אז.. אפשר להיות רק ידידים או לא?

EdisonGirl

New member
אז.. אפשר להיות רק ידידים או לא?

היה לנו לא מזמן דיון בנושא הזה, ובמקרה נתקלתי בכתבה שגורסת שמחקר מדעי הוכיח שזה בלתי אפשרי, בגלל שינוי תפיסתי בין המינים. בעוד אישה חושבת שהוא רק ידיד והוא בטח לא נמשך אליה (בדיוק ברמה שהיא לא נמשכת אליו), הוא נמשך אליה וחושב שהיא נמשכת אליו, ובטוח שמדובר בעיניין של זמן עד שהקשר יתממש.
http://www.holesinthenet.co.il/archives/63374

מה דעתכם על זה? את/ה חווית קשר ידידותי אמיתי לדעתך (איך זה נגמר?) ?
או אולי חווה כעת קשר כזה? האם קיימת משיכה מצדך? האם מצד הידיד/ה, לדעתך?
למה לדעתך אף אחד מהצדדים לא עושה את הצעד לשלב הבא או לפירוק הקשר? ואם זה כזה מסובך, בשביל מה בכלל אנחנו צריכים את זה? מה נותן לך הקשר עם בני המין השני כשהוא לא למטרה "רומנטית"?

הרבה שאלות
אתם לא חייבים לענות לכולן, פשוט זרמו עם עצמכם...

Puskas

New member
איך אתה חי בעולם הזה?

אדם שמסכים עם משהו לא מדעי כאמת אחת ולא מערער על זה הוא אדם מנוון שלא יודע לשאול שאלות ולהטיל ספק.

spaysi8

New member
אפשר.

יש לי כמה ידידם שאני יודעת בצורה חד משמעית שאין שום דבר מעבר.
מהצד שלי כמובן שלא, גם יש לי חבר ואני לא פוזלת לצדדים,
מהצד שלהם אני יודעת וגם עשיתי בירורים בכל דרך אפשרית, כי גם אני לא האמנתי לזה בעבר.

ואני לא חושבת שזה קשור למשיכה כי ידידים שלי נראים טוב מאוד ואני חושבת שגם אני נראית סבבה, אז אולי אני יכולה לחשוב שהם יפים ומושכים אבל אני יודעת שלא ארצה להיות איתם, וגם הם כלפי.

ואגב, גם אם ידיד שלי נמשך אלי בקטע מיני והיה מוכן לשכב איתי אם הייתה לו את האופציה, עדיין לא אומר שהידידות לא מתקיימת בצורה טובה, בגלל שגברים חושבים מאיבר מינם לפעמים וזה בסדר.
ואם הוא היה שמח לשכב איתי אבל זה לא משפיע על הידידות בינינו, אז למי אכפת?

Optimistic Girl

New member
ידידים יש רק ב

במסנג'ר

בחיים האמיתיים זה לא כדאי...

אני תומכת במחקר הזה, וחושבת שהוא צודק.

Cade Foster

New member
מאמין שאפשר

לי אישית אין ידידות שאני יכול להגיד עליהן שלא הייתי רוצה מגע איתן בחיים.
אבל אני מסוגל להיות ידיד טוב גם כשהיא מבהירה לי שאין מצב.

מי אמר שאף אחד מהצדדים לא עושה את הצעד? הסיבה היחידה שאני לא אקדם את העניין זה אם יש לה חבר.

תלוי

היחידים שאני מרגישה איתם בנוח הם ידידים גייז, ידידים שהם ממש מהילדות שלי או ידידים שהם ידידים בגלל שהם החברים של החבר או חברים של החברות שלי. לא מאמינה בידידות בגילנו שתתחיל סתם כך וגם תמשיך סתם כך בלי שאף אחד מהצדדים ירצה משהו מעבר, אלא אם שוב מדובר באחד מהפרמטרים שהופכים אותם לבלתי מושגים: תפוס, גייז או חבר של הבן זוג שלי.

פופאפ

New member
לא ברור למה משיכה צריכה להפריע לידידות

המחקר הזה שטוח, היו מקרים של ידידות שהתחילה נטו
בשיחה ואח"כ עברה לפלירטוט ומעבר. אם ניקח מקום עבודה
או לימודים או בסיס שבו נמצאים יחד הרי נרקמים קשרים
אבל לא בין כל בחור ובחורה מחוייב שתהיה משיכה -
כאילו היא לא הטיפוס שלו והוא לא שלה לפחות בהתחלה.
ההמשך לא צפוי וכאן אכן זה עלול לצוץ משני הצדדים
ואם תהיה ידידות עם מתח מיני אז מה? זה דוקא מעורר.

doughnuts

New member
יש רק בעיה אחת - הכתבה לא קשורה למאמר

משום מה, הכותבת לא הבינה את טענת המחקר. המאמר דיבר על מחיר של משיכה מינית במערכת יחסים ידידותית כפונקציה כגיל, מגדר וכדומה. המאמר לא אומר שגברים ונשים לא יכולים להיות ידידים.

Puskas

New member
משיכה לא סותרת את האפשרות לידידות

בסופו של דבר גבר הוא לא יצור מטומטם ובשלב מסוים הוא יבין שאין מצב לממש את המשיכה שלו ולכן יסתפק בידידות.
היו לי כמה וכמה ידידות בחיים שלא נמשכתי אליהן וחלק שנמשכתי אבל הייתי מספיק בוגר בשביל לשים את זה בצד.
חוץ מזה שהיה לי מקרה הפוך של ידידות שנמשכו אליי ורצו יותר אבל כמובן שהבהרתי שזה לא יקרה וכך נשארנו ידידים טובים.

אני בעד ידידות טובה, זה בריא שיש אדם נוסף, אמין, לפרוק בפניו או להוות מקור פריקה בשבילו/ה.
חוץ מזה שמה לגבי זוגות שיוצאים יחד? האם שם הבחורה מצד אחד והגבר מהזוג השני אינם זוג? הם כן..
אז לא יכולה להיות משיכה? יכולה בהחלט ועדיין אנשים בוגרים מתמודדים עם זה ולא נותנים לזה לפגוע.

ebi83

New member
מצטער לבאס אבל ברור שאפשר!

למרות שרק מנסיוני לספר ידעתי..

היה לי\ יש לי כמה וכמה קשריי ידידות עם נשים כשאין משיכה או כל מחשבה לזוגיות או אפשרות לזוגיות יחד. יש אנשים שמעניינים אותך אינטלקטואלית או שפשוט נמצאים שם כשאתה צריך ולהפך, לא הכל אינטרס בעולם. הרוב כן, אבל (אני מקווה) שלא הכל..

כמובן שגם הייתי בקשרים מהסוג השני (שיש משיכה מצד אחד בלבד) אבל לפחות אצלי גם מזה יכולה לצאת ידידות טובה, פשוט צריך לקבל שיש דברים שפשוט לא יקרו ולהנות מהאדם השני

yas12345

New member
עונה

הידיד הכי טוב שלי, זה התחיל שאני נמשכתי אליו... הוא הבהיר די מהר שהוא לא בעניין.. לא ככה....ונשארנו ידידים טובים
המשיכה חלפה... ונשארנו חברים ממש טובים... אנחנו מדברים על הכל... מתארחים אחד אצל השני.. וכו'
הוא יוצא לדייטים עם אחרות ואני עם אחרים...
אני יודעת שכן נמשכתי אליו אז בהתחלה פחדתי (מהניסיון שלי אחרי הוידוי הבן לא נשאר אלא אם הוא מעוניין) אבל אחרי שדיברנו והבהרנו גבולות..
צמח קשר ידידותי נהדר
זה נחמד שיש לי על מי לסמוך.. מישהו שמבין את החשיבה הגברית.. ויכול לעזור לי לנסות לקרוא מסרים....

אני לא בחורה של ידידים

אבל זה כן קיים. עובדה שאני רואה שלאנשים מסביבי שאני מכירה יש ידידים\ידידות ואין שום דבר מעבר. אבל מניסיוני האישי, כל פעם ש"התיידדתי" עם מישהו ובכל פעם שחשבתי שאין לו "כוונות נסתרות" התבדיתי מחדש, וגיליתי שרצה להשכיב אותי. וזה מבאס. אבל חיה עם זה. פשוט לא מתקרבת לאף אחד שאני לא מעוניינת בו רומנטית יותר מדיי כדי לא לעמוד שוב בסיטואציה הלא נעימה הזאת של "אבל אתה יודע שזה לא מתאים לי.."

ובפן הכללי יותר, אני חושבת שכל גבר שיש לו ידידה חושב עליה בצורה מינית יותר מפעם אחת בראש, כי ככה זה גברים. ולכן אני לא אקבל בקלות את זה שלבנזוג שלי יהיו ידידות.

למעלה