אז אני לשאול אתכם שאלה

פּרפרית

New member
אז אני לשאול אתכם שאלה

מישהו כאן מאמין בעין הרע? אולי אני לא מתחילה נכון, יש לי חברה פולניה שמתנהגת כמו פולניה, הבנים שלנו משחקים כדורסל ביחד מגיל חמש, הם היו בגן יחד ועכשיו גם בתיכון. המון דברים פתאום מסתדרים לי לא טוב ואני אסביר עכשיו-יום אחד היא באה וסיפרה לי איך נ'(הבן שלה) רוצה ללכת למחנה אימונים אבל לא הזמינו אותו יומיים אחרי, הבן שלי נפצע באימון ונותח, הוא לא רצה לצאת למחנה כי היה מבועס פחד. נ' יצא במקומו. עכשיו הבן שלי הוציא רשיון נהיגה והוא נוהג על מיטצובישי קולט היא אמרה שזה רכב לא בטיחותי כי אין לו "זנב" ואם מישהו יפגע בו מאחורה לא תהיה לו הגנה, בל"ג בעומר מישהו נכנס ברכב שהבן שלי נהג בו מאחורה...(לנוסעים שלום) לא יודעת....פתאום מפחיד אותי...

noa128

New member
../images/Emo12.gif מממ... שאלה טובה..

אני לא אצהיר על זה בחיים..
, אבל משו יש. חתול שחור, טפו טפו טפו, מלחמאחורי הכתף, לספר לכל העולם על דברים טובים שעומדים לקרות.. ואני נוטה לשייך את זה פחות למזליקות ו"עין" ויותר לטבע האדם ולצדדים הפחות מוצלחים שלו...- לא מאמינה במכשפות מהאגדות, אבל כן ומאד בכאלה מהחיים...

kisslali

New member
איפה הייתי אתמול בלילה?????

אענה לך ככה: את מאמינה שהשמש זורחת כל בוקר?!?!? אז מה שאת עונה לזה אני עונה לשאלה שלך! אני לא יודעת על זה מספיק, לא מכירה מישהו שהסבריו מקובלים עלי, ולכן לא יכולה להגיד שאני מקבלת את הפרשנות שלך לסיטואציה שתארת. אני כן מאמינה שיש איזה משהו חיצוני שמברך או מקלל אדם. יש אנשים, ואני בתוכם, שחיו חיים לא סבירים, לא הגיוניים וכו'. מלבד הסבר של מזל או עין באמת שקשה להסביר. באותה מידה אני מכירה אדם קרוב שכל כך הרבה דברים רעים קורים לו שאין לי ספק שגם שם אין הסבר אחר. פעם ביקשתי פה שימליצו על מכשפות ובילי נתנה לי טלפון של אחת שגרה לידי. כשהתקשרתי נתבקשתי להתקשר שוב בשביל תור עוד שבעה חודשים... טוב ויתרתי. אבל אני פונה אל כולכן שוב: אם יש לכן מישהי מומלצת אני מוכנה לנסות. ללי הפרימיטיבית.

פּרפרית

New member
כן גמני התקשרתי אליה בזמנו...

עכשיו אני מתחילה לחשוב שאולי עדיף לחכות שלושה ארבעה חודשים מאשר לא ללכת בכלל, לא?

"עין הטוב" ../images/Emo57.gif

איך "למנוע" את הרע שאולי יבוא במקום לשלם לחששקי-באבו-עלי שירפא "עין הרע" שאולי איננה? היום זה באופנה לעשות בדק בית על ידי מומחה "פנג שואי". אני קוראת לאמונות כאלה "עין הטוב". ככה לפחות יש גם רענון קל של העיצוב הפנימי בבית ושינוי כזה כבר עושה טוב על הלב. בכלל, הסינים משגעים לי את הראציו. פעם 'סתובבתי בצ'יינטהטאון שליד הבית בעיר צפון-מערבית וסיני זקן עצר אותי באמצע הרחוב. הסתכל לי בתנוך האוזן ובכף היד ואמל בסינית שאני עומדת לבזבז הלבה הבלה כסף בשנתיים הקלובות. הוא מה-זה צדק...

hrabba

New member
אתן לא פוחדות? כאלו

בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה?

אז אני מסוקרנת

אני לא מאמינה בעין הרע ואם ההיא לא היתה מדברת, זה היה קורה ANYWAY. ואז מה? אבל חסר לי משהו. תגידי - סיפרת במקרה לבן שלך מה אמרה הכמו-פולניה? (לפני ולא אחרי האירוע)

פּרפרית

New member
לא, מה פתאום.

זאת אמא של החבר הכי טוב שלו... פשוט הצירוף מקרים הזה מטריף אותי פתאום. וספרתי רק על שני מקרים אבל, פתאום אני נזכרת בעוד...

LostInTheSky

New member
קצת מוכר...

גם אני תוהה לפעמים אם יש דבר כזה הנקרא "עין הרע". יש לי המון סיבות לחשוב שזה קיים אבל ההגיון לא נותן לי כל כך... הסבר כואב....(קצת קשה להסביר אבל אני אנסה) יש לי שכנים ... שקצת קשה להסביר אותם אבל בקצרה, האמא (אישה מבוגרת) ואיתה הילדים גרים בבית אחד... (כרגע גרים איתה 2 ילדים בסביבות גיל ה - 40, לא נשואים)... לפני שנתיים וקצת הבן שלה בן ה- 30 נפטר ממחלה(צהבת) ... לפני שהוא חלה... הוא תמיד היה בבית. לא היה יוצא לאף מקום. מנותק מהעולם. לפני שהוא נפטר, הוא היה בבית חולים במשך שבוע, אמא שלי לא יכלה ללכת אליו... מכל מיני סיבות ... השכנה נורא כעסה עליה... אבל בכל זאת אמא שלי הלכה לעזור בשבעה (הבית שלהם צמוד לשלנו)... ועם אמא שלי אחי הקטן היה הולך... ותמיד השנה היתה מדברת על אחי ואומרת כמה הוא ילד יפה וכמה טוב שהוא נוסע באופניים ומשתולל כל הזמן... אחרי שבועיים הוא נהרג... כשהוא נסע באופניים.... ועוד משהו שקשור לאח שלי... היה לו שיער מדהים... ארוך, חלק ושחור כמו פחם. כל מי שראה את השיער שלו נורא התלהב... אני לא זוכרת מי אבל מישהו אמר לי בשבעה ... שמרוב שהסתכלו לו על הראש... אז הפגיעה שהרגה אותו היתה בראש... וכאילו עשו לו "עין הרע"... שוב, אני לא יודעת אם זה נכון... אני לא בדיוק מאמינה בזה... אבל קרו הרבה דברים ממה שכתבתי שגורמים לחשוב... אגב, אמא שלי מאז חושבת שהשכנה עושה תמיד "עין" על הבית שלנו... לכו תדעו...

פּרפרית

New member
אוי...

עכשיו טלטלת אותי. ההולכת אני בעקבות אימי? גם היא תמיד סברה (עם סימנים ועובדות כמובן) שמישהו עשה לנו "עין הרע".

LostInTheSky

New member
בטח יש ...

לאמא השפעה קטנה ... אבל את צריכה לחשוב עם עצמך... אם את מאמינה בזה או לא? והתשובה לא פשוטה... לפחות אצלי...

פּרפרית

New member
העברת בי צמרמורת

מידת הדין? מידת הדין? מ-י-ד-ת ה-ד-י-ן? למי? למי מידת הדין? לילדים? לנערים?

בענין אנרגיות

האמונה הבסיסית היא שכל מה שתאמיני בו - עשוי/עלול להתגשם מכוח האמונה שלך. יום אחד ניסיתי את זה. האמנתי שכל הדרך מהבית לעיר הגדולה יהיה גל רמזורים ירוק וזה קרה. נו תגידי, להאמין או לא? פעם כשחבר-סטודנט שלי התקשה בכימיה ועמד לגשת למבחן סופי ביאוש ענק אמרתי לו שבשעת המבחן אני אזרים אליו אנרגיות ריכוז כאלה שהוא יעבור את המבחן ובהצלחה. גרמתי לו להאמין ב"כוחות" שלי. הבחור קיבל 100 ועוד נקודת בונוס אחרי שנה של כשלונות. מאז הוא מאמין. זו מידת הדין - מה שבידיך ובבבחירה שלך בתור אמונה. אם תפחדי ממה שהפולניה אומרת ותאמיני לה - יבוא יום וכל מה שהיא תגיד יקרה לך. בכוח הזה של האמונה - אני מאמינה. לא בעין הרע.

פּרפרית

New member
תראי, תלתל

אין אדם יותר אופטימי ממני מכיוון שזאת דרך החיים שלי אחרת לא הייתי שורדת- אני מאמינה בעצמי וביכולות שלי, אני מחייכת כמעט תמיד (הבנים שלי בטח יגיבו לזה "כן, כן...") ואני תקווה שהעברתי את המסר הזה לצאצאי. כאן זה עניין אחר, פתאום יש יותר מידי הקבלות..."ספוּקי" כזה במקצת מביא אותי למצב של תהייה.

פּרפרית

New member
אהה ועוד משהו

קראת את הלינק שסקיטו שלח? שם מידת הדין היא משהו אחר ממה שאת מדברת עליו.

ומזוית אחרת....

יש באסטרולוגיה ענף שמתעסק בגלגולים קודמים. בענף זה אומרים שאדם בא בגלגול הנוכחי כדי לעשות תיקון לעוולותיו בגלגול הקודם והחיים מזמנים לו מצבים לשם אותו תיקון. בואי נסכים שלא משנה אם זה נכון כמו שלא משנה אם יש "עין הרע". בלינק של סקיטו, נאמר ש"עין הרע" היא לא הסיבה אלא העבירה. (אם הבנתי). זה קצת מתחבר לי. כמו שמתחבר לי לתרבות בה חייתי, זו האומרת שמה שתעשה לחברך יקרה לך שבעתיים. חז"ל נתנו לזה כמה פתגמים חזקים. בכל מקרה, בשורה התחתונה אני מגיעה לפילוסופית חיים ולא לטיפול נגד "עין הרע". מקווה שהסברתי את עצמי. אני לא נגד שום דבר. רק מנסה להבין את הכוחות הפועלים בתוכנו. ואת עוזרת לי.

פּרפרית

New member
המפ...

לא, זה לא מה שהלינק של סקיטו אומר. הכותב שהוא "רב המערכת"(מה שזה לא יהיה) אומר שאם אדם X מצליח ואדם Y מקנא בו הוא מזכיר לקב"ה הכל יכול שאדם X קיים. או אז אלוקים בחכמתו האינסופית פותח תיק ל X ומסתכל לראות אם מגיע לו המזל שנפל בחלקו ומקיים את "מידת הדין" עפ"י העברות שאדם X ביצע ולא התחרט עליהם. ואני שואלת א. מה מתחבר לך כאן? ב. דא?????

רק הספר שלי יודע....

שהצבע המקורי שלי הוא
....אני הולכת בוודאות להסתבך פה עם ניסיון לתשובה. מנסה, כי אולי חשוב לי. אולי פספסתי את פירוש "מידת הדין" אבל מה שאומר הרבי נוגד את משימתו של הבורא ביום הכיפורים שהרי באותו יום אלוהים עושה לנו ספירת מלאי. כל שנה מחדש. ככה לימדו אותי. מידת הדין בעיני היתה משהו אחר. כשאומרים לי "עין הרע" אני שואלת - למה מה שקרה נחשב לרע ולא למלמד לצורך תיקון? ולמה אנשים מקבלים את הטוב ועוברים הלאה אבל עוצרים לחשוב רק כשרע? הרי גם כל דבר טוב שקורה הוא צומת וגם אז צריך לחשוב "למה הגיע לי?" הרי אין טוב בלי רע ואין רע בלי טוב. בענין הקשר בין אירועים שמתקבלים כ"עין הרע" (כקללה) לבין לקחים בחיים הוא זה (אליבא דה-כמה אמונות) שהחיים מזמנים לנו מבחנים כדי לתקן עוולות ש"גררנו". דוגמה ממש מוטרפת- מישהי שהיתה מכשפה שרלטנית בגלגול הקודם, בגלגול הזה עליה לעזור לזולת ללא תמורה. או מישהו שהיה אינקויזיטור בגלגול הקודם צריך להיות מטפל אמפטי עכשיו. החיים יזמנו להם אירועים שיסייעו להם ללכת בתלם התיקון. אותם אירועים מתקבלים כ"עין הרע" בעיני רבים. עד כאן - האסכולה ה"קבליסטית"/אסטרולוגית משהו...(אני לא נציגת האסטרולוגים) אויש! אני או-טו-טו נכנסת לענן ספיריטואלי ואני כל-כך לא כזו, אז אני מהר החוצה! ואם עדיין לא הסברתי טוב - לוקחת את הכשלון עלי.

בחיי שאני רואה

במקרה (או לא?) אני חיה עם "ספוקי" כבר הרבה שנים. דווקא בגלל זה כתבתי. בלי זלזול אני אומרת שאם ליחשוש והנפת רגלי קרפדה על חוט אדום יעשו לך טוב - לכי על זה. אני הייתי שואלת את הכמו-פולניה שלך אם יש לה כוחות חיזוי. אם יש לה - שתראה לך שאת לא הסיפור היחיד (כי אז לא יכול להיות שאת היחידה), ואז תלכי לבאבו-עלי. אבל אם היא באמת כזו, היא צריכה להבין שהיא נזק וללמוד לסתום את הפה.

למעלה