אז בואו נתחיל

Justacook

New member
ברוכה הבאה אורטל
 

Justacook

New member
אז בואו נתחיל

הייתי רוצה להשתמש בשרשור הזה כדי להכיר אותכם קצת.
ספרו לי מי אתם? מאיפה?
האם יש לכם נסיון במטבח? אם כן כמה?
מה האתגר שלכם במטבח?
האם ראיתם/טעמתם בעבר מאכלים שנחשבים לגסטרונומיה מולקולרית?

אשמח לשמוע את החוויות שלכם
 

Justacook

New member
התשובות שלי

את הכינוי שלי אולי ראיתם קצת בפורום מתכונים.
אני טבח מקצועי בן 28 מהשפלה.

אני גר במטבחים מקצועיים כבר כמעט 6 שנים. אני אוהב את ההמטבח וחושב שזה מקום מדהים וקסום, השעות הרבות לא מפריעות לי, אישתי פחות מרוצה אבל מבינה.

האתגר שלי במטבח הוא להבין, קשה לי מאוד לעשות משהו כי אמרו לי, אני רוצה להבין למה? זו גם הסיבה שבגללה הגעתי למטבח המולקולרי.

ראיתי טעמתי והכנתי מנות עם אלמנטים מולקולרים מודרניים, כבר 4 שנים שאני מתעניין בתחום ודואג לקרוא כל מילה קטנה שנכתבת. המנה החביבה עלי היא ספירת השוקולד במילוי גלידת קוקוס ולמון-גראס שמוגשת בבורג' אל ערב בדובאי.

 
בא לי לאכול את התמונה


אני בטוחה שאשתך לא כל כך סובלת אם אלו הדברים שאתה מכין לה בתמורה לשעות הארוכות בעבודה..

&nbsp
 
אני:

אני אביה, בת 25 מרחובות.
יש לי נסיון חובבני בלבד במטבח, אני נהנית מאד לבשל ולאפות וללמוד דברים חדשים.
לבישול מולקולרי נחשפתי דרך בן זוגי המקסים, שהוא טבח מקצועי שמתעניין ומתעסק בבישול מולקולרי בין השאר.
לא יצא לי ממש לעשות את זה בעצמי אבל טעמתי כמה דברים שהוא הכין ויצאו מדהימים (וגם כמה נסיונות פחות מוצלחים- ככה זה, ניסוי וטעיה) ואני מאמינה שאגיע בעצמי לתחום של בישול מולקולרי, אבל יותר כאלמנטים שישתלבו בקונדיטוריה ופטיסרי (שאני מתה ללמוד באופן מקצועי כשיהיה לי זמן וכסף לכך).
&nbsp
&nbsp
 

Justacook

New member
הסבר קצר

תודה רבה.

בישול מולקולרי הוא בעצם נסיון להעמיק את ההבנה שלנו את החומרים שאיתם אנחנו עובדים.

ברגע שבו אנו מבינים איך משהו פועל נוכל להפיק ממנו את התוצאות הטובות ביותר ולהוציא ממנו את המקסימום.

כמובן שברגע בו מגיעים להבנה הזו ניתן גם לעשות דברים שההגיון לא חשב לבצע, למשל להגיש מנת בשר חמה בליווי גלידה בטעם סלט (אין כאן טעות כתיב, גלידה בטעם סלט). אני יודע שזה הזוי אבל מנסיון זה דבר אדיר, זה היכולת להפתיע את הסועד ולהעצים את החוויה שלו.

או למשל לשלב שוקולד עם קצת מלח, מוזר ככול שזה נשמע מלח מעצים טעמים והשוקולד לא יוצא דופן.

ישנו מאמר (במאמרי הפורום) שאביה המואביה קישרה אליו שמתחיל להסביר את הנושא, אבל זה רק קצה הקרחון.

מקווה שהצלחתי לשפוך קצת אור על התעלומה שהיא מטבח מולקולרי.
 

motior

Member
באתי לבקר בעקבות הבלוג

אני חובב בישול, טבעוני...
לא ממש מכיר את הבישול המולקולרי.
 

Justacook

New member
ברוך הבא

לא ניחשתי שאתה טבעוני. אם ככה אנסה לארגן גם משהו בשביל התחום הזה בעתיד.
לגבי הבישול המולקולרי ישנו מאמר בנושא במאמרי הפורום, מקווה שזה ישפוך קצת אור בנושא.
 
למעלה