אז בואו נדבר קצת על מוח :)

Beigelman

New member
אז בואו נדבר קצת על מוח :)

תוכנית קורס 60 לפי מה שזכור לי היא: 1) חזרה וקישור למערכת העצבים. 2) שכבות ההגנה והחללים. 3) זעזוע מוח. 4) דימום אפידורלי. 5) דימום סאב דורלי. 6) דימום סאב ארכנואידי. 7) סוגי שברים בגולגולת. 8) שבר בבסיס גולגולת. 9) לחץ תוך גולגולתי וההשפעות BP-ICP=CPP אם זכור לי נכון... מי יכול לספר ולהרחיב? בעיקר על הסעיף האחרון שנראה לי הכי מעניין (כל עניין זילוח הדם למוח) משהו טיפה פחות מעניין אבל גם אותו צריך לדעת - איך בדיוק אפשר לדעת את מיקום השבר המבויק בשבר בבסיס גולגולת, לפי הסימנים? הסברים, הפניות לחומרים ושאלות נוספות יתקבלו בברכה! יום נעים!

Rockamora

New member
אתה לא צריך לדעת את המקום המדויק

אחרי הכל, אנחנו לא רופאים שבאים לאחות שברים. אנחנו בסך הכל באים לשמור על הבן אדם חי עד הרגע שהוא יכנס למיון. כלומר- אתה בסך הכל צריך לחבוש את הסביבה של השבר כולל השבר כמובן ולקוות שהוא לא ימות בדרך! [אין לי כח לפתוח את הקלסר מהקורס, אחרת הייתי חופר לך על זה
]

Beigelman

New member
אני יודע את הטיפול

הדרכתי את זה לפני שבוע בדיוק. אני סתם רוצה להרחיב אופקים..

Rockamora

New member
הא נו.. אז תגיד שאתה מדריך!

עכשיו עשיתי לעצמי פאדיחות.

לחץ תוך גולגולתי

האמת שכתבתי על זה לא מזמן פה בפורום. מצ"ב הקישור.. אבל, כיוון שהראש מתפוצץ מכאבים - כל השאר יאלצו להמתין לפעם אחרת. דסה, שגמורה מעייפות והולכת לישון.. ליל"ט..

השאלות שנשאלו

קשה עד כמעט בלתי אפשרי לדעת את המיקום ללא אמצעי כמו CT. ניתן להעריך אזור על סמך מיקום זליגת CSF אם יש כזה או הימוטומות אם יש כאלו. הנוסחה רק באה להסביר את המנגנון הפיזיולוגי והקשר בין לחץ הדם ללחץ התוך גולגלתי. רק להוסיף לדבריה של הדס, גם ל.דם גבוה מידי יגרום לירידה ב-CBF (Cerebral Blood Flowׁ. עקומה מצורפת מראה את השפעת ל.דם על הזרימה המוחית והאוטורגולציה, הערכים התחרבשו קצת וה

Beigelman

New member
חח כן כן אבל...

את זה אני יודע... אני רוצה לדעת זליגה מאיפה ואו איזו המטומה אפשר להעריך איתה איזה מקום שבר... ומעבר לזה חומר קצת מתקדם יותר, את זה כולם יודעים...

שאלת??????. עונה!!!!

ובכן הימטומת מ/קפיים או כפי שמכונה בלעז RACOON EYE היא לרוב מעידה על שבר במדרגה קדמית זליגת CSF מהאף המכונה בלעז CSF RHINORHEA יכולה להעיד על אזור קדמי-רקתי או צדעי (פרונטו-טמפורל או פריאטל) זליגת CSF מהאוזניים המכונה בלעז CSF OTORHEA לרוב צידעי-רקתי (טמפורו-]ריאטל) הימטומות מאחורי האוזניים או כפי שמכונות בלעז BATTLE SIGN מאזור צדעי-עורפי פריאטו-אוקסיפיטלי אך זה לא נכס צאן וברזל גררררררררררר.................מיאווווווווווווווו............................ מכיר את הסימנים או רוצה גם תמונות?

טיפ מאוד חשוב - תמונה 9 ואחרונה

לעיתים קרובות ה-CSF מעורב בדם מה שניתן לעשות על מנת להבדיל הוא לקפל פד גזה ל-4 ואת הפינה (המרכז) לטבול למספר שניות בנוזל החושד אם יש דם יהיה עיגול אחד של דם בלבד אם יש CSF ודם יתקבלו 2 עיגולים כמו בתמונה אז....אני מקווה שהוכחתי את טענותי מקווה שהצלחתי למלא את רצון חושקי תמונות ו...לילה טוב מיאוווווווווווווווווווווווווווו.....................................

nikonit

New member
שבר בבסיס הגולגולת ועוד

ממוקם, ע"פ שמו, בבסיס הגולגולת. כלומר בחלק האחורי התחתון של הראש. השברים האחרים הם אכן שברים בגולגולת שעלולית לקרות, אך אינם עונים על ההגדרה של "שבר בבסיס הגולגולת". בשל המיקום המיוחד, יש לשבר בבסיס הגולגולת גם סיכונים מיוחדים, שיהיו משניים או עקיפים בשברים אחרים. מישהו רוצה לנסות לחשוב מהם? ולביגלמן - איזה הרחבות נוספות היית רוצה? מה אתה מחפש? ויפה שאחרי שבוע של העדרות זה השרשור הראשון שאני רואה בפורום. בדיוק אתמול היה לי מקרה באמצע פעילות (אני הייתי שם כמדריכה), של ילד קטן (בן 4) שנפגע מחפץ (כנראה קטן) מעופף מעל הרקה השמאלית. כמה דק' אחרי, בעודי מחזיקה אותו ומנסה להרגיע, הוא איבד הכרה אצלי בידיים. כמובן שעברתי מייד פאזה לחובשת, ביקשתי ממדריך אחר להזמין אמבולנס, להביא לי ציוד וכו'. אחרי כמה דק' (ארוכות, כמובן) הוא התעורר מחייך ומאושר, עד שמדריכה אחרת כבר אמרה לי שהוא סתם עבד עלינו. תוך זמן קצר הוא נהיה מנומנם ואיבד הכרה שוב. כך עברה עלינו גם הדרך למיון. במשך השהות במיון הוא המשיך להתאושש, וכשהגיע רופא לבדוק אותו כבר היה מאושש לגמרי (בערך 50 דק' אחרי הפגיעה). נשארנו עוד שעתיים להשגחה, וחזרתי הביתה עם ילד חייכני ומאושר, שלא ממש מבין מה רצו ממנו (הוא לא דובר עברית, ואני לא יודעת מספיק טוב את שפתו). היה ממש מדהים, גם הצניחה המהירה, וגם ההתאוששות.

למעלה