אז אתמול

יעיש התימני

Well-known member
ישבנו והסבנו וסעדנו.
בהיותי סוכרתי, ובשל מכה חריפה בשל מצב רפואי מסויים הבנתי שאני בדרך להרוס לעצמי את החיים בעשוריים הקרבים הקפדתי על עצת התזונאית:
מתחילים בירקות, אח"כ חלבונים, ובסוף אם נשאר מקום בכלל, פחמימות.
להרבות בשתייה, לאכול משהו קטן לפני הארוחה.
איך עבר עליכם?

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
ישבנו והסבנו וסעדנו.
בהיותי סוכרתי, ובשל מכה חריפה בשל מצב רפואי מסויים הבנתי שאני בדרך להרוס לעצמי את החיים בעשוריים הקרבים הקפדתי על עצת התזונאית:
איך עבר עליכם?
החברה של הבכור באה להגיד חג שמח והביאה מאפים שהכינה,קניתי לה מתנה לחג(שוחחנו לפני ולטעמי כל אחת לקחה צעד אחורה וזה בסדר)אני דווקא שמחה והוקל לי והכי חשוב שהם יחיו את חייהם בטוב ,הבכור חזר למילואים בצפון.
אני הוזמנתי למשפחה של החברה של הבן הצעיר,פה ביישוב,משפחה מרוקאית,מלא אוכל ועוד,ידעתי לאן אני הולכת אבל כיבדתי אותם ובמיוחד עבור הבן שלי למרות שהם רחוקים מלהתחתן.
"ביקשתי "חברות אשכנזיות בסוף קיבלתי מרוקאית וטריפוליטאית😅,הכי חשוב שלהם טוב ,אכלתי מאד מעט,עזרתי,צחקתי וזרמתי עם הזרם😘,ביקשו שנבוא גם היום עושים על האש,הייתי נחמדה ועוד וחזרנו. נשאר לי מלא אוכל וקניות שיספיקו לשבועיים הקרובים,אין לי מושג במה חלית אבל אני כבר הרבה זמן אוכלת מעט,מערכת העיכול והגוף משתנה, מעולם לא הייתי אישה שאוכלת בערב ,ובערב אני מסתפקת בכוס קפו'צינו, מים.
תרגיש טוב. 🥰

יעיש התימני

Well-known member
החברה של הבכור באה להגיד חג שמח והביאה מאפים שהכינה,קניתי לה מתנה לחג(שוחחנו לפני ולטעמי כל אחת לקחה צעד אחורה וזה בסדר)אני דווקא שמחה והוקל לי והכי חשוב שהם יחיו את חייהם בטוב ,הבכור חזר למילואים בצפון.
אני הוזמנתי למשפחה של החברה של הבן הצעיר,פה ביישוב,משפחה מרוקאית,מלא אוכל ועוד,ידעתי לאן אני הולכת אבל כיבדתי אותם ובמיוחד עבור הבן שלי למרות שהם רחוקים מלהתחתן.
"ביקשתי "חברות אשכנזיות בסוף קיבלתי מרוקאית וטריפוליטאית😅,הכי חשוב שלהם טוב ,אכלתי מאד מעט,עזרתי,צחקתי וזרמתי עם הזרם😘,ביקשו שנבוא גם היום עושים על האש,הייתי נחמדה ועוד וחזרנו. נשאר לי מלא אוכל וקניות שיספיקו לשבועיים הקרובים,אין לי מושג במה חלית אבל אני כבר הרבה זמן אוכלת מעט,מערכת העיכול והגוף משתנה, מעולם לא הייתי אישה שאוכלת בערב ,ובערב אני מסתפקת בכוס קפו'צינו, מים.
תרגיש טוב. 🥰
הכי אני שמח שיישרת הדורים עם חברתו של הבכור. המריבה ממש פגעה בך והזיקה לך.
אני שמח שילדיי לא מצאו "אשכנזי/ת" אלא צאצאי עדות המגרב [צפון אפריקה].
נכון מכינים המון אוכל, אבל אח"כ האוכל נודד בקופסאות לאן שצריך ודבר לא נזרק.
אנחנו שמחים כי אלה משפחות גדולות, מלאות חיים, ובהתכנסות משפחתית מבינים מהי דינמיקה של "שבט" או משפחה גדולה.
חתני הוא הפטריארך, כי אביו נפטר והוא "נבחר". אבל הוא פטריארך מודרני להפליא ;-) [עושה ספונג'ה, מבשל, מבלה המון עם הילדים וכו']
שנה טובה

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
הכי אני שמח שיישרת הדורים עם חברתו של הבכור. המריבה ממש פגעה בך והזיקה לך.
אני שמח שילדיי לא מצאו "אשכנזי/ת" אלא צאצאי עדות המגרב [צפון אפריקה].
נכון מכינים המון אוכל, אבל אח"כ האוכל נודד בקופסאות לאן שצריך ודבר לא נזרק.
אנחנו שמחים כי אלה משפחות גדולות, מלאות חיים, ובהתכנסות משפחתית מבינים מהי דינמיקה של "שבט" או משפחה גדולה.
חתני הוא הפטריארך, כי אביו נפטר והוא "נבחר". אבל הוא פטריארך מודרני להפליא ;-) [עושה ספונג'ה, מבשל, מבלה המון עם הילדים וכו']
שנה טובה
אני תמיד לומדת עוד ועוד על עצמי בכל יום, מקרה, ארוע ועוד.
נפלאות הגיל, ניסיון וחוכמת חיים והכי חשוב להיות חכם ולא צודק"
וחשוב להיות בטוב ובאהבה עם עצמך בכדי להיות בטוב עם הסובבים שלך.🥰
את האמירה על "אשכנזיות" זה היה בהומור ,הכי חשוב שהם ימצאו את דרכם לאושר הפרטי שלהם.
יש יתרון במשפחות גדולות אבל, תלוי איזו, והגודל במקרה הזה לא חשוב,חשובה האיכות של האנשים.

יעיש התימני

Well-known member
אני תמיד לומדת עוד ועוד על עצמי בכל יום, מקרה, ארוע ועוד.
נפלאות הגיל, ניסיון וחוכמת חיים והכי חשוב להיות חכם ולא צודק"
וחשוב להיות בטוב ובאהבה עם עצמך בכדי להיות בטוב עם הסובבים שלך.🥰
את האמירה על "אשכנזיות" זה היה בהומור ,הכי חשוב שהם ימצאו את דרכם לאושר הפרטי שלהם.
יש יתרון במשפחות גדולות אבל, תלוי איזו, והגודל במקרה הזה לא חשוב,חשובה האיכות של האנשים.
האיכות חשובה, אבל לענ"ד, כמי שהגיע ממשפחה קטנה בה ההורים היו "ברוגז" עם משפחת המוצא, יש קסם בהתכנסות הזו. אני תמיד נזכר בשיר של זלדה, פנאי:
היה לנו אוצר סמוי של פנאי
עדין כאוויר הבוקר
פנאי של סיפורים, דמעות, נשיקות וחגים.
פנאי של אמא, פנאי של סבתא והדודות.*

יושבות בנחת בסירה של זיו
שטות אט אט בדוגית השלום
עם הירח
ועם המזלות.
---
*הדגשה שלי.

doriangray011

Well-known member
ישבנו והסבנו וסעדנו.
איך עבר עליכם?
היום האחרון לחופשה. נהנה מלעשות כלום לאכול כלום וסתם יושב מול המחשב עם ספל תה וקורא המון כתבות שעבר זמנן. שיעור הסטוריה
שומע את המטוסים עוברים בדרך צפונה או דרומה לפי המקרה וחרד בכל פעם שעובר כאן הליקופטר בדרכו לבית חולים כפי הנראה. והשיר האלמותי של שלום חנוך חוזר ומתנגן בראשי ״ במקום בו אני גר הליקופטר עובר זה סימן למשהו רע….״ ואכן כך. רק לא לשמוע בבוקר את הבשורה המרה שמתחילה במילים ״הותר לפרסום….״
שבענו מלחמות. .

יעיש התימני

Well-known member
היום האחרון לחופשה. נהנה מלעשות כלום לאכול כלום וסתם יושב מול המחשב עם ספל תה וקורא המון כתבות שעבר זמנן. שיעור הסטוריה
שומע את המטוסים עוברים בדרך צפונה או דרומה לפי המקרה וחרד בכל פעם שעובר כאן הליקופטר בדרכו לבית חולים כפי הנראה. והשיר האלמותי של שלום חנוך חוזר ומתנגן בראשי ״ במקום בו אני גר הליקופטר עובר זה סימן למשהו רע….״ ואכן כך. רק לא לשמוע בבוקר את הבשורה המרה שמתחילה במילים ״הותר לפרסום….״
שבענו מלחמות. .
כולנו תחת מטריית הצלילים של מטוסים. ;-(

למעלה