שוביניזם? טהור?
ההגדרה של שוביניזם היא: "לאומנות, קנאות לאומית קיצונית מלווה בשנאה לעמים אחרים" (א. אבן שושן) זה קצת גורף להכליל את ההגדרה הזו עלינו, לא? ויחד עם זאת, כן - גברים ונשים הם שונים, אוהבים דברים שונים, עושים דברים בצורה שונה, וגם נוטים לנהל מערכות יחסים בצורה שונה (ודי כבר עם ה"שוויון". הרי מה שאנחנו מבקשות הוא שוויון-זכויות ולא שוויון-גנטי ולא "זהות"). הפניה שלי לנשים היתה מטעמים של העדפה אישית (לא מינית). פשוט יותר נוח לי עם נשים - לבקש, לקבל, לספר, להתחלק. ההנחה שלי היתה שגברים לא ממש ירוצו לקחת חלק בפרוייקט הזה, אבל אני ממש אשמח (ואתפלא, אמנם) אם אתבדה - ויאללה, בואו נבדוק את זה לעומק. בנים, נא להגיב (ומייד אחר כך - להרשם לקהילה). באשר לקהילת סחר חליפין - אצלנו מדובר בחליפין, אבל לא בסחר. אין רישום, אין התחשבנות, אין השוואה בין מה שנתת למה שקיבלת. נגיעה רכה היא ההפך ממטבע שעובר לסוחר (לדעתי). ואגב, זו הסיבה שעדיף לדעתי לא להציע את השירותים המקצועיים שלנו, כי אז הציפייה היא לתמורה "הולמת" (כלומר, שוות כסף), ואת זה קשה לספק (דוגמא: אם את מציעה טיפול שיאצו ומבקשת נסיעה לסופר, את עלולה להרגיש מקופחת...)