כמו שאמרתי- למי פאקינג איכפת,
הבעיה היא לתת לפחד של "חוסר הניסיון" לשתק אותך.
כמו שאתה כתבת בעצמך- אתה מפחד להשקיע מאמצים בחיפוש של בת זוג.
אתה חייב לא לתת לפחד שאתה נמצא בו לנסות ולשתק אותך- כי הבעיה היא לא חוסר הניסיון אלא הבעיה היא הפחד בלבד!!!

הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה מהדייטים הראשונים של החבר שלי, שלאחר מספר קטן של דייטים קצת נבהל מהעובדה שהוא יוצא עם בחורה מעבר לדייט שני, ולכן הוא ביקש להפסיק את הקשר.
כלומר- הוא נתן לפחד שלו לשתק אותו, ולא ניסה להתמודד עם הפחדים שהוא חש.
אני אישית ציפיתי לזה שהוא יבהל במוקדם או במאוחר, ולכן לא ממש התרגשתי שזה קרה, וגם היה לי ברור שהוא ירצה להמשיך את הקשר.
(פה אני חייבת להעיר שלא כל בחורה הייתה מוכנה לתת לבחור צ'אנס שני, ולכן חייבים לחשוב טוב טוב לפני שאתה מסיים קשר התחלתי עם בחורה- "האם זה בגלל שאני באמת לא בעניין או שזה בגלל שאני מפחד שהקשר ימשיך הלאה?")

מבחינת האם פתרון קסם? אין שום פתרונות קסם!
גם כאשר הלכתי לעשות ניתוח לקיצור קיבה הרופא אמר לי במפורשות- הניתוח לא מהווה שום פתרון קסם. הוא מהווה קביים בלבד! הדרך היחידה שבא תרזי ותישארי במשקל היעד שלך היא אך ורק אם תעשי סוויץ' בראש!
אותו דבר אני אומר לך לגבי חוסר הניסיון- אין שום פתרונות קסם. יש כן אפשרויות לקביים כאלו ואחרונות על מנת לצעוד בצעדים הראשונים:
כגון:
1. שיח עם חבר ממש טוב שיכול לייעץ לך ולהרגיע אותך בזמני לחץ ובהלה.
2. הפורום הזה- כי זה באמת אחלה של תמיכה. וכמובן שלהתייעץ איתנו זה תמיד מבורך.
3. (אך ורק במידה ואתה רוצה)- טיפול עם פסיכולוג או לעשות קואצ'ינג (שלמשל החבר שלי עושה).
וזה כמובן רק על קצה המזלג... יש עוד הרבה מאוד קביים שיכולות לעזור לך.

אבל חשוב לי להדגיש משהו:
בסופו של דבר הדרך הטובה ביותר להכיר בחורה זה לצאת לעולם ולהעיז
(כן כן, אני יודעת שיותר קשה לדבר מאשר לעשות, אבל צריך לזכור שדיבורים זה הצעד הראשון לעשייה
)
אתרי היכרויות, ספיד דייטינג וכדומה הם רק אופציות מעטות לעומת מה שהעולם יכול להציע לך על מנת להכיר בחורה.

דרך אגב,
אני הכרתי את החבר שלי דרך אתר הכרויות, ככה שזה כן אפשרי וכן בר ביצוע (OkCupid- מאוד מאוד מומלץ)

המון המון בהצלחה,
ואל תהסס להמשיך להתייעץ

יפחדש

New member
תודה לך, מאוד אהבתי את מה שכתבת :)

בסופו של דבר, הבעיה היא כנראה אכן רק הפחד עצמו.
אני מנסה לחפש קשרים לאחרונה דרך אתרי הכרויות, אבל גם זה, כמובן, זז מאוד לאט בגלל ההססנות שלי.
&nbsp

לולקה1

New member
מי אתה ומה אתה

מה שבטוח, אתה לא רק חסר ניסיון. יש המון רבדים שמאפיינים אותך קצת יותר מזה. חוסר הניסיון יעלם, השאר (אתה?) ישאר.
האישיו, כמו שהיטבת לכתוב, הוא החסם הזה. החסם הזה לא קשור למישהו חיצוני ומישהן חיצוניות, אלא משהו פנימי לחלוטין (מכירה אותו מקרוב:).
להרבה אנשים יש חרדה מאינטימיות. אולי אצל מרביתם היא לא מופיעה בצורה של אינטימיות פיזית כמו שלנו, אבל זה מאותה משפחה. בכל חרדה מאינטימיות יש חשש מלהחשף, להיות פגיע, להיות חלש מול מישהו ולהיפגע. אצלנו החולשה זה גם בקטע הפיזי. ביג דיל. (טוב, זה קצת ביגדיל ;) - אבל לנו).
פתרון קסם? חשיפה. התחלת פה, אצל המטפלת, ובתקווה בהמשך בקשר אינטימי. הניסיון יבוא, עם כל פריצת חסם קטן וחדש(להחשףפה, להחשףמולמישהו, לצאתלדייט, לצאתלדייטולהתנשק, לצאתלדייטלהתנשקלהחשףלהבהל, לשרוד, אושרועושרעדעצםהיוםהזה...:).

לכתוב פה, ללכת לטיפול, ולהרשם לאתר הכרויות - אלה כבר צעדים משמעותיים. ההמשך יבוא. יש לך את הטיפול ואת הפורום לליווי, תנצל את שניהם.
מלא בהצלחה!

mashumashu2

New member
לגמרי מזדהה

אני ממש מזדהה עם המצב שלך עד לכמעט כל פרט ופרט של מה שכתבת פה.
זה הפוסט הכי רלוונטי שקראתי פה, עד לכמעט כל הפרטים הקטנים

תודה

למעלה