אז אתמול הייתי בסרט...

אז אתמול הייתי בסרט...

הלכתי אתמול עם חבר שלי לראות את SUPERSIZE ME, הסרט על הבחור שבמשך 30 יום אכל רק אוכל של מקדונלדס. מכיוון שאני שונאת ללכת לסרטים כשהאולם צפוף ומלא בבני תשחורת רועשים, המתנתי זמן מה עם הסרט הזה, ובאמת, לא רק שנותר רק אולם אחד בכל ת"א שעוד מקרין אותו, היינו לגמרי לבד באולם
. אפשר להגיד כל מיני דברים על הסרט הזה, אבל דבר אחד אי אפשר לקחת מהבחור שעשה אותו: הוא אשכרה סיכן את תפקוד הכבד שלו בכך שדבק במשימה שלו. עכשיו, אני יודעת שסביר שאף אחד מכם לא אוכל כ"כ הרבה פעמים במסעדות מזון מהיר, אבל העובדה היא שלדברים הללו נזק מצטבר. העובדה היא שכשגרים לבד אז באמת הרבה פעמים קל יותר פשוט להזמין מלהכין, מה גם שבהתחלה יכולה להיות תקופה ארוכה בה המטבח לא מצויד כהלכה וכשרוצים ארוחה אמיתית זה הפתרון אליו פונים. אני רק אומרת, כדאי להיות מודעים להשלכות של הדברים הללו, גם כשכולנו עוד צעירים ויפים (נניח). זה לאו דווקא העניין של להשמין (אם כי גם זה חלק מהעניין. כמעט מבלי משים אפשר להעלות במשקל, לא בהכרח בגלל אכילה מופרזת, פשוט בגלל אכילה של המון זבל.), אלא יותר העניין הבריאותי נטו: הדברים הללו מפוצצים בכ"כ הרבה זבל, ואז עוד זבל כדי להפוך את הזבל המקורי לטעים. אני לא איזו צדיקה גדולה, זה לא שאני מתנזרת מהדברים הללו לגמרי, כל מה שרציתי לומר הוא שאם אתם גרים בדירות שכורות, לא בלתי סביר שמזון מהיר מהווה חלק מהתזונה שלכם, והייתי ממליצה לכם לראות את הסרט הזה (אם לא ראיתם), ופשוט להיות מודעים לזה .

לא שאני מצדיקה את טיב מקדונלדס

אבל גם אם הבנאדם היה אוכל חומוס חומוס חומוס במשך חודש התוצאות היו דומות. הכל ענין של לדעת לא להפריז.

אני לא בטוחה

ברור שלא בריא לאכול את אותו הדבר שלושים יום רצוף, בוקר צהריים וערב, אבל כאן זה מעבר לזה: תופעות לוואי שתצפי להן הן השמנה, עליה באחוזי השומן וכו' (חומוס במקרה הזה זו לא דוגמא טובה, כי חומוס, תלוי איפה מכינים, הוא דבר יחסית בריא..). כאן היה משהו מעבר: האוכל היה מפוצץ בסוכרים, בשומנים, בקפאין, ומעבר לפגיעה ממשית בתפקוד המערכות הפנימיות (הרופאים העידו כי הפגיעה לא בלתי-דומה לזו של אלכוהוליסט.) , הופיעו שלל תופעות לוואי: לחצים בחזה, קשיים בנשימה, עייפות ודיכאון. לגבי הלחצים והקשיים בנשימה אני לא יכולה לומר משהו, אבל לגבי העייפות והדיכאון אני כן יכולה לומר משהו ממקור ראשון: היו תקופות בחיי בהן צרכתי שוקולד וסוכרים בכמויות שערוייתיות (כתוצאה מלחץ, תסכול וכו') והתנודות החריפות בכמויות הסוכר בדם השפיעו בצורה של עייפות מרובה, ודכדוך (זה המעגל שמוביל להתמכרות לדברים הללו - אתה אוכל כי אתה מדוכדך, אבל זה בתורו הופך אותך למדוכדך - אז אתה אוכל.). באיזשהו שלב אני החלטתי שאני פשוט לא יכולה להמשיך ככה כל החיים שלי, והחלטתי להפסיק. אבל כשראיתי את הסרט הזה, לפחות עבורי, חלק מהדברים היו מאוד ממשיים.

H20

New member
אם הסרט היה מראה תופעות לוואי

חמורות אצל מי שאוכל במקדונלד'ס פעם בשלושה שבועות, נגיד, אז בסדר. אבל זו לא חכמה להלעיט מישהו במזון מסוים בכמויות מטורפות ואז לומר "תראו, נגרם כאן נזק". אולי נראה מישהו שלקה בהרעלת מים ונאמר שמים מסוכנים ? באותו אופן בדיוק אני יכולה להוכיח שכמעט כל מזון על פני האדמה הוא מסוכן או לפחות לא מזין.

Benjamin Turner

New member
../images/Emo45.gif

חציש, אם היית אוכלת רק ביצים, או רק מלפפון, או רק סטייק משובח עם תפוחי אדמה שלוש פעמים ביום במשך חודש, סביר להניח שהיית מציגה את אותם סימפטומים שהציג ספרלוק. מה גם שמקדונלדס אינם יחודיים בזבל שהם מכניסים למזון שהם מוכרים לעומת רשתות מזון מהיר אחרות או בכלל לעומת יצרניות מזון-קראת פעם, למשל, ממה מיוצרות נקניקיות? אין לי דבר וחצי דבר בעד מקדונלדס (לא אוהבת את ההמבורגרים שלהם בלי קשר לסרט או לערכם התזונתי), אולם מדובר בפרובוקציה לשמה. סרטו של ספרלוק שקול לצילום סרט על אדם שהולך במרכזו של כביש מהיר במטרה להוכיח שהוא יידרס, וכנראה שמדובר בנסיון "לנצח" את הפרובוקטור המתחרה (זה שיצר את פרנהייט 9/11).

הכל נכון

ולכן אמרתי שאפשר לומר הרבה דברים על הסרט הזה. אני לא טוענת שהוא לא בעייתי, וכל מה שנאמר פה נכון. מצד שני, היות ולו מדובר בדוכן הנקניקיות השכונתי, אלא ברשת אימתנית ששמתנהלת כמו מכונת שיווק מטורפת, ואשר בראש ובראשונה פונה לקהל יעד ששל ילדים. כמובן שיש אחריות אישית, ואחריות של ההורים, אבל העובדה היא שכשאתה בו זמנית מפציץ בפרסומות מוכוונות לילדים ובמקביל מוכר אוכל באיכות ירודה - מפוצץ בשומן, בסוכר ובקפאין - גם יוצר סרטים לא מי יודע מה שיוצר סרט עם איכויות בעייתיות מתקבל בברכה - ולו רק כי הוא מעודד אנשים לחשוב. גם למייקל מור כיוצר סרטים יש בעייתיות, וגם הוא מתאפיין במגמתיות ידועה מראש, אבל בשני המקרים, גם שלו וגם של ספרלוק, הדבר נסלח כי הלב והמניעים הם במקום הנכון. כשראיתי את הסרט באמת האמנתי שהוא ורופאיו חשו דאגה אמיתית וחרדה כשהם ראו את התוצאות. הם ציפו להשמנה, הם ציפו לראות את המחסור בויטמינים, אבל אף אחד מהם לא ציפה לראות את מידת הנזק שהסתמן. כשהוא הביע חשש ממה שעלול לקרות לו, בשיחותיו עם חברה שלו ואמו, כשהאופציה להתפנות לחדר מיון ממש נראתה ריאלית, האמנתי לו. לא יודעת, כשאוכל כ"כ זמין ועם כאלו מאמצים שיווקיים מתגלה כממש רעל, נראה לי שזה משהו ששווה לעשות עליו סרט, גם אם הסרט יוצא בעייתי. בעיני זה לא שונה מממקרים בהם אנשים לומדים עד כמה זה גרוע לצרוך קולה בכמויות גדולות, ומחליטים בעקבות ההבנה הזו לצרוך פחות או להמנע.

Benjamin Turner

New member
לא יודעת

אני דווקא ממש לא חושבת שהדבר נסלח כי "הלב והמניעים הם במקום הנכון", בעיקר כי אני לא בטוחה שהלב והמניעים אכן במקום הנכון, אבל לא ניכנס לזה. נקניקיות הן מוצר מאוד נפוץ, כל סופרמרקט היום מתהדר במקרר גדוש נקניקיות, "מיס לוסי" היא חלק מהפולקלור הישראלי מתקופת ילדותי וגם הערב, אם תדליקי את מכשיר הטמטום על ערוץ 2, תגלי המון פרסומות למוצר המבחיל הזה. כך פועל העולם כיום. תיקון: כך פועלת ארה"ב הברית של אמריקה (ובעקבותיה ישראל) כיום. לגבי רעילות המזון המקדונלדסי, את באמת חושבת שהרעילות-לכאורה שלו היא סוד? לא יוצאים מספיק מחקרים מדי שנה התוקפים את השומן הרווי? אין מספיק הכוונה כלל תקשורתית לדיאטה דלת שומנים? אף אחד לא יודע שמקדונלדס על בסיס יומי (ולא רק מקדונלדס! זו אחת הנקודות שלי-תוקפים רק אותם, על אף שכמעט כל רשת מזון מהיר מוכרת זבל לשמו!) ותזונה נכונה לא הולכים יחד? חשיבות התזונה הנכונה מוסתרת מהציבור? לא ממש. אין בסרט של ספרלוק שום דבר חדש, סתם פרובוקטיביות לשם הפרובוקטיביות. אם הוא היה רוצה באמת לבדוק עד כמה ארוחות במקדונלדס מזיקות, היה סביר לשלב אחת-שתיים שבועיות כאלה בתפריט של אדם שעד כה לא צרך מזון מהיר בקביעות, ושתוצאות בדיקות הדם שלו מושלמות, ולבדוק לאורך זמן האם יש למוצר השפעה. אבל צורת מחקר כזו היא א. לא סנסציונית, כי סביר להניח שלא יקרה לאותו אדם דבר, ב. ארוכה מדי וג. יקרה מדי, אז למה ללכת עליה? עדיף לחפש סנסציה חסרת קשר למציאות. אגב, אם יותר לי לשאול, היות ולא ראיתי את הסרט: איזה נזק הסתמן, שאינו אופייני להצפה מהירה של הגוף בטריגליצרידים ובכולסטרול ולאובדן כמעט מוחלט של ויטמינים ומינרלים מן התפריט? כי עודף משקל שנרכש כה מהר ובאופן כה לא בריא משפיע מאוד על המאזן האנרגטי של הגוף, ואני דווקא הייתי צופה תפקוד מיני ירוד וכד'. ועוד משהו, אני לא מאמינה שרבים מאלה שצורכים מקדונלדס על בסיס יומי יראו את הסרט ויחליטו שזהו, חסל סדר המבורגרים תעשייתיים. אם כבר הבאת את דוגמת הקולה, מי לא מכיר את הניסוי בו שמים שן בתוך כוס קולה למשך חצי שעה וצופים בה מתפרקת, ובכל זאת קוקה קולה הובילה ומובילה (יחד עם חברותיה) את תושבי ארה"ב לצריכה של כ-60 ק"ג סוכרים פשוטים בשנה בממוצע... אצל רוב האנשים (כולל אצלי), צריכת המוצרים הללו לא עוברת דרך השכל.

Noaal

New member
../images/Emo21.gif מאז שראיתי את הסרט הזה

(לפני כחודש) הפסקתי במיידית לאכול מקדולנדס ודומיו..
כל פעם שאני רואה את הסמל של מקדולנדס אני נזכרת בפעם הראשונה שהבחור הגדיל את הארוחה שלו.......

לקשמי

New member
יחי הצמחונות ../images/Emo9.gif

גם אני ראיתי את הסרט הזה, בהחלט סרט חשוב שמעלה את המודעות לתזונה מאוזנת. אז כפי שבוודאי הבנתם מהכותרת של ההודעה הזאת, אני צמחונית, מה שפוטר אותי מהרבה זבל שיש בחוץ ושמשום מה נקרא אוכל. בכל זאת אם אני חוטאת בזבל אז זה פיצה, הג'אנק פוד הצמחוני היחיד שאפשר לאכול בחוץ. באופן כללי אני משתדלת לא לאכול בחוץ ואם אני לא נמצאת בבית אני מכינה מראש איזה טופו מוקפץ עם ירקות ותוספת אורז מלא או משהו אחר בסגנון.

לקשמי

New member
זה נכון...

אבל כאן מדובר על הזבל של מקדונלס', לפחות בסרט שעליו מדובר כאן בשרשור הזה. כשאני ראיתי את הסרט אמרתי תודה לאל שאני צמחונית, לא בגלל שאין זבל צמחוני אלא בגלל שהזבל הצמחוני בכל זאת עדיף על הבשרי, זה הרע במיעוטו (למרות שעדיף בכלל לא לאכול זבל אלא לאכול בריא). מה גם שעד כמה שידוע לי, צמחונים בדרך כלל יותר מודעים לתזונה נכונה (בלי הכללות כמובן).

ת מ ו ז

New member
תיראי

אני במיקרה נולדתי לאמא דיטאנית ככה שאני יודעת בדיוק מה בריא לא בריא כמה ולמה. אני יכולה להגיד לך שיש לי שתי חברות שהם צימחוניות מסיבות שלא ממש ברורות לי, הם ממש לא אוכלות בריא רק ג'אנק פוד הוכל ובקיצור אין שום קשר בין לזה שאתה צימחוני וזה שאתה מודע באמת למה שאתה אוכל, כמובן שהכל בחירה שלך עד כמה זה מעניין אותך, כי תמיד אפשר ללמוד.

xslf

New member
יחי המקפיא ../images/Emo13.gif

אני נוהגת לבשל בבת אחת הרבה אוכל ואז להקפיא. ככה גם חוסכים כסף (אפשר לקנות אוכל באריזות משפחתיות זולות יותר, ואוכל תוצרת בית תמיד זול יותר מאשר אוכל מוכן קנוי), וגם ככה יש ארוחות מהירות גם בימים שאין כוח לבשל, ואין צורך להתפתות להזמין אוכל מוכן. מומלץ בחום.

למעלה