אז במה אפשר לעבוד עם תואר בהיסטוריה ?

sivvann

New member
אז במה אפשר לעבוד עם תואר בהיסטוריה ?

וסליחה שאני נדחפת ככה לפורום... אני לא רוצה להיות מורה. מהן יתר האפשרויות ? תודה.

Boogieman

New member
תואר בהסטוריה זה לא הכשרה מקצועית

אלא השכלה. גם בתור מורה לא תוכלי לעבוד עם תואר בהסטוריה, בשביל זה צריך גם תעודת הוראה. כך שלא מדובר בתואר שנותן לך "מקצוע ביד", והוא גם לא אמור לעשות זאת. מה שכן, הוא נותן לך ידע וכלים מקצועיים שיכולים להתאים ללא מעט תחומים, שאותם תצטרכי ללמוד גם כן. יש גם עבודות שהן הסטוריה "פרופר", בתחומי מחקר הסטורי שונים, באקדמיה ומחוצה לה.

טשאפק

New member
תואר במדעי הרוח בכלל

עוזר בקבלה, בתנאים ובהתקדמות בשירות המדינה ובמקומות דומים. גם בשביל להיות פקיד בנק, למשל, נדרש תואר אקדמי.

Dorian76

New member
זה תלוי...

בהמון דברים. תואר ראשון בהיסטוריה כמו תארים ראשונים רבים אחרים לא מקנה שום דבר, כן את תוכלי להיות מורה, וצודקת את בסירובך להיות מורה. תואר שני בהיסטוריה תלוי כבר בתחום, אם את בוחרת משהו מודרני את יכולה לעסוק במחקר, מכוני מחקר, לכתוב לעיתונים,לשמש יועצת לעבוד עבור חברות NGO וכיו"ב. אם יהיה לך דוקטורט בהיסטוריה את בהחלט יכולה להגיע רחוק מבחינה אקדמאית, ללמד באוניברסיטאות וכיו"ב - באירופה למשל, יש הרבה מדינות שתחום הדוקטורט שעשית לא מענין אותם, ואם יש לך דוקטור לפני השם זה מכובד ומקנה כרטיס כניסה לתחומים רבים שלאו דווקא קשורים להיסטוריה. היסטוריה, כמו שכתבו מעליי, היא השכלה כללית, לומדים את זה כי אוהבים את זה ולא מכיוון שברגע שתסיימי תתקבלי לעבודה בחברת היי טק ותרוויחי כסף. אין כסף בהיסטוריה (אלא אם כן את ברנרד לואיס או ברברה טוכמן או היסטוריון זה או אחר שכתבו רב מכר מוצלח). בנוסף, לדעתי, היסטוריה היא הכל, אפשר לחבר אותה כמעט לכל תחום (אמנות, מדעי המדינה, יחסים בינלאומים). והכי חשוב, את תשמעי ללא הרף "מה יש לעשות עם תואר בהיסטוריה" פשוט תסבירי להם, שכשכולם יהיו מהנדסים/עורכי דין/ אנשי הייטק, את תהיי ההיסטוריונית :) והנה לינק למשהו מעניין שכתב ברנרד לואיס, גדול חוקרי האיסלם בזמננו: In Defense of History בהצלחה!

KaiserDino

New member
איך אמר ד"ר בנימין אקצין ז"ל

יש דברים שאפשר ללמוד מספרים ... וחיפוש במקומות שונים , כל עוד יש לך אוריינטצייה בריאה וחושים חדים . טוב , זה לא ציטוט מדוייק - אבל הוא חוזר על הרעיון הזה כמה וכמה פעמים באוטוביוגריפיה שלו : " מריגה לירושלים " .

Y. Welis

New member
בעיקר כהיסטוריונית...

כמו שנאמר כאן, בעולם הבלתי-מושלם הזה אין יישום מעשי להיסטוריונים, מחוץ לעולם האקדמיה.

שינובי5

New member
אם יש לך אזרחות

בריטית תוכלי להתגייס לחיל השריון הבריטי. אני לא צוחק ! ראיתי פעם מודעת דרושים לחש"ן הבריטי, לבעלי תואר בהיסטוריה של ימה"ב. אגב תוכלי גם להתגייס לצה"ל.

Y. Welis

New member
מזכיר לי טוקבק שהיה בתגובה לכתבה על 'אורלנדו'

של ורג'יניה וולף - 'ומה עם צבא?!!?! עשתה צבא הווירג'יניה הזאת? אם לא, אני לא קונה.'

sivvann

New member
מה זאת אומרת שאוכל להתגייס לצה"ל?

פרט, הסבר ונמק בבקשה. תודה :)

שינובי5

New member
למרות שאת גבולית מבחינת הצבא

- הכוונה לגילך, ולא לשום דבר אחר... ניתן לחשוב על אופציית חזרה לצה"ל. מידי פעם מתפרסמות מודעות דרושים, לאקדמאים במקצועות הומאניים שונים; בד"כ רצוי להיות מדרחן אבל אמ"ן מחקר מקבל גם כאלו שאינם מזרחנים.בעיקרון כאקדמאית תשלחי לקורס קצינות. אופציה נוספת - משטרה או שירות בתי הסוהר, כמובן שב"כ/מוסד.

למעלה