אז בואו נדבר קצת על לוגאן, הסרט החדש של האקס מן

אז בואו נדבר קצת על לוגאן, הסרט החדש של האקס מן

שוב הוכח בעיני שסרטי אקס מן הם היחידים שראויים לצפייה ביקום של מארוול, לפחות אם אתם לא ילדים ובני נוער.

הסרט למעשה מורכב משני חלקים ששזורים זה בזה, החלק של האקשן והחלק של הדרמה הטרגית. מהאקשן לא התלהבתי, ויחסית לסרטי אקס מן קודמים הוא גם היה פחות מרהיב, כראוי לסרט עם תקציב של פחות מ-100 מיליון דולר. החלק הדרמטי היה קודם כל חדשני לסדרה ולדמויות וזה כבר היה מרענן קצת, והוא גם היה עשוי לדעתי לא רע, אם כי לא צריך להגזים.

מה אפשר להגיד על התסריט? לא הרבה דברים טובים. הוא מתחיל טוב אבל אחרי רבע שעה מתחילים להופיע סדקים שהופכים בהמשך לבקיעים רציניים. אם נעצור לרגע ונבחן כל החלטה מרכזית, ואפילו שולית, של הדמויות העיקריות בסרט, אז נראה שהיא די מופרכת.

מבחינה רגשית, הסרט לא עבד עלי, ממש לא הרגשתי שאני עומד להזיל דמעה ברגעים שאמורים היו לגרום לי להרגיש כך. הדרמה המעין משפחתית לא עובדת עד הסוף. אני גם מודה שהתקשיתי לסספנד ומצאתי את עצמי מנתח את הסרט בזמן הצפייה שוב ושוב, וזה לא סימן כל כך טוב.

אז בסופו של דבר זה עניין של ציפיות. אני הגעתי לסרט הזה בלי יותר מדי ציפיות, ציפיתי לעוד סרט אקס מן שהוא אקשן קצת יותר מתוחכם מהמקובל אצל מארוול, וקיבלתי משהו שונה ומרענן וקשה לי להגיד שהתאכזבתי. אם כן הייתי מגיע לסרט מתוך ציפייה לראות את "סרט השנה" כפי שכבר ראיתי אנשים מכנים אותו, אז בוודאי שהייתי מתאכזב.

צריך להגיד גם מילה על המוסרנות המזויפת והמבחילה בסרט. הוא אמנם מדורג R לגילאי 16 ומעלה בגלל דם ואלימות, אבל בכל זאת הרמה המוסרית שלו מתאימה לסרט מצויר לילדי הגן. שוב אנחנו רואים את הגיבורים המגוחכים שגם כשהרעים מאוד מתאמצים להרוג אותם ורודפים אחריהם שוב ושוב, עדיין הם לעולם לא יהרגו אותם אלא אם כן זה דרוש להגנה עצמית באותה שנייה. והם משלמים על זה ביוקר.

למרות זאת, בסה"כ הייתי אומר שהסרט מהווה התפתחות חיובית בעיני, ויחד עם ההצלחה של דדפול (ונתעלם מיחידת המתאבדים הזוועתי) מעורר תקווה שנראה עוד סרטי אקשן עם תקציב מעל 50 מיליון דולר שינסו לחרוג מהנורמה, ואני מקווה שבעתיד יצליחו יותר.

אגב, למי שאכפת לו, אני לא חושב שהסרט שולל באופן מוחלט את האפשרות שעוד נראה בעתיד את וולברין ופרופ' אקסבייר בגילומם של ג'קמן וסטיוארט. אני לא רוצה לתת ספוילרים אז אני לא אפרט.

רוב הזמן נח

Well-known member
מצד אחד אני שמח שיותר לא נראה את ז'אן לוק פיקארד
בתפקיד

שם. מצד שני איזה עתיד רע עשו לו.
אולי צריך בסרט הבא שיחזרו לעבר וישנו את העתיד העגום הזה.
&nbsp

אין צורך, ממילא זה קורה בעתיד מספיק רחוק

אז אם רוצים לחזור אחורה ולהמשיך בתקופה של הסרטים הקודמים, לא תהיה שום בעיה לעשות זאת.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רק הערה: סרטי אקס-מן לא מתרחשים ביקום הקולנועי של מארוול

אף שהם שייכים לחברת הקומיקס, מבחינת אולפנים והפקה יש כאן הפרדה, וכשמדברים כיום על ה"יקום של מארוול" הכוונה ליקום של הנוקמים וכו' ולא לזה של אקסמן וזה לא אותו יקום (יש רק שתי דמויות שהם חולקים – האח והאחות מקסימוף, וביקום של מארוול אפילו לא מזכירים שהם מוטנטים).

אני, אגב, נהנית עד מאוד מהיקום הקולנועי של מארוול (כולל הטלוויזיוני, שלפחות בסדרות של נטפליקס הוא די אפל וקודר ורחוק מלשדר לילדים) ודווקא רוב סרטי אקסמן די מטופשים בעיניי, מי יותר מי הרבה יותר... על וולברין החדש שמעתי רק טובות אך טרם הספיקותי לראות.

רוב הזמן נח

Well-known member
נכון. יש את היקום של מארוול ויש את היקום של DC

שתי הדמויות שמופיעות בשתי היקומים הם קצת שונים.
בסרטים של מארוול הם לא מוטנטים. המקביל למוטנטים של DC זה במארוול הבילתי אנושיים. שאגב, גם להם יהיה סרט.
הבילתי אנושיים זאת גרסה יותר מוצלחת מבחינת הסיפור, וגם יותר מתאימה לסרט מדע בדיוני.

את הכוחות שלהם במארוול הם קיבלו מטיפולים שעברו בהידרה, בעזרת המטה של לוקי שהכיל אבן נצח. אבן המחשבה, אם אני זוכר נכון.

בסרט Avengers: Age of Ultron ויזן מזכיר את העניין שהכוחות שלה (וגם שלו) מקורם באותה אבן נצח.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, עשית סלט; לא התייחסתי כלל ל-DC. גם אקס-מן הם של מארוול

(קומיקס) אבל הם לא ביקום הקולנועי של מארוול (של אולפני מארוול) כי הזכויות הקולנועיות לאקס-מן שייכות לאולפני פוקס המאה העשרים.

יש כאן תרשים שמסביר למי שייכות הזכויות לפי דמויות:
http://i.imgur.com/Hsi25YE.png

רוב הזמן נח

Well-known member
אני דיברתי רק על הסרטים

בסרטים אקס מן זה לא של מארוול, אז הנחתי שזה של DC
&nbsp
מה שבטוח שוונדה ואח שלה במארוול הם לא מוטנטים.
רק תיקון טעות, ויזן מזכיר את העניין שהכוחות שלה מקורם באותה אבן נצח, בסרט Captain America: Civil War
צרפתי צילום מסך מהסרט.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני דיברתי רק על הסרטים... נסה לקרוא מחדש את השרשור ותבין

כי ניסיתי רק לחדד ולעשות סדר ובמקום זה אתה לא מבין אותי ועושה סלט. אין שום טעות לתקן, הרי כתבתי מפורשות שביקום הקולנועי של מארוול לא מזכירים שהם מוטנטים (כי ביקום הזה אין מוטנטים...) אבל במקור (כלומר בקומיקס) הן כן, ואלה דמויות ששייכות לאקס-מן (האח מקסימוף = קוויקסילבר כבר הופיע בסרטי אקס-מן).

קיים גם "היקום של מארוול" שדווקא כן כולל את אקס מן

אני מסכים איתך שבטלוויזיה הסדרות של מארוול לכאורה יותר בוגרות, אבל לצערי זו עדיין אינה ערובה לאיכות, לפחות בעיני. אוקי, אז התחלתם להראות קצת דם וסקס ולדבר על דיכאון, זה עדיין לא הופך את זה למעניין יותר ומורכב יותר.

נראה שליוצרים יש דעה מאוד שלילית על האינטליגנציה של הצופים והם מאוד מפחדים לאתגר אותה ולו במעט.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא בקולנוע... והתייחסת לסרט... אם התכוונת למשהו אחר זה מבלבל

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, אין לי מושג למה "לכאורה"; הסדרות של נטפליקס לא ילדותיות

ולדעתי (ואני ממש לא לבד) דרדוויל, ג'סיקה ג'ונס ולוק קייג' הן סדרות איכותיות, וזה ממש לא קשור לדם או לסקס (ודיכאון לא חסר גם בקולנוע, אגב). מחוץ לנטפליקס, "סוכני שילד" מטופשת למדי, אבל "הסוכנת קרטר" שמרה על רמה נאה בשתי עונותיה.

קצת מוזר לי שהתלוננת על היחס לאינטליגנציה של הצופים בשרשור שמתייחס לאקס-מן... בעיניי סדרת אקס-מן (לא כולל הסרט האחרון של וולברין שלא ראיתי) היא מהמטופשות ביותר, גם בסרטי ה"התחלה", והשלישי בסדרה די קטסטרופה. אני מעדיפה את היקום הקולנועי של מארוול ואני לא מרגישה שהוא מזלזל באינטליגנציה שלי כלל (למעט "אנט-מן" שהוא בהחלט ילדותי ומטופש, אם כי בחינניות מסוימת, יש לציין).

Mor L

New member
תודה רבה על הקישורים!

קראתי אותם במשך שעה וחצי והיה תענוג!

&nbsp
רק למה רשום בקישור השני שהנוקמים הגיע למקום 4 ברווחים ואיירון מן ואקס מן וספיידרמן עקפו אותו?

&nbsp
הגעתי לפה דרך פורום מארוול חח

הייזל

New member
לא ממש מדויק

בסרט דדפול [ששייך לאקסמן, דרך אגב] הקרב הסופי נערך ליד אחת מנושאות המטוסים של שילד שהתרסקו בסרט של קפטן אמריקה 2.
וספיידרמן שייך למארוול אבל הזכויות על הסרטים שלו שייכות לסוני ובכל זאת הוא הופיע בקפטן אמריקה 3.

trilliane

Well-known member
מנהל
מדויק מאוד. דדפול שייך לאקסמן וכך היה גם בסרט

הרפרנסים שלו היו לאקסמן (ולא לנוקמים) והופיעו איתו דמויות של אקסמן.
אמנם הייתה שם נושאת מטוסים (helicarrier) כפי שקיימות כאלה בקומיקס של מארוול, אבל המעצב עשה מאמצים כבירים כדי שהיא לא תראה כמו זו של "הנוקמים":
http://comicbook.com/2016/02/18/deadpool-movie-concept-art-confirms-helicarrier/

ספיידרמן היה שייך בלעדית לסוני אבל הזכויות שוחררו (נחלקו) בהסכם שנחתם בין האולפנים ב-2015 ולכן מ-2016 הוא כבר יכול להופיע ביקום הקולנועי של מארוול וכך היה בקפטן אמריקה האחרון.
https://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man_in_film

למעלה