אז בואו נדבר רגע על שמרים

aa100000

New member
אז בואו נדבר רגע על שמרים

אני אוהב מאפי שמרים, אבל לא מהסוג המקופל.
המטרה שלי בבצק השמרים שהייתי רוצה שיצא לי הוא בצק באמת אוורירי ומזכיר מרקם של לחמניה, אבל לא של שכבות חמאה.
היום הכנתי בצק שמרים לפי המתכון הזה.
למרות שבאפייה יש לי כבר ניסיון של כמה שנים (עם בחושות, מוסים, עוגיות ובצק פריך) מעולם לא נגעתי בתחום השמרים.
והייתי שמח לשמוע עצות לשיפור.
הבצק יצא טוב, אבל לא אוורירי מספיק (מעט דחוס) ועם טעם מתוק-מלוח, מאוד לא מצדיק את כמויות ויחסי החומרים הכתובים במתכון.

אז:
1.האם כדאי לוותר על המלח לחלוטין?
2.התפחתי את הבצק במשך שעתיים והוא באמת עלה יפה, יכול להיות שהסיבה שהוא יצא מעט דחוס מדי הוא שלא התפחתי אותו מספיק? (פתחתי אותו, הכנתי את המאפים ונתתי להם לתפוח שוב על חום נמוך בתנור)
3.האם כדאי במקום 300 גרם ביצים להשתמש ב-300 גרם חלמונים? זה יעשיר את הבצק או שלחלבונים יש תפקיד חשוב?

כמובן שאשמח לקבל מתכונים לבצקי שמרים עשירים שכוללים חלב, חמאה וביצים.

עד כאן החפירה להפעם :)

שבת שלום

שונאת שהמחשב לא משתף פעולה כתבתי לך תגובה ארוכה ונמחקה לי.

אני בדיוק הפוכה ממך באפיה, חולה על שמרים במיוחד כרוך.כמעט ולא מכינה עוגות בחושות.
לגבי המתכון שהכנת יש שם כמות עצומה של חמאה בשביל מתכון ללא קיפולים וזה הגיוני שהבצק יצא כבד, בנוסף גם כמות הביצים קצת גדולה לטעמי.
יש בקישורים סדנא שהעברתי של בצר שמרים כרוך. תכין את הבצק בלי התוספת חמאה וקיפולים, הוא ממש אורירי וטעים.

יותר מאוחר אני אמצא את הקישור ואעלהאו את המכתון

almogi

New member
לא לפחד כלל...

ממש אין מה לפחד משמרים.

במדריך שצירפת יש כמה טעויות שקצת מפריעות לי. דייזי כבר ציינה את הכמויות הגדולות של החמאה (אלו כמויות של בצק שמרים דפוף או של בריוש) וגם של הביצים.
אין שום בעיה לכסות את קערת הבצק בפלסטיק נצמד. התפיחה היא תהליך של תסיסה (השמרים הופכים את הסוכר שבבצק לפחמן דו חמצני) שזקוקה למעט מאוד חמצן. מה שיותר חשוב הוא לשמור על הלחות של הבצק כדי למנוע יצירה של קרום קשה. אני מעדיף לכסות את הקערה במגבת מטבח לחה.
ההתפחה לא חייבת להיות במקרר (אם כי יש להתפחה קרה יתרונות). אם אין זמן אפשר בהחלט להתפיח על השיש. אם מתפיחים במקרר חשוב להוסיף את הזמן שלוקח לבצק להגיע לטמפ' החדר להתפחה השניה.
אני לא מנפה את הקמח ומעולם לא נתקלתי בבעיה כלשהיא. הסיבה היחידה לנפות קמח בבצק שמרים היא למי שחושש מחרקים (מטעמי כשרות). יש מחלוקת לגבי הצורך בקמח שמרים (קמח קשה): לכאורה קמח קשה מכיל יותר גלוטן ולכן הרשת תתפתח טוב יותר. מצד שני הכנתי עוגות ולחמים מקמח רגיל ויצא מצוין...
חשוב מאוד ללוש את הבצק מספיק זמן. מנסיוני החשש מלישת יתר הוא מוגזם ואם הבצק דביק (בהנחה שהוא לא אמור להיות כזה כמו במקרה של בצק פוקאצ'ה) - כדאי לתת לו עוד כמה דקות לישה לפני שמתחילים להוסיף קמח.
אני ממליץ מאוד להשלים את הלישה ידנית. זה יאפשר לך לחוש את המרקם של הבצק. זה גם כיף לא רגיל - בצק שמרים הוא הבצק הכי לא מפונק שיש: תרביצו לו, תרימו אותו ותטיחו אותו בשיש, תמעכו אותו והוא יקבל את הכל בהאבה. אחלה דרך להוציא אגרסיות.
חלמונים מול ביצים שלמות - מומלץ להצמד למתכון. חלמונים נותנים יותר עושר (ולכן למשל בבריוש מתמשים בהם). מצד שני בחלבונים "קושרים" את המאפה טוב יותר.

הנה מתכון לעוגת שמרים-לימון שפרסמתי כאן לא מזמן (דורשת קצת עבודה בעיקר מבחינת העיצוב אבל שווה את ההשקעה).

תנסה את המתכון המצורף

עוגת שמרים מהבלוג ביסים.
הבצק יוצא בדיוק כמו שביקשת.
אגב, אני מכינה אותו בדיוק לפי ההוראות אך במקום השמן אני מוסיפה 40 גר' חמאה רכה.
יוצא נפלא!!

aa100000

New member
אוקי זה בצק שנקרא קצת יותר נורמאלי

ינוסה ממש בהקדם.
שאלה.
הכוונה בכוסות היא לכוסות מדידה או לכוסות זכוכית ביתיות?

שרי49

New member
לאחר ניסויים רבים , זה הבצק שלי, נסי ותדווחי

1/2 ק"ג קמח לחם
2 ביצים + חלמון
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
מעט מלח
1 כוס חלב פושר (הבצק צריך להיות דביק )

ללוש במקסר 10 דקות
כמובן את המלח להוסיף לאחר לישה קצרה (שמרים לא אוהבים מלח)

להעביר למקרר למשך לילה

יש לי מילוי פרג פשוט וטעים ביותר, אם את רוצה

אני לא מפסיקה להכין את הבצק הזה אין כמוהו.

בהצלחה

--------------------------------------------------------------------------------

למעלה