למרות שגם האייפון לקוי, הוא הברירה הכי טובה
לאחר בדיקה לא מעטה שביצעתי באיתור טלפון חכם ראוי, מצאתי כי למרות שגם האייפון לקוי, הוא הברירה הכי טובה נכון להיום. עדיין לא מצאתי איך להתגבר על 3 חסרונות באייפון. 1. אין נודניק להתרעה (Snooze) אני מעוניין שכאשר האייפון יתריע ויזכיר באמצעות צליל ( ורצוי גם רטט) כתזכורת לאירוע בלוח השנה, הוא לא ייתן רק פעם אחת ויחידה את הצליל/רטט ואז ילך לישון__ אלא שיהיה "נודניק" וייתן שוב ושוב צליל (ורצוי גם רטט) כדי שחס וחלילה לא אפספס תזכורת חשובה (אפשרות זו קיימת בווינדוס מובייל). 2. הגבלה בקביעת זמן התזכורת/התרעה לפני האירוע אייפון מגביל לתזכר לפני אירוע רק בזמנים קבועים מראש: 5, 15, 30 דקות, שעה, שעתיים, יום, יומיים. לא נוכל לקבל תזכורת בזמנים אחרים שאנו צריכים!!! לדוגמא, אם נרצה תזכורת 4, 5 או 8 שעות או שבוע לפני אירוע (כדי להתכונן לאירוע כראוי הרבה לפני), זה בלתי אפשרי. 3. ליקוי בדחיית התזכורת/התרעה בהמשך לעיל, אני מעוניין שברגע שהאייפון יתריע (כתזכורת לאירוע בלוח השנה), אוכל בלחיצה (רצוי בודדת) לפתוח רשימת בחירה כדי שאוכל לבחור בה לדחות את ההתרעה ב 5, 10, 15 דקות,שעה, שעתיים, 8 שעות, יום או שבוע (גם אפשרות זו קיימת בווינדוס מובייל. לדאבוננו, באייפון, תהליך דחיית ההתרעה לאירוע הוא ארוך, מסורבל ולא יעיל. נצטרך: א. לפתוח את האייפון ע"י החלקת האצבע במסך הראשי. ב. להיכנס למצב עריכה בלוח השנה. ג. לגשת לשדה של "התראה". ד. ואז לשבור את הראש, בכל פעם מחדש, ולחשב מהו משך הזמן (מהו מניין השעות והדקות) לפני מועד האירוע בלוח השנה שבו ארצה לקבל את התזכורת/התרעה. דוגמא: רשמתי בלוח השנה אירוע שאמור להתקיים בשעה 18:45 וביקשתי מאייפון שיזכיר לי באמצעות התרעה של צליל (ו/או רטט) 2 שעות לפני (כדי להתכונן כראוי לאירוע). נניח שהאייפון אכן תיזכר אותי בשעה 16:45 (2 שעות לפני האירוע) אבל אם אני כרגע עסוק ורוצה לדחות את התזכורת/התרעה ב- 15 דקות, כדי שאוכל לטפל בה אז. באייפון, במקרה כזה, אצטרך לפתוח את האייפון ע"י החלקת האצבע במסך הראשי, להיכנס למצב עריכה בלוח השנה, לגשת לשדה של "התראה" ולהתחיל לחשב כמה זמן (מהו מניין השעות והדקות) לפני מועד האירוע שייתן תזכורת בעוד 15 דקות מעכשיו. גם אם פעולת החישוב שלי הצליחה, אייפון לא ייתן אפשרות כזו כי אין ברשימת הבחירה שמציע את האפשרות של "שעה וארבעים וחמש דקות לפני האירוע" (כלומר שאקבל תזכורת/התרעה בעוד 15 דקות. מבולבלים? גם אנחנו! אפל, ייצרו מכשיר נהדר. ציפינו להיגיו במיוחד בדברים הבסיסיים הללו!!! בהצלחה, רובין.