אז איך קוראים לדגים האלה?

אז איך קוראים לדגים האלה?

הגיע הזמן להקים בפורום מילון לשמות דגים נפוצים בדיג, אבל חלקנו (רובנו?) מכירים רק בשמות לא רשמיים, ולכן קשה למצוא נתונים באינטרנט עליהם. הנה כמה דגים שאין לי מושג איך לחפש אותם ברשת. נא עזרתכם. אתם גם מוזמנים להוסיף שמות נוספים. מנהלי הפורום מוזמנים להקים מאמר עם רשימת הדגים. רצוי מאוד להוסיף תמונות. טלביזיה בננה קומוניסט כחילה קרס (כרס?)

לא מדוייק

ברשימה יש רק אתר אחד בעיברית, וגם בו יש רק בננה וקומוניסט (רק שניים מתוך שבעה). וגם אין תמונות. לעומת זאת, יש שם המון דגים שלא מעניינים אותנו בד"כ. לדעתי יש משהו כמו 10 סוגי דגים שזמינים לדייגי חופים "רגילים" כמונו, ודוקא הדגים האלה (רובם) לא נמצאים ברשימה בשמם המוכר לנו. אה, ובינתיים מצאתי כמה שמות שאפשר כבר להכניס למילון: בורי = קיפון קרס = סרגוס בננה = גובוס = רופוס קומוניסט = אראס (ארס? ערס?) = סיכן הודי/משוייש.

אוריא

New member
פעם שניה? אני מבקש מכולם לקרוא!

בוא נדייק שוב. הרשימה היא קישור לאתר חיצוני, שלנו, אין שליטה עליו. אבל, יש ברשימה כ-90% משמות הדגים שאנחנו צריכים כולל קומוניסט סרגוס בננה ועוד. נכון שחסרים שם דגים. ונכון, אנחנו מצטערים, אבל גם אין תמונות. אבל אם היית מעט מחפש במקום ישר לכתוב הודעה, הייתי מגלה שיש שם עוד 2 אתרים (באנגלית, רחמנא ליצלן) עם מנוע חיפוש לדגים. את השמות לוקחים מהטבלה הראשונה ומחפשים שם. עכשיו אני מוכרח קריאה לסדר לכולם (יסלח לי יוביוב שאני עושה זאת כאן). אני יודע שזה לפעמים נראה כך, אבל אני ואלון לא עובדים בתפוז. אנחנו גם לא עובדים של הפורום וגם לא של המשתמשים בו. אנחנו רוצים בכנות לבנות קהילה לתפארת ופורום שיש בו את כל המידע שאנחנו צריכים. אם נראה לכם שחסר משהו יש דרך לומר אותו. כשלא עושים זאת זה פשוט מוציא לנו את כל הרוח מהמפרשים. אם נראה לכם שחסר משהו אתם גם אתם "מוזמנים" להשלים אותו. רוב החומר שאנחנו מקבלים מופיע בפורום (ואם צריך אנחנו מחזירים לתיקון\העמקה\טיוב)זאת הקהילה שלכם בדיוק כמו שהיא שלנו. בואו עיזרו לנו לעשות אותה עוד יותר טובה.

הלו? מה קרה לכם?

איך נעלבת/ם ממשהו שלא אמרתי ובטח לא התכוונתי? מישהו בא אליכם בטענות? בטח לא אני. להפך. אני בסך הכל הצעתי עוד סוג של מידע ממוקד שאני חושב שיכול לעזור. אז מה אם אפשר לעשות חיפושים והצלבות מידע ברשת? הרי אנחנו מנסים לבנות קהילה ומאגר מידע מקומי של הדברים המעניינים אותנו ולכן נראה לי שיש מקום להוסיף מאמר שירכז גם את השמות המעניינים (שאת רובם אין בקישור) וגם תמונות. מה רע בזה? לא אמרתי/רמזתי/דרשתי שמנהלי הפורום דוקא צריכים לעשות את המחקר. להפך. ביקשתי מחברי הפורום שיביאו בשירשור הזה את מה שהם יודעים. הזכרתי את מנהלי הפורום במובן זה שרק אתם מסוגלים להקצות למידע הזה מקום בקהילה ולבצע עידכון מפעם לפעם, כאשר מישהו כאן יביא מידע חדש. בסך הכל לעשות "העתק-הדבק". לכן כתבתי "להקים" את המאמר לא "לכתוב". אמנם לא כתבתי את כל ההסתייגויות האלה במפורט (הרי זה היה מגוחך) אבל גם לא כתבתי את ההפך, אז למה אוטומטית להניח את השלילי ביותר? אני חדש בעסק ולא יודע כמעט כלום לכן אני יכול רק להציע ולא לעשות. אבל אני לא מבין למה הצעה נתקלת בכזו עוינות, כשכל הכוונה היתה למשהו תמים ופשוט. אם אתה חושב שההצעה לא טובה או מיותרת אפשר להגיד את זה במקום לקרוא לי נודניק ("פעם שניה?"), עצלן(שלא טורח לעשות הצלבות) וכפוי טובה (אתם "לא עובדים של המשתמשים"), שזו השורה התחתונה של הדברים שכתבת במילים יפות ודוקרות.

paluta

New member
פתרון:קנה לך ספר שיעשה לך רק טוב

מדריך הדגים של ישראל - יש בו מידע על 99% מדגי הארץ כולל תמונות ושמות מסחריים סה"כ עולה כ - 80 ש"ח אני חושב שכל מי שמכבד את הדגה בישראל מן הראוי שיהיה לו ספר זה (ואין לי כל רווחים או זכויות בנדון)

סרגוס

New member
כל השמות , כל הדגים

הינה לך התשובה, טלויזיה-סילגו נודד קומוניסט- אראס , סיכן , אראס שחור קרס- סרגוס, פיז´מה , זברה, ג´אג´ , חראן ( מיוחס לשלוש סוגים של סרגוס) דג סלע- קרנון (יש 8 סוגים עם שמות שונים) דג תוכי- טוסון ים תיכוני, שפתון טוסי,תכינון ירק-קוים בננה- גובוס,רופוס,מוז-גובוס גלילי זה להכל אני יכול לכתוב על כל דג ועל כל שם רק תיבקשו ואם זה באמת חשוב אז אני יכול לכתוב מאמר

אוריא

New member
הכל טוב. ומה איתך? ../images/Emo13.gif

לאט לך. הדבר הראשון שאני רוצה לומר הוא שאין לי שום ספק שלא התכוונת להעליב או לפגוע. אבל גם בפעם החמישית שאני קורא את הדברים שכתבת (לא הדברים שהתכוונת, אלה שכתבת) אני מבין שהכוונה היתה אלינו. יכול להיות שאנחנו סובלים מרגישות יתר אבל כך אנחנו מרגישים. כשאתה כותב "הגיע הזמן שיהיה..." זה אומר שעד עכשיו האפשרות לא קיימת, וזה לא מדויק. לפני שכתבת את ההודעה הכרת את הקישור לרשימת הדגים? כשאתה כותב "מנהלי הפורום מוזמנים..." זה אומר שעד עכשיו הם לא היו רגישים לצריכים של הקהילה. אתה מדבר אלינו בגוף שלישי כאילו שאנחנו לא מחוברים באינפוזיה לקהילה הזאת וכאילו שהיא אפשר היה לשלוח לנו מסר בנושא. ההצעה שלך לא מיותרת ועובדה שחשבנו עליה בעבר ונתנו לה פתרון חלקי. אגב, אני לא מסכים עם ההגדרה שלך שהרוב לא קיים. אף אחד לא קרא לך באף אחד מהמילים ההם שכתבת למעלה, אלא רק ניסינו להסביר לך את הפתרון הקיים. אולי זה לא הובהר כראוי אבל החלק השני של ההודעה לא כוון אליך באופן אישי. הוא כוון כלפי כל אחד שנמצא פה בקהילה. והוא בא לאחר כמה הבלגות שלנו על הודעות ובקשות מהמנהלים שלא בצורה מכובדת. שיהיה ברור פעם נוספת, כל חומר ראוי שהגיע אלינו פורסם והועלה בקהילה. אלה שלא היו ראויים הוחזרו לבעליהם על מנת לערוך את השיפורים הדרושים, ורק אז פורסמו. הרי על איכות לא נתפשר. בסופו של דבר, מהדברים שלך אנחנו מבינים שאתה מסכים עם העקרונות של הדברים. אנחנו מבקשים את כולם - יש לכם בקשות טענות או חומרים לפרסום? שלחו אלינו במסר פרטי או באימייל ונדון ביחד מה לעשות.

joko7

New member
אוי יוביוב,אתה סובל מרגישות יתר?

יא חביבי,למה להוציא את הדברים מהקשרם המקורי??? למה ומדוע לא פירשתי את הדברים שכתב אוריא כפי שפירשת אתה??? אמת ויציב שקו יותר עדין בהכוונת הדברים לליבנו מצד אוריא היה גורם לי ולחבר´ה להזמין אותו לשווארמה טובה ובירה קרה אצל שמש בז´בוטינסקי אבל בין זה לבין הפירוש שלך יוביוב לדברים עדיין יש מרחק רב,,,אבל אין צורך לכעוס או להיעלב חס ושלום ובואו לא נשכח שכולנו באותה הסירה ולכולנו יש יבלות בכף היד

joko7

New member
זה נושא ממש כאוב יוביוב../images/Emo122.gif

רוב השמות המוכרים לדייגים כיום הם שמות עבריים ששובשו או שועתקו קלות מערבית מאחר שבשנים ההם רוב הדייגים היו ממוצא ערבי,זה לא שהזן של הדג התפתח אחרי,תאמין לי שהשם המדעי של הדג נקבע הרבה קודם לכן אבל מאחר שהדייגים הערבים וגם היהודים של אותה תקופה לא היו בדיוק בוגרי אוניברסיטאות הם לא חשו שום צורך להגות שם עברי נאור ונאות. חלק ניכר מהשמות העבריים לדג אפשר לקבל ממדריך הים וחופיו שכתבו דוד דרום ומשה צורנמל המכיל בתוכו מגדיר דגים,לא שלם אומנם אבל זה מה יש כרגע(יש בתוכו גם תמונות חלקיות),עם קצת עבודה אפשר יהיה בעזרת סורק להעביר חלק מהתמונות והשמות ולפתוח מגדיר דגים משלנו לנוחיות החברים.

אוריא

New member
אהההה סליחה?

רבותי לסרוק תמונות ולהעלות אותן זו עבירה על זכויות יוצרי הספר. זה משהו שאנחנו לא נעשה אם אנחנו חפצי חיים או יותר נכון חפצי פורום. לדעתי יש סיכוי גדול שבגלל שאתר רשת הדייג עשה דברים כאלו, הוא ירד. הקושי הגדול ביותר בהכנה של מגדיר דגים משלנו יהיה בהשגת תמונות ראויות. זאת גם הסיבה העיקרית לכך שאנחנו מעדיפים להשתמש בהצלבה של 2 אתרים על מנת לקבל את התוצאות הללו. מצטער אבל אלה חוקי המשחק.

seafox

New member
האמת שאני חושב.....

שהשמות המדעיים של הדגים (כלומר השם המקורי הלטיני) נקבע לא כ"כ לפני השמות שהדייגים המקומיים (ערבים בשביל לא להעליב מישהו שיראה את זה בצורה לא יפה) מכיוון שהכניסה המסודרת עם איזשהו מכשיר כלשהו הייתה רק בשנות ה50 אם אני לא טועה כשז´אק קוסטו המציא את צלילת המכשירים ואפשר את הירידה למים ובכך אפשר את חקירתו של עולם מופלא.לכן יש שמות של דגים כמו הברבוניה-סולטן איברהים או אבועיון-כחליל הדמדומים (ואני לא מתייחס לשם המדעי הלטיני שלהם כרגע כי אני באמת לא זוכר והשם המדעי ניתן לפי דעתי הרבה יותר מאוחר מהשם הלטיני) שהמקומיים נתנו לו ברגע שהם תפסו אותו ועד כמה שההגיון שלי אומר לי הדייג הוא המצאה הרבה יותר מוקדמת מצלילה אפילו אם לא במכשירים כי יש את העניין של מסכה,שנורקל,סנפירים וכל היוצא מאלה. לכתוב מגדיר דגים לכאן זה יכול להיות שימושי אבל רק לרמה הקטנה.כי אמנם נכון זה מסקרן לדעת את השמות המדעיים של הדגים אבל זאתי עבודה ממש ממש קשה ואתה לא יכול להגיע אל כל הדברים במדוייק וכמובן שאם אתה לא יכול לתת תמונה של הדג אליו התכוונת יהיו כאן הרבה בלבולים... אני חושב שצריך לשקול את הרעיון עוד הפעם ולחשוב עליו בצורה כזאת. אנחנו באמת יכולים לעשות את זה בצורה מסודרת?חוקית? אם ככה,לכו על זה.אני אשתדל לעזור כמה שאני יכול.

המדריך לדגי ישראל

יוביוב ואורי, לספור עד עשר ולנשום עמוק,לכבד איש את חברו הדייג ,שכן אנו יותר מחפצים מיחלים ורוצים מאוד קהילה רחבה,עשירה בפעילות ידע ודגים ,רגועה ומהנה שכיף בסוף היום להכנס אליה לבדוק מה חדש ואיך הולך לכולם,ללמוד איש מרעהו ולכבד איש את חברו. ליוביוב הייתי ממליץ בחום לרכוש את מדריך הדגשים של ישראל כהמלצת פלוטה זה מדריך ממצא,מעמיק וחובה לכל דייג ישראלי. קבלתי פעם מהחברים בפורום זה או הקודם או מאתר משרד החקלאות אגף הדייג (אינני זוכר מהיכן)את הרשימה הקצרה המצורפת ,שאולי תעזור קצת ,אבל מניסיון אין כמו המדריך.למפגש הבא אביא אותו. אורי ,בואו נפגש סופ"ש זה כולנו לדייג והפעם לשם שינוי בת"א או שלא.... אם תנאי הים יאפשרו.... שמרו על החברות ביננו ואל תנעצו חידודים איש ברעהו. ובאמת הפורום הזה וקהילה זו טיפסה לגבהים כיפיים בהעברת ידע וחוויות דייג אמיתיות אז בואו נמשיך להנות.

אוריא

New member
מים תחת הגשר.

הוויכוח שהיה, לא היה עם יוביוב ואני מקווה שבפעם הבאה זה יובהר בצורה טובה יותר. הדבר היחיד שאני מנסה לנעוץ זה קרסים בדגים. בקשר לקובץ שנתת הוא לא מעודכן. הסתכל בתשובה של אלון למעלה ותראה את הרשימה המעודכנת. בקשר לדייג בסופ"ש - שמענו עליך גם בסופ"ש הקודם.

למעלה