אז בהמשך לשרשור החרמות

ebi83

New member
אז בהמשך לשרשור החרמות

אני יודע שאני מעלה נושא שהוא די נפיץ, אז אני אתחיל בבקשה לשמור על תרבות דיון ולא לרדת לפסים אישיים כי חבל..

ועכשיו לשאלתי:

כמה מכם ציין כי הוא מחרים מוצרים מהשטחים, אז מעבר לעובדה שהשאלה הראשונה היא מה הגדרתכם לשטחים.
כי אותי מעניין אם מבחינתכם דין מעלה אדומים כדין יצהר.

שאלה נוספת- אתם אשכרה בודקים כל מוצר או שמדובר בחרם עקרוני ופשוט לא תקנו מפירמות שידוע לכם כי מפעליהם נמצאים מעבר לקו הירוק?

מבטיח לתת את דעתי בהמשך ולהגיב למגיבים

einat162

New member
האמת, נמנעתי להגיב להחרמות פוליטיות

מהסיבה הפשוטה שאני לא מעורבת מספיק... אין לי דעה לגבי מוצרים וחברות שמיוצרים וממוקמים מעבר/ בתוך הקו הירוק. לא בעד ולא נגד בזמן הקנייה.

לגבי מפעלים ו"חברות שידועות שממוקמות" - איך באמת אפשר לבדוק לגבי כל מוצר שמרימים מהמדף? (סקרנית עכשיו).

ebi83

New member
זה פשוט מוטיב חוזר בתשובות...

דורש חקירה והתעניינות

einat162

New member
אבל איך באמת אפשר לדעת על מוצר אקראי בסופר?

הרי הרוב מיובא מחו"ל, מקסימום ארוז (ארוז גם נחשב?), וגם אם מצויין המקום - באמת כולם זוכרים כל מיקום עיר/ מאחז/ ישוב בע"פ ?

nataly36

New member
בעיניי, הרעיון מעורר אי נוחות ורתיעה.

למה להחרים מוצר ממקום? כי אני לא מסכימה פוליטית עם מי שיושב שם?

מה הקשר למוצר לטיבו ולצורך להתפרנס של אותו האדם?

אם הוא גר במקום שאני לא אוהבת? שאני חושבת שיש טעות פוליטית שאנחנו שם ???? זה יתן לי הצדקה לפגוע בפרנסתו של תושב פשוט ושומר חוק שגר שם?????

אפילו גרמניה -
שאני ממש ממש לא אוהבת. גם לא הולכת לטייל שם, כי כשאני מטיילת אני רוצה להנות, ולא רוצה שכל שניה אחשוב "מה סבא שלו עשה לפני כך וכך שנים?!" .... אני לא רואה סיבה לפגוע סתם באנשים שכל מבוקשם הוא להתפרנס. לייצר מוצר ולמכור אותו - אם הוא מתאים לי, אז סבבה. לא מתעמקת בכלל.

יש הרבה במה שכתבת, ואני מקבל שההערה ההיא שלי

לא היתה מספיק מסייגת אלא כוללנית. ברור שיש בכל מקום אנשים מכל הסוגים, וגם ישובים מכל הסוגים.

אני מצטער לומר לך, אבל אני מתנגד לכל ענין ההתנחלויות ולא מוכן לתמוך בו בשום צורה. איך לעשות את ההפרדה בין תמיכה בין אדם אחד לאידאולוגיה זו כבר משימה בפני עצמה.

nataly36

New member
בעיניי, להחרים מוצרים = לשנוא את האדם עצמו.

אני מבינה שאתה מתנגד לענין ההתחלויות , וזה לגמרי לגיטימי בעיניי. אם כי צריך להיות מדיניות של הממשל ולא של התושבים בעניינים כאלה.
- אבל מה זה קשור לעובדה שנניח אני מייצרת כובעים בסלון שלי ?!
או אופה עוגיות טעימות ומשמינות להפליא?!
הקמח הוא אותו הקמח שיש בסופר שלך... כך גם השמן ושאר המצרכים , את הבדים - סביר להניח שאקנה מסין כמו כולם.... -
מדובר ב"עסק קטן" שפתחתי כדת וכדין, שאני משלמת מיסים וכו' ..... -
ברכישת כובע או עוגיה אתה לא מחזק התנחלות. מדיניות של ממשל -
אלא אדם פרטי, שייצר בביתו משהו לפרנסתו. לא איזו כותרת פוליטית.

(כמובן הבאתי את הדברים לשם הדוגמא ולא שיש לי בסלון מאפיה או בית חרושת לכובעים! )

זה בדיוק מסוג ההכללה שאני לא מעונין לעשות

וזה עובד אצלי בדיוק בכיוון ההפוך: יש מתנחלים שאני מאוד לא אוהב, בלשון המעטה, ואילו ידעתי שהם מוכרים תוצר כלשהו הייתי מחרים אותו כפי שאני מחרים אותם. זה אמור גם לגבי ישובים הידועים לשימצה בגלל מתישביהם.

אני יודע על מתנחלים שקרובים ללבי - ואת בפירוש אחת מהם - ואין בי שום דבר נגדם או נגד תוצריהם. הייתי חובש בגאווה כובע שייצרת עבורי בעצמך (בתנאי שזה לא היה שטריימל או קפוטה...)

nataly36

New member
אז אם ככה, זה פשוט סלידה מאנשים מסויימים.

באמת מתקשה לדמיין אותך קונה בחנות המקומית (אם יש כזו) של הישוב היהודי בחברון או משהו כזה
))))))

מזכיר לי מקרה שקרא לי פעם -

הייתי בעיר הגדולה, עם שתיים מהבנות שאז היו בערך בגיל גן - יסודי, לקחתי אותן לאיזה רופא מקצועי אצלו חיכינו המון זמן. הבטחתי להם ארטיק אחרי הביקור אצל הרופא, והנה, אני רואה קרוב למרפאה שלט דהוי של גלידות ושתיה קרה כלשהי....
מבלי לבדוק ולחשוב -
אני נכנסת בסערה, עם שתי הבנות הבוכיות -

לתוך חנות שהיא "מעדניה" על טהרת החזיר ושאר המוצרים המיובאים מרוסיה!!!!
כנראה פעם היתה שם מכולת או משהו כזה שהתחלפה לזו המעדניה.

תדמיינו את הקטע -

דוסית מארץ הדוסים, עם כיסוי ראש וכו'.... עם שתי ילדות קטנות -
לפתע נכנסת במרץ ובסערה לכזאת חנות!!!!
השתררה דממה במקום.
המוכרת והקונים הביטו עליי בתדהמה ובחשש, בחיי שהיה נדמה לי שהמוכרת החזיקה רובה צייד קצוץ קנה מתחת לדלפק!
הם המתינו ל"צעד מחאה" הבא....
ואני,
רק חשבתי שהילדות תיכף יצעקו שלא קניתי להם ארטיק!
בנימה שנתנה לחשוב שלא שמתי לב למשהו מוזר, שאלתי את המוכרת "יש לכם ארטיקים? "
וזו ענתה מיד בפנים זעופות "לא. "
אמרתי לבנות בעודי מושכת אותן החוצה "אתן רואות, אין להם!!! נחפש במקום אחר!!!"

אם מבטים יכלו להרוג - לא הייתי כאן לספר לכם את זה....

מזכירה לי בדיחה

אחד הולך ברחוב ורואה חנות עם שלט שבו מצויר שעון. הוא נכנס ורואה שבחנות יושב יהודי דתי עם זקן וכיפה.

- השעון שלי הפסיק ללכת - אומר לו האיש - אתה יכול לתקן לי אותו?

- לא, אני לא שען - עונה לו היהודי בנימה מתנצלת - אני בכלל מוהל.

- אז למה יש לך בחוץ שלט עם שעון? - שואל האיש בתמהון.

- אלא מה רצית שאני אצייר על השלט? - עונה לו היהודי.

לא יודע מהו דין יפו מול דין אריאל

כן אני בודק, וכל דבר שנמצא מזרחה לירושלים ויוצר על ידי יהודים לא ייקנה על ידי.
למה מה קרה?
לא מספיק המסים שלי מממנים את הקולוניאליסטים אני צריך גם לקנות מהם?

inbarush19

New member
לא חושבת שבודקת מיקום הייצור

אלא אם זה חשוב מבחינה כשרותית,
או ששואלים אותי..
או שמדובר בחברה שלא באמת מייצרת אלא רק עם שם דומה וחשוב לי לדעת מי היצרן. (כגון מותגי הבית של לייף,מגה,שופרסל ודומיהם.. לעתים אני בודקת להשוות ולהבין מי המותג המוכר המייצר אותם,במידה ויש כזה).
מה שכן-תוצררת הארץ עושה תחושה טובה , ואם אדע שזה התנחלות- זה רק ייתן גאווה.

מה שאישית חורה לפעמים, זה לרכוש מוצר מזון שיוצר בגרמניה או פולין... נגיד יצא לי לרכוש תה .. ת'אמת? לא הכי עושה לי טוב להרגיש שהתה הזה גדל באותה אדמה בה קבורים כל כך הרבה יהודים בכל ס"מ רבוע, ושזה מה שדישן את האדמה..
קצת חורה לי,אבל לא שאני מחרימה, סתם זו לא הכי תחושה נעימה.

כשיוצא לי למכור מוצרים שונים,יצא לי לשמוע המון טענות שונות. לא קונה טורקיה. לא קונה תוצרת חו"ל. לא קונה גרמני. לא קונה מותג X.. לא חושבת ששמעתי משו על התנחלויות..

למעלה