אז אני אספר....

אז אני אספר....../images/Emo254.gif

ביום חמישי שעבר הופעתי בפעם השניה במשחקיה של המתנ"ס ברמת ישי. משחקיה- זה אומר הרבה משחקי ג'ימבורי ומזרונים. מזיזים הכל הצידה ומבקשים יפה מהילדים שלא ישחקו בזמן ההצגה. תאמינו לי, שאם לא היו שם ההורים שלהם- הייתי מצליחה לשמור על הבקשה בתוקף. בשלב ההתארגנות- היתה לי בעיה עם ההגברה. זה לא היה כל כך נורא אלמלא, גם בפעם הקודמת היתה לי בעיה עם ההגברה ולקחתי את כל הכבודה לבדיקה ותיקון ומאז הכל היה פיקס עד.......לאותו רגע. מכיוון, שכבר למדתי לדעת שהבעיה עלולה להיות בסוללה- החלפתי אותה וזה לא עזר. ואופס, זו היתה האחרונה. בדרך כלל- יש לי מצבור סוללות . אבל הפעם כאמור- אופס! 5 ד' לפני תחילת ההצגה רצתי לשתי חנויות וקניתי סוללות- באחת את הכי זולות שנראות כאילו כבר השתמשו בהן ובשניה- את הכי יקרות. רצתי חזרה לחצתי פה ,לחצתי שם ובעיקר התפללתי לכל האלוהימים שאני מכירה וזה עבד! יופי, ב-3 ד' איחור- אני מוכנה. מה שהיה חסר לי זה קצת אוויר ומה שהיה לי בשפע זה לחץ-דם , אבל- התחלנו. אמא אחת התקשתה להושיב את האוצר שלה ( כמובן, עם קוקו עד התחת. מאיפה אני אמורה לדעת שזה בן?!?!?) ומכיוון שהוא היה הרבה יותר אסרטיבי ממנה - זה היה מבצע מפרך. זוג הורים ישב בקצה החדר ליד תינוקת בעגלה. הילדה הגדולה שלהם רצה הלוך וחזור מההורים ועד מילימטר ממני. נעמדה. ( הסתירה לכולם!) הקשיבה חצי דקה ורצה חזרה. פעם אחת- לא נורא. פעם שניה- מעיק . פעם 13 - לא מספיק כבר?!?!?!?!? הערתי להורים וביקשתי שכל אחד ידאג לילד שלו שישב לידו , אז ה"מנהלת" הסבירה לי שההצגה מיועדת לגיל הרך. איזה רך, תגידו?!?!?!? ההורים עדיין בגיל הרך? ובפורום כזה, כמובן שיהיה את הילד ה"גאון" שניגש ונוגע לי בדברים ואמא שלו חושבת שהוא כל כך מוכשר, יצירתי ועם בטחון עצמי! הזכרתי את הילדים ( והוריהם) שהתעקשו להוציא מתקני ג'ימבורי מהערימה ולשחק? את הבכיין, שאמא שלו מתעקשת שבגיל שנתיים ויום הוא חייב לשבת עד סוף ההצגה? טוב, לא אלאה אתכם. זה נמשך ככה 45 ד'. בסופן הודעתי ל" מנהלת" ( שהיא בעצמה בגיל הרך וחסרת אונים מול ההורים) שהצגה מצריכה תנאים בסיסיים. תנאים אלו אינם מתקיימים שם. ולכן, למרות רצוני ומאמציי ולמרות הצורך הפרנסתי שלי- צריך לתת לילדים לשחק במתקנים ואת ההצגות לקיים במקום אחר. ואם אין למתנ"ס מקום אחר- אז שיסתדרו בלעדי . ( טוב, ברור שהסברתי הכל בנועם, פדגוגיות ופלצנות). יצאתי עם פיק ברכיים, מחשבות אובדניות ( איך ללכת לאיבוד ולא ללכת הביתה להכין ארוחת ערב ולשטוף כלים) וכאמור, מחשבות כפירה על הסבה מקצועית. לא עדיף לעבוד בחנות פרחים? אל תדאגו, בשישי שבת היו לי 3 הצגות מוצלחות והשבוע צבינה שלי כבר תפסה קשרים עם רשות שמורות הטבע והגנים בפרויקט לימודי- חינוכי על צבי הים בחוף כרמל. יהיה טוב. לילה טוב.

ככל שצוברים ניסיון עם השנים הטעויות מצטמצמות

ולמה הכוונה? ישנם כמה כללים בסיסיים לאירוע מוצלח.... כשכלל אחד הופר ...לא נורא אפשר לחפות עליו עם כשרונך כשכמה כללים חשובים מופרים האירוע נועד לכשלון. הכללים שאמורים להיות תחת ידייך אסור שיופרו!!!! [סוללות,מערכת הגברה,תאורה,לשכוח בובה....] *עלינו לעשות את כל המאמצים כדי לשמור על הסדר של כל הצגה, *להכין שני עותקים של הדיסק [למקרה שמשהו פגום] *לי יש שתי מערכות , [שתיים ניידות ונטענות בחשמל ,גם אם יש הפסקת חשמל אני ממשיכה לעבוד] *לכל הצגה,סיפור, מערך של בובות תואמות לאותו סיפור...לא לערבב בין הסיפורים בובות כי סופן שתשכחנה במערך שלא נלקח . *לבוא לפניי הזמן לאירוע , אני מעדיפה לחכות חצי שעה לילדים ולקבל אותם רגועה ולדעת שהכל מתפקד . במידה וישנה תקלה יש מספיק זמן לתקן. ויש עוד הרבה כללים....... בקיצור אבישג יקירתי שיהיה לך המון הצלחה בשאר ההצגות ואף פעם לא מאוחר לחשוב על הסבה מקצועית כדי לתפעל את המוח ולעמוד באתגר......גם בובנאית וגם עוד משהו ....לשלב את שניהם וכך תהני יותר לא ישעמם לך...חחחחההה שבוע טוב דבוש

אבישג יקרה, גם זה קורה...

וגם אצל הטובים ביותר! מה? נראה לך שתמיד נמצאים בעליה או בפיסגה? תמיד ישנה נפילה, והחוכמה היא לא להיבהל ממנה ולצאת ממנה מחוזקים.
בד"כ מכשלונות יש הרבה מה ללמוד, ולדעתי כדאי לך לשבת עם עצמך ולכתוב על דף לפחות 3 דברים חשובים שלמדת מהארוע המעצבן הזה. (למשל- תנאים בסיסיים שיש לדרוש מכל מקום לפני שמופיעים בו...) אני מודה ומתוודה שגם לי היו כמה פעמים בהן חשבתי ברצינות ובדיכאון להחליף מקצוע, אבל אחרי שבוע זה עבר לי... תחשבי על כל הפעמים הכן-מוצלחות שהיו לך עם הצגותייך ונסי לשאוב עידוד וכוח מהזכרונות הללו. מחזקת את ידייך ושולחת לך כוחות מרחוק...
נעמה

עינבלית

New member
אז אני אספר גם

שכל פעם שבמשחקיה בכפר תבור היתה "שעת סיפור" או "הצגה" או "תיאטרון בובות" הייתי מתעצבנת עד לב השמיים על ההורים והרעש התמידי והחוסר איכפתיות. זה לא תנאים. בהחלט לא. בפעם היחידה שעשיתי שעת סיפור עם תיאטרון בובות שם, כל כך התרגזתי והתאמצתי שנשבעתי שלעולם לעולם לא אעשה זאת יותר במשחקיה. שולחת לך חיבוקים. זה לא את. זה המקום, הגירויים והקטע שההצגה מתחרה בג'ימבורי.

גם אני בעלת נסיון

מגיעה תמיד לפני הזמן, עם כל הציוד, לא מערבבת בובות מסיפורים שונים ומקפידה על שרות ומקצועיות. גם אני שמה גבולות , קובעת כללים המוכרזים לפני תחילת הההצגה( ע"י הבובה תמי) גם לילדים וגם להורים ובכל זאת, בקהל של ילדים- יש אפשרות לשים גבולות ברורים. כשיש הורים בסביבה- מצד אחד, לא נעים. זה הרי התפקיד שלהם.מצד שני, צריך לשים להורים כל כך הרבה גבולות ולהחזיק אותם קצר, וזה לא תמיד מתאפשר תוך כדי הצגה ושימת לב לאלף פרטים קטנים. אפילו שאני אלופת המולטי-טסקינג.....גם לי יש את גבולות היכולת שלי. אבל, כמו שציינתי וכמו שיעצתם לי- תמיד לחשוב על ההצגה המוצלחת האחרונה, תמיד לחשוב על ההצגה המוצלחת הבאה. ובחיים, כמו בחיים- יש יום גשום, יש יום שרב, ויש ימים נעימים וקסומים שנותנים את הטעם והאנרגיה לכל הדברים האחרים.....................

עינבלית

New member
בשום מקום לא אמרתי שזו את

להיפך. יכוליות שלא הבהירו להם לקראת מה הם באים. בכולופן הייתי בשעת סיפור שלך. ביבנאל. אם את זוכרת.

עינבלית - אבישג לא התכוונה אליך../images/Emo70.gif

לדעתי היא כיוונה את התגובה לדבי ואת זה אני מסיק לפי ההתייחסות לנקודות שדבי העלתה בדבריה. ואבישג - אני מקווה שאת מנגד יודעת שדבי לא התכוונה לומר שאין לך ניסיון אלא שכל הזמן אני צוברים עוד ועוד ניסיון, הבנות ותובנות ומניסיוני האישי אני יכול לומר לך שעד היום למרות כל השנים וההפקות הקטנות והגדולות שהשתתפתי כשחקן או שכתבתי, ביימתי, הפקתי ושיחקתי אני מרגיש שכל יום אני צובר ניסיון נוסף ומתחדש. הרי גם הנתונים משתנים כל הזמן... סוגי הקהל שונים מפעם וממשיכים להשתנות כל רגע המקומות בהם מתקיימות ההצגות השתנו גם הם לחלוטין!!!!!! מי היה מאמין פעם שיערכו הצגות בקניונים?????? בג'ימבורי????? ( איפה היה פעם ג'ימבורי בכלל??? ) ולעשות מחזמר גדול כמו " הקוסם מארץ עוץ " או " בת הים הקטנה " שזקוקים לבמה מסודרת,החשכה, ישיבה מסודרת ועוד אי אילו תנאים בפארק פתוח על במת אבן שבקושי מכילה את חצי מהתפאורה מול אלפי ילדים והורים ואלף רעשים והפרעות חיצוניים מישהו חשב פעם לעשות??? אז פעם לא היה לי ניסיון כזה ועכשיו כן ובכל יום נוסף לנו ידע חדש וותק. אני מאוד רוצה להתייחס לדברים שסיפרת אבל השעה כבר מאוחרת ואני עיייייייף אז ננסה מחר

מסכימה עם כולכם

( וגם זוכרת. למרות שלא תמיד אני זוכרת את כולם ואת כל המופעים.) כל יום לומדים דבר חדש, ומשתדלים לא לחזור על טעויות שקשורות בנו, אלא ללמוד מהן. וזה נכון לגבי כל דבר, לא רק העבודה! ונכון, שגם העולם משתנה לנו כל יום ואנחנו לא נהיים צעירים יותר. וגם לזה החן שלו- יש לנו את היכולת להסתכל לאחור , להעריך, לבדוק ולהפנים. כך שאני מקבלת את ההערות, ההצעות, התמיכה והחיזוק של כל מי שהגיב כאן וגם במקומות אחרים.... זו בהחלט קבוצת התמיכה שלי. תודה לכולם ותודה מראש למי שיוסיף וישתף.

למעלה