אז ביום שיש נפגשנו עם הרב וראינו

kivsa1

New member
אז ביום שיש נפגשנו עם הרב וראינו

חופה בעריכתו (דוד הריסון) והתרשמנו לטובה מהאיש הצעיר והקליל, עם חוש הומור וכבוד לשנינו כזוג חילוני... אני רגועה לחלוטין עכשיו לגבי החלק הדתי של החתונה! הלוואי רק שברבנות, במקווה והדרכת כלות ילך חלק - ודיינו!

היי מצחיקולה, אנחנו הולכים היום

בערב לראות אותו בפעולה
איזה מצחיק!

../images/Emo24.gifכיבשה!!בדיוק קראתי את המסר..

|חיבוק
חיבוק |חיבוק אני ממש שמחה לשמוע על הרב!!שמעתי עליו רק דברים טובים! ובהצלחה מחר עם הצלם.

kivsa1

New member
תודה! ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gifאת מוזמנת לענות...

kivsa1

New member
דרור מ"ליאור צלמים". הדי ג'י שלנו

סיפר לנו עליו.

hanii

New member
איך "ליאור צלמים"?

אשמח לשמוע תגובות. אנחנו מדברים על ליאור מהקריות?

hanii

New member
כיבסה=כיבשה!!!!

כנראה שבאותו רגע חשבתי על הכביסה שמחכה לי בבית ....

kivsa1

New member
זה ליאור מר"ג ועוד לא נפגשנו איתו.

ביום שלישי אדע להגיד לך

summer31

New member
תשלום לרב

שלום, אשמח אם תעזרו לי לפענח את החידה הבאה: כמה כסף צריך לשלם לרב וכמה כסף נהוג היום לרשום בכתובה, משהו מכובד תודה.

kivsa1

New member
תלוי מאיזו אסכולה מגיע הרב...

אם הוא מצוהר למשל אז הם לא לוקחים עקרונית ורשמית כסף על החופה רק על הוצאות נסיעה(וזה ברור ולגיטימי) אבל הוא הסביר לנו שמכיוון שהם לא מקבלים כסף מהארגון (כמו שמקבלים הרבנים מהרבנות) אז סכום כסף כלשהו יתקבל בברכה... מדובר בכמה מאות ש"ח ואני רואה בזה משהו לגיטימי בייחוד אם מוצאים רב שמוצא חן. משהו שנע בין 300 ל-700 ש"ח לדעתי (לא כולל הוצאות נסיעה כמובן...). אבל אולי זה לא מדוייק.

summer31

New member
תודה

הרב לא מצוהר, ששאלנו אותו כמה לשלם לו הוא השיב שכל אחד משלם לפי ראות עיניו ושביעות רצונו. מה לגבי הכתובה?

kivsa1

New member
אם הוא מהרבנות אז כאמור הם מקבלים

משכורת ולא צריך לרחם עליהם... מה שכן, אם הוא מוצא חן ועורך חופה נחמדה בשבילכם כמו שרציתם אז בהחלט אפשר לעשות מחווה. נראה לי שבמקרה כזה (של רב שלא צריך עקרונית לממן אותו, אלא רק להביע שביעות רצון) הייתי נותנת משהו בסביבות ה-300 ש"ח. לגבי כתובה אן לי שמץ של מושג... לא הספקנו לשאול ת'רב... אבל הבנתי שיש כאלה הרושמים כמה אלפי ש"ח וכאלה שמגיעים עד חצי מילון או מליון...מין קוריוז שכזה. השאלה היא מה קורה אם חז וחלילה מתגרשים-האם הסכום תקף...

amir_aikido

New member
הרב מצוהר הודיע שכסף לעצמו לא יתקבל

לקחנו רב מצוהר כבוד הרב הבהיר חד-משמעית שהוא לא מוכן לקבל אף גרוש לכיס
הוא הוסיף כי אם אנו מעונינים, הוא תמיד שמח לקבל תרומה לעמותה לנזקקים שמנהלת הקהילה של בית-הכנסת שלו. והוא יכול להביא איתו את פנקס הקבלות של העמותה אם נרצה לתרום. חברים שלנו התחתנו איתו ולא שאלו מראש. כשבאו לשלם לו, הופתעו לגלות שהוא אכן התכון לתשובה לעיל, וסירב לקבל מהם כסף
אני חושב שרבנים שכאלה באמת ממלאים את המטרה של צוהר, ומחזירים לי תחושת הכבוד כלפי הרב היהודי האורתודוקסי, שאבדה בזמן האחרון.
אמיר

למעלה