אז אי אפשר בלי עוד שאלות...

אז אי אפשר בלי עוד שאלות...

רק עכשיו כשהכל נעשה פתאום ריאלי אנחנו מתחילים לפנטז על מה אנחנו רוצים (במסגרת התקציב). המגרש שאנחנו קונים מדורג כשיש מדרגות שעולות בצד הבית גם לקומה השנייה. אנחנו רוצים לעשות הפרדה בין חדר השינה והאמבטיה שלנו לבין חדרי הילדים (2 ילדים) ואנחנו מתלבטים אם לשים את הילדים בקומה השנייה יחד עם מקלחת משלהם, חלל ישיבה וחדר אורחים ולשים את חדר השינה שלנו למטה בקומת הכניסה עם הסלון, מטבח, חדר עבודה, חדר כביסה. או הפוך. השיקול בעד זה שהילדים יקבלו את הקומה השנייה - הבלאגן שלהם ישאר למעלה פרטיות עבורם יום אחד כשהם יגדלו אפשר יהיה לסגור את הקומה העליונה ליחידת דיור עבורם בלי שינויים מאוד קיצוניים. כשהם יעזבו את הבית לא נצטרך לגור בבית מאוד גדול וריק, אפשר יהיה לנטרל את הקומה העליונה. החסרונות - מפחיד אותי הרעיון בכלל של להיות בקומה נפרדת מהם כי הם עוד קטנים (יחסית) ביחוד כשיש כניסה קלה לקומה העליונה בגלל הדירוג של המגרש. פחות שקט עבורנו כי קומת הכניסה היא הקומה הפעילה יותר של הבית. מה דעתכם ? אני מבקשת גם לקבל המלצות על קבלני מפתח בצפון ועל אדריכלים/יות מומלצים עם זיקה לעיצוב פנים.

איריסג

New member
אני דווקא בעד האופציה הראשונה

בדיוק מאותן סיבות שציינת וגם כי באופן עקרוני, תמיד עדיף שיהיה חדר שינה אחד בקומה התחתונה (כמובן עם מקלחת ושירותים)- למקרה שחלילה שוברים רגל או פתאום יש משהו שמגביל את הניידות. את עניין הכניסה היחסית קלה לקומה של הילדים הייתי פותרת במיגון מסיבי של אותה כניסה , ואולי בהתקנת מערכת אינטרקום בין הקומות.

למעלה