אז ארוסתי התחילה בקשה של ויזת J1 - כמה שאלות

PaniCusH

New member
אז ארוסתי התחילה בקשה של ויזת J1 - כמה שאלות

היי לכולם/ן,
ארוסתי יצרה קשר עם האוניברסיטה ומגיע לה ויזת J1. היא התחילה בתהליך הוצאה (DS-2019) והאוניברסיטה מנפיקה לה את כל האישורים הדרושים לכך.
אני רוצה לציין שכבר יש ברשותה ויזת F1 והיא כרגע בתהליך חדש של הוצאת J מכיוון שהייתה טעות וחשבנו שF זה מספיק. (לא בדקה בזמנו. פשוט עשתה מה שהאוניברסיטה אמרה לה לעשות והם לא אמרו לה שמגיע לה J לפני שהיא שאלה. מעצבן)

בכל אופן, הלימודים שלה מתחילים בתחילת ספטמבר.
עד ספטמבר אנחנו צריכים:
- היא צריכה להשלים את הוצאת הויזה J1 שלה. (הגישה את הטפסים והבקשה רק היום)
- במקביל אנחנו צריכים להתחתן בפולין (היא פולנייה אזרחית פולין ולא אזרחית ישראל) עד ראיון הויזה שלי. (היא תקבל J1 בכל מקרה. העניין הוא שאני אקבל J2)
- לתרגם את כל המסמכים של החתונה מפולנית לאנגלית.

השאלות:
- האם כשאחזור לישראל כנשוי עם המסמכים לכך, אני צריך לעדכן את משרד הפנים או גורם כלשהו בישראל? שאני יכול פשוט לבקש ויזת J2 והמסמכים מפולין מספיקים ולא צריך איזו אסמכתא מישראל?

- מה צריך לעשות כדי לקבל אישור עבודה לאחר שאקבל J2? האם יש משהו שאני יכול להתחיל לעשות מעכשיו בשביל לקצר תהליכים? בעיקרון אני רוצה לעשות את הסטאז' שלי שם כמורה כי רק עכשיו סיימתי תואר בסמינר הקיבוצים ויש לי רק תואר אבל אין תעודת הוראה ובשביל זה צריך סטאז' ואני יודע שאני יכול לעשות את הסטאז' שלי שם. בעיקרון אני רוצה שתהיה לי כבר תעודת הוראה עד שאחזור לישראל.

- הצעות כלשהן לזירוז התהליך?

אני מזכיר, היא בתחילת ספטמבר מתחילה כבר את הלימודים שלה עד אז לפחות היא צריכה לקבל את הJ1. אני רוצה לעבור לניו יורק מקסימום שבועיים אחרי שהיא כבר תהיה שם! זאת אומרת, אמצע ספטמבר בערך. מקווה שעד אז נספיק להוציא את הויזות להתחתן והכל...

תודה לעוזרים

PaniCusH

New member
עוד שאלה

תוקף הדרכון שלי הוא עוד 4 שנים ואנחנו נהיה שם 5 שנים.
האם כאשר ארצה להנפיק דרכון חדש אצטרך לחדש את כל תהליך הוצאת הויזה? או שהיא מתווספת באופן אוטומטי לדרכון החדש?

כי אם לא, אלך להנפיק דרכון חדש כבר עכשיו לפני שאני מתחיל את האפליקיישן שלי

guy56782

New member
תשובות ושאלה

לגבי אישור העבודה: תעבור על ההנחיות באתר של קולומביה. אתה יכול להגיש את הבקשה רק אחרי שתהיה בארהב על ה J2 שלך, ואין איך לזרז את הטיפול. אתה לא חייב להשאר בארהב בזמן ההמתנה (אתה יכול להגיש מארהב, ולחזור לישראל עד שתקבל את האישור).

לגבי הדרכון: אין צורך בהחלפת דרכון, כשיהיה לך דרכון חדש בעוד 4 שנים תצטרך לטוס עם שני הדרכונים (הויזה בדרכון הישן תהיה בתוקף).

לגבי עדכון משרד הפנים: אתה לא צריך אסמכתא מישראל לצורך הויזה. בלי קשר לויזה, לפי החוק הישראלי אתה אמור לעדכן אותם ולהרשם כנשוי. תברר האם אתה אמור לעשות את זה בארץ או בשגרירות בפולין (אולי הם צריכים שהיא גם תבוא). יש אנשים שלא נרשמים, אני לא יודע מה המשמעות.

חוץ מזה שאלה: האם אשתך לעתיד תשנה את שם המשפחה לאחר החתונה? אם כן, מומלץ שהיא תחכה עם הויזה ועם ה DS2019 (ותוציא אותם עם השם המעודכן).

וחוץ מזה, אם היא תחכה לויזה לאחרי החתונה, יתכן שתוכלו לעשות שניכם את הויזה בשגרירות ארהב בפולין באותו ראיון, למרות שאתה לא מתגורר בפולין באופן קבוע. (אם זה יוצא לך יותר נוח).

guy56782

New member
ועצה בירוקרטית לא קשורה

תשיגו 2-3 עותקים של תעודת הנישואים עם אפוסטיל פולני. זה יכול להיות סיוט להשיג את זה בעתיד מחוץ לפולין. (חייבים אפוסטיל לרישום בישראל, ועקרונית בלי זה אין לתעודה תוקף בינלאומי. ספציפית ל J2 כנראה שלא יבקשו מכם את זה).

PaniCusH

New member
היי, תשובות ועוד שאלות

1. אם אתה יכול להגיש את הבקשה לאישור עבודה רק אחרי שאגיע לארצות הברית, אז זה מה שאעשה. אני בספק אם אחזור חזרה לארץ כדי להמתין שם לאישור עבודה, זה כאב ראש וגם דורש ממני להפרד מאישתי לעתיד ואנחנו מעדיפים שלא. כנראה שבחודשים הראשונים נצטרך לחיות בצמצום. בזמן הזה אני יכול בנתיים לחפש עבודה? לומר להם שאני בקרוב מקבל אישור עבודה אז בינתיים אני רק רוצה לסגור מקום.

2. אם אין צורך לאסמכתא ספציפית מישראל לצורך הויזה J אז אני חושב שכאחזור מפולין לאחר החתונה אני לא אעדכן כאן את הרשויות. זה מיותר לבנתיים.
מצד שני, אולי כן כדאי שנעשה את זה כדי שעד שנסיים עם ארצות הברית בעוד 5 שנים, אני והיא נוכל להתגורר בפולין או בישראל ולעבוד במדינות האלה ללא בעיות. (כרגע אני אזרח ישראל בלבד והיא אזרחית פולין בלבד). בכל אופן, אלה כבר דאגות לאחרי שנחזור מארצות הברית ולכן נחליט. אם לצורך הויזה לא חייב אז כנראה שלא אעדכן את הרשויות בישראל שהתחתנתי בפולין לבנתיים. נראה.

3. אשתי לעתיד מעוניינת להחליף את שם המשפחה שלה לשם המשפחה הישראלי שלי (היא לא אוהבת את השם המשפחה הפולני שלה) הבעיה היא שאם נחכה עם כל תהליך הוצאת הויזת J שלה רק לאחר החתונה, היא אולי לא תספיק להוציא את הויזה לפני תחילת ספטמבר. החתונה היא בתחילת אוגוסט והלימודים שלה מתחילים באוניברסיטה בתחילת ספטמבר והיא לא רוצה לפספס אותם. אנחנו בלחץ של זמן ולא יכולים להרשות לעצמנו לחכות. אם זו תהיה בעיה, נשנה את השם משפחה שלה לאחרי הויזה או לא יודע מה. הצעות כלשהן? האם היא תוכל להחליף את השם משפחה שלה אחרי שכבר יש לה J1?

4. לעשות את הויזה ביחד בפולין היה יכול להיות נוח אבל מצד שני זה היה דורש ממני להישאר בבית של ההורים שלה בפולין יותר זמן וגם ככה זה לא הכי נוח. כנראה שהיא פשוט תעשה את זה בפולין ואני אעשה את זה בנפרד אחרי החתונה שלנו בישראל.

5. תודה רבה!

guy56782

New member
עדיף קודם לשנות שם ואז להוציא ויזה

1. אתה יכול לחפש עבודה (כל עוד אתה לא עובד זה בסדר), יתכן שחלק מהמעסיקים יחששו לדבר עם מישהו ״שמחכה״ לאישור.
2. זה באמת לא דחוף ויתכן שתוכל לעשות את זה בקונסוליה במנהטן בכל מקרה.
3. זו כבר בעיה... אשתך תצטרך להוציא אחרי החתונה דרכון חדש (שינוי שם באותו דרכון זו המצאה ישראלית) וטופס DS2019 חדש. רשמית, היא יכולה להביא איתה את הדרכון החדש + דרכון ישן עם ויזה, שניהם עם השם הקודם + אישור רשמי על שינוי שם, ולהכנס ככה לארהב. אני הייתי נלחץ להכנס ככה לארהב כל פעם. אם היא פשוט תגיע עם הדרכון הלא מעודכן לארהב, היא תצטרך להוציא ssc עם השם הקודם ויותר מאוחר לעדכן אותו מחדש - זה טרטור רציני. לדעתי אתם תחסכו מעצמכם הרבה סיבוכים אם תעשו את זה כמו שצריך: קודם חתונה, אחכ דרכון חדש בשבילה, אחכ DS2019 לשניכם ואחכ ויזות. אם J1 בפולין מהיר כמו בישראל, זה לא אמור לקחת הרבה זמן (למעט אולי הוצאת דרכון פולני - אני לא יודע על זה כלום).

PaniCusH

New member
בקשר ל3

אני אדבר איתה אבל יש מצב שאם זה כפי שאתה אומר שלא נשנה את השם שלה עד שנחזור מארצות הברית. כל המהלך הזה של לחכות לחתונה ורק אז להתחיל תהליכים, עלול לסכן את הנוכחות שלה בתחילת הלימודים בספטמבר...
אוף.

גם להתחתן זה עסק לא פשוט. אני כרגע בדרך לירושלים לקבל חתימות אפוסטיל על תמצית רישום ותעודת לידה :/

Yehuda500

Member
שינוי שם בדרכון אינו המצאה ישראלית. לפחות בעבר היה אפשרי

שינוי שם בדרכון אמריקאי. מנסיון.
לא יודע לגבי הפולני, אך הקביעה הפסקנית אינה נכונה.

guy56782

New member
זה היה ככה לפני שהשתמשו בדרכונים אלקטרוניים

שינוי שם בדרכון לא אפשרי מבחינה טכנית בדרכונים ״חכמים״. לכן בארהב, כל מדינות האיחוד, ורוב העולם המפותח זה אסור בימינו. גם בדרכונים הישראלים הביומטריים החדשים שהתחילו להוציא בישראל כבר לא ניתן לשנות שם.

naf86

New member
רק תיקח בחשבון שלא יהיה קל למצוא עבודה טובה

בתי ספר מחפשים מורים בתקופות מסוימות (לקראת הקיץ). כלומר אם תגיע בספטמבר, לרוב בתי הספר כבר יהיו מורים. אם תצטרך לחכות עוד כמה חודשים עד ויזת העבודה, ייתכן מאוד ותמצא עבודה רק שנה הבאה(כי בית ספר לא יחכה כמה חודשים בלי מורה). אולי אם יהיה לך מזל, תמצא בית ספר שמורה עזב והם בלחץ למצוא מחליף ויקחו כל אחד.
כמו כן, תזכור שאם אתה עושה סטאז', יכול להיות שיתנו לך תפקיד בתור עוזר מורה או משהו דומה. המשכורת הרבה יותר נמוכה. אז אתם תחיו באחד הערים היקרות, עם (אולי) 2 משכורות מינימום.

naf86

New member
אם יש לך אישור עבודה

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.
הנקודה שלי היא שמהנסיון שלנו, בתי ספר סוגרים על צוות לפני תחילת שנת הלימודים.
אתה מגיע אחרי תחילת השנה ועוד בלי אישור עבודה מוכן. לכן זה יכול להיות מאתגר למצוא אפילו חצי משרה.
אז כשאתה מחשב עלויות מחיה, תקח בחשבון חודשים ארוכים בלי השכר שלך.

ilanvag

New member
איפה זה "שם" ?

לא ברור לאיזו עיר אתה עובר, ואיזה תואר בדיוק תעשה אשתך לעתיד (ומזל טוב על החתונה הקרבה!). לפיכך, כמה מחשבות כלליות לגבי כל מה שכתבת:
&nbsp
1. אתה יכול לבקש אישור עבודה רק לאחר שנכנסת לארה"ב עם ויזת J2, ו"הפעלת" הוויזה. אין שום אפשרות לפני כן. זה ייקח בסביבות 3 חודשים, אם כי ייתכן שיותר. פעל לפי ההנחיות באתר הזה, כך אני ורבים אחרים עשינו:
http://www.hio.harvard.edu/employment-j-2-dependents
&nbsp
2. לא ברור איפה בדיוק בארה"ב אתה מחפש עבודה בתור מורה. אני יכול לומר לך שבמערכות החינוך הציבוריות באזור בו אני גר (בוסטון) - לא יודע אם אפשר להתקבל לסטאז' עם תואר שאינו אמריקני. בחלק מבתי הספר גם מבקשים ו/או נותנים עדיפות לבעלי תואר שני.
&nbsp
3. מבחינת לוחות הזמנים כבר כתבו לך. אתה כותב שאתה רוצה לעבור לניו-יורק מתישהו במהלך ספטמבר, מה שאומר שאתה תקבל את אישור העבודה רק סביב דצמבר (חודש של חגים), וייתכן שרק בינואר. לא יודע איך זה יסתדר עם עבודה בבי"ס. גם לא יודע לכמה זמן הלימודים של אשתך, וכפועל יוצא מכך - אישור העבודה שלך (וכתוצאה מכך, איך מעסיקים פוטנציאליים יסתכלו על זה). מה שאני מנסה לרמוז, בעדינות, זה שייתכן שתצטרך להיות גמיש בתוכניות התעסוקה שלך.
&nbsp
4. לגבי רוב השאר כבר קיבלת תשובות טובות.
&nbsp
בהצלחה

PaniCusH

New member
כתבתי בגוף ההודעה ניו יורק אבל כנראה שהיה כדאי לציין "העיר"

למה משנה במה אשתי לעתיד תעשה את התואר? בכל אופן היא עושה PhD ותעסוק בחקר התרגומים לעברית של כתבים מימי הביניים הכתובים בערבית יהודית.

בקשר לעבודה, כן... לא יהיה קל ואולי נצטרך לחיות בצמצום עד שאקבל אישור + אמצא עבודה. אין ממש ברירה בכל מקרה ונהיה חייבים להסתדר איכשהו. אולי אמצא עבודה בחצי משרה בתור מורה מחליף או משהו. אני אפנה לבתי הספר היהודיים שאולי ירצו שאלמד שם עברית. נראה, מקווה שיהיו אופציות...

ilanvag

New member
השאלות ששאלתי נועדו לבדוק את היקף התעסוקה

הפוטנציאלי באזור הספציפי, ואת משך הזמן שתשהו בארה"ב. לא באמת עניין אותי מהו התחום הספציפי בו היא עושה את התואר שלה, אלא איזה סוג תואר - כי מכך נובע מספר השנים (המינימלי) בו תהיו בארה"ב, ולך תהיה ויזת עבודה

&nbsp
לדוגמה, יש הבדל בין תואר שני (שנתיים אקדמיות לרוב, ולפעמים שנה בודדת) באזור נידח יחסית, שבו היקף התעסוקה מצומצם מאוד (לדוגמה קורנל, אוניברסיטה מהמובילות שיש, אבל נמצאת באית'קה - חור בצפון מדינת ניו-יורק), לבין דוקטורט של 5 שנים, וגם בעיר גדולה כמו ניו-יורק.
&nbsp
מהניסיון האישי שלי, וגם של אחרים שאיתם דיברתי - מעסיקים פוטנציאליים מסתכלים לא רק על כישורים, אלא גם על פוטנציאל הזמן שתעבוד עבורם. וכאשר מגיעים לשנתיים אקדמיות בלבד (שזה בערך 20 חודש נטו, מספטמבר עד מאי); ומתוך זה 3 חודשים לוקח לקבל אישור עבודה, ואח"כ עוד כמה חודשים למצוא עבודה; אזי נותרה -- אולי -- שנה נטו שבה אפשר לעבוד. לא מציאה עבור מעסיק, שיודע שייקח לפחות רבעון-שניים בשביל שתשתלב ותלמד את העבודה, ואחר כך מעט מאוד זמן להפיק ממך תועלת. מה שכתבתי למעלה נסמך על תעשיות אחרות ואנשים שאיתם דיברתי. אין לי ניסיון ספציפי עם "תעשיית" החינוך, אבל אין סיבה שזה יהיה שונה.
&nbsp
בכל אופן, זה היה רק בשביל להסביר למה שאלתי.
&nbsp
לגבי איך למצוא סטאז' - מצטער, אין לי שמץ של מושג בתחום הזה. במקומך, הייתי מתחיל עם הדברים הבאים:
1. מברר כיצד בדיוק קוראים למה שאתה מחפש. לדוגמה, בכיתות של הילדים שלי (אזור בוסטון, מסצ'וסטס), עוזרי ההוראה הללו נקראים Assistant Teacher, או משהו דומה. ייתכן שגם מדובר בסוג של Internship. יש לי תחושה שאם תשאל לגבי המושג הישראלי של "סטאז", אף אחד לא ידע על מה אתה מדבר.
2. מבצע מחקר באתרים של כמה מערכות חינוך גדולות באזור היעד שלך (מערכת החינוך הציבורית היא ברמה העירונית, אז נניח של העיר ניו-יורק, העיר ג'רזי סיטי, ועוד כמה ערים בניו-ג'רזי שאתה מסוגל להגיע אליהן). אתה צריך לדעת מהן הדרישות בשביל לבצע התמחות בבית הספר; האם הם מוכנים לקבל מישהו עם תעודה מחו"ל (לא מובן מאליו - אני לא יודע מה התשובה); באם כן, אזי מתי וכיצד מגישים מועמדות; וכדומה.
&nbsp
כל מה שכתבתי עד כה מתייחס למערכת החינוך הציבורית, שבהן יש כללים ונהלים ברורים לגבי איוש משרות, ובהן גם המשכורות הטובות.
&nbsp
אם הכיוון שלך הוא בי"ס יהודי, אז קח בחשבון שאלו משלמים גרושים, והם גם לא ממש כפופים לשום נהלים ותנאי סף אשר קיימים במערכת הציבורית (כן, זה נשמע מוזר, אבל מערכת החינוך הפרטית בהרבה מקומות היא ברמה נמוכה מזו הציבורית); בנוסף, אתה מן הסתם תתחרה על מקום מול מורים (בעיקר מורות, מן הסתם) ישראלים, שהגיעו לארה"ב דרך רילוקיישן של בן/בת הזוג, ומחפשים עבודה. המשכורות שהם משלמים, כאמור, הן מגוכחות, ופה מדובר על מורים עם שנות ניסיון במערכת החינוך הישראלית (ולפעמים הרבה שנות ניסיון) - זו חלק מהתחרות שלך.
&nbsp
לא מנסה לרפות את ידיך, אלא רק לתת לך קצת רקע על מה מדובר.
&nbsp
בהצלחה

למעלה