אז אצל מי הסדר? כבר שאלו אותכם? סגרתם

אז אצל מי הסדר? כבר שאלו אותכם? סגרתם

על מקום ושעה? מי מבשל? קוראים את כל ההגדה או רק עד האוכל?

MrCheff

New member
השנה

אצל ההורים שלי ככל הנראה נהיה שם במשך כל החג (יום וחצי) כל אחד תורם את חלקו בבישול וקוראים את כל ההגדה. לקראת הסוף בד"כ כבר די בנימנום

akavishon

New member
השנה הסדר אצלנו

כולם משתתפים בהכנות. אני אחראי על המרק והקניידלך והבייצים הקשות (אצלנו אוכלים ביצה קשה בתוך המרק. אשתי בפעם הראשונה התפלצה אבל היום היא מכורה. נסו ותהנו). בנוסף אני אחראי גם על הקינוחים (בדגש על קינוחים). מכין גם כמה תוספות חמות. בגלל שיש הרבה ילדים קטנים, נקרא את ההגדה רק עד לאוכל ונמשיך עם השירים. טיפ קטן - הגדולה שלנו קיבלה הגדה של פסח בסדר הראשון שלה. מאז, בכל סדר, אנחנו רושמים על הכריכה של ההגדה, איפה עשינו את הסדר ומי השתתף. אני בטוח כשהיא תגדל זה יהיה פריט היסטורי בשבילה.

איזה רעיון יפה.

איישם אותו עם הילדים השנה. פספסנו כמה שנים - אב אני חושבת שזה עוד בסדר - נכון?

schlomitsmile

Member
מנהל
ההגדה שלנו היא תרכובת שיצרנו בעצמנו, מההגדה המסורתית וזו של הקיבוץ הארצי. לכן היא שומרת על החיבור ההיסטורי, ובכ"ז רלוונטית לנו, ואנחנו קוראים אותה בסבב (כל אחד, בהתאם ליכולתו, קורא קטע) בהנאה, עד סופה ../images/Emo13.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
כמה דברים: ראשית, זו הגדה ישראלית. אין בה ארמית. יש בה הקשרים למשמעויות החג כאן ועכשיו. למשל, טקסטים על האביב בארץ ישראל, טקסטים על חרות העם בארצו ועוד. שנית, היא מבטאת ערכים קיבוציים, המקושרים לנושאי החג. למשל מאבק העשוקים תחת נוגשיהם. שלישית, כל אלה באים במקום שפע איזכורי הקב"ה. הסיבה שאנחנו עושים תרכובת ולא מסתפקים בהגדה הקיבוצית בלבד, היא שנראה לנו קצת מוגזם למדר את ריבונו לחלוטין מהסיפור ../images/Emo13.gif http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3236961,00.html

מחשבות

New member
הסדר אצל חמותי כמו כל שנה, אבל יום וחצי

לאחר מכן אני והגדולה, החוגגת בת מצווה, נהיה בפריס לשבוע.

מחשבות

New member
,ודה. אמנם חגגה בדצמבר האחרון, אבל לנסוע

בחורף לחו"ל ולנוע בין טיפות גשם לשלג זה לא עונג גדול. פסח נבחר בגלל האביב ובגלל החופש.

hirshfe

New member
אצל ההורים

קוראים עד אוכל וכל אחד מבשל משהו עוד לא ברור מה אני אעשה

למעלה