אז, במה זה שונה להיות הורים לבת לעומת לבנים?

שמלת תחרה1

Well-known member
האומנם?
"אין כל כך הבדל חוץ מהצד האופנתי. בכל יום יש לה תלבושת חדשה, קשת בשיער וגרביים תואמות לכל דבר".

אפרת10512

Well-known member
האומנם?
"אין כל כך הבדל חוץ מהצד האופנתי. בכל יום יש לה תלבושת חדשה, קשת בשיער וגרביים תואמות לכל דבר".
הבדלים בהורות בין בנים ובנות תלויים הרבה בהשפעות תרבותיות, חברתיות ואישיות.
ישנם הרבה הורים המרגישים חוויות שונות בגידול בת לעומת גידול בן, אך כל ילד הוא אינדיבידואלי.
האתגר המרכזי הוא לא בהכרח המגדר, אלא ההתמודדות עם הצרכים הייחודיים של כל ילד, הציפיות החברתיות כלפיו והיכולת להעניק לו את התמיכה וההכוונה שהכי מתאימה לו. ולכן מה שבא ברוך הבא

משתפרת1

Well-known member
הבדלים בהורות בין בנים ובנות תלויים הרבה בהשפעות תרבותיות, חברתיות ואישיות.
ישנם הרבה הורים המרגישים חוויות שונות בגידול בת לעומת גידול בן, אך כל ילד הוא אינדיבידואלי.
האתגר המרכזי הוא לא בהכרח המגדר, אלא ההתמודדות עם הצרכים הייחודיים של כל ילד, הציפיות החברתיות כלפיו והיכולת להעניק לו את התמיכה וההכוונה שהכי מתאימה לו. ולכן מה שבא ברוך הבא
חסכת לי כתיבה.
בן שני שונה מבן ראשון. בת שניה שונה מבת ראשונה. בת שונה מבן. כל אחד צריך יחס וטיפול שמתאימים לו, כל אחד ראוי ליחס כזה.

SupermanZW

Well-known member
שונה בתפיסת ההורים עצמם, לא בהכרח במה שדורשת הורות לבת או לבן. מעניין שאפילו הורים לשני המינים מתקשים להסביר מה ההבדל בין להיות הורים לבת לבין להיות הורים לבן, כנראה מתאמצים יותר מדי להבדיל. למה לא להכיר בכך שההבדל הוא פשוט בין כל ילד/ה לכל ילד/ה אחר? הרי איש לא יוכל לומר שהורות לבן היא בהכרח X והורות לבת היא בהכרח Y, אך בהכרח ימצאו הבדל בין הורות לכל ילד/ה לבין הורות לכל ילד אחר. למה לסבך מה שפשוט?

Harrington

Well-known member
מנהל
בוודאי שיש הבדלים בהורות לבנים או לבנות. אמנם נכון שיש הבדלים גם בין כל ילד/ה לילד/ה (משהו שאגב לא כל ההורים קולטים בצעירותם), אבל זה עניין אחר שלא שולל את הראשון.

SupermanZW

Well-known member
בוודאי שיש הבדלים בהורות לבנים או לבנות. אמנם נכון שיש הבדלים גם בין כל ילד/ה לילד/ה (משהו שאגב לא כל ההורים קולטים בצעירותם), אבל זה עניין אחר שלא שולל את הראשון.
על פי הכתבה, ההבדל בין הורות לבן להורות לבת הוא הצד האופנתי בלבד, הא ותו לא. האם אתה מסכים?

מה אם, לצורך דוגמה בלבד, מדובר בהורים מהמעמד הנמוך, אשר אינם יכולים להשקיע באופנה ורוכשים גם לבנות רק מעט בגדים, והם פשוטים ביותר? הרי אז עניין האופנה כלל אינו רלוונטי. מאידך, מה אם ההורים נובורישים וגם לבן הם קונים בגדים שהם המילה האחרונה באופנה? הרי גם אז הופכת האופנה ללא רלוונטית לעניין ההבדל. היה קל מאוד להראות שההבדל הזה היה רלוונטי רק עבור אותם הורים אבל עבור הורים אחרים הבדל זה יכול להיות לא רלוונטי כלל. מי יוכל למצוא הבדל שתמיד רלוונטי? ספק אם אפשר בכלל.

Harrington

Well-known member
מנהל
על פי הכתבה, ההבדל בין הורות לבן להורות לבת הוא הצד האופנתי בלבד, הא ותו לא. האם אתה מסכים?
לא קראתי את הכתבה (רק עכשיו בגלל דבריך שמתי לב שיש כזאת למען האמת :)). אבל לא, אני לא מסכים שההבדל הוא בצד האופנתי בלבד. כך למשל יש הבדלים בין בנים לבנות (בהכללה כמובן ואין מחלוקת שאמירה זו לא תמיד נכונה בכל דבר ועניין) שמחייב הורות מעט שונה ביחס לכל מין. כך למשל יש הבדלים בהורות הנדרשת כאשר הילדים מתבגרים. יחס ההורים לבנים שונה מזו שכלפי הבנות (שוב, בהכללה). אלו סתם שתי דוגמאות. כמובן שגם הצד האופנתי בהחלט בעניין, אבל הוא הרבה יותר רחב מענייני אופנה בלבד. כך בדרך כלל בת תזדקק לזמן רב יותר בחדר האמבטיה מאשר בן, מה שיכול לדרוש התייחסות הורית שונה. זה גם עניין של אופנה במידה מסוימת.
מה אם, לצורך דוגמה בלבד, מדובר בהורים מהמעמד הנמוך, אשר אינם יכולים להשקיע באופנה ורוכשים גם לבנות רק מעט בגדים, והם פשוטים ביותר? הרי אז עניין האופנה כלל אינו רלוונטי.
לא רואה קשר לפשטות או יוקרתיות הביגוד הנדרש לכל ילד/ה. הרי בדוגמה שלך, הפשטות תבוא לידי ביטוי אצל שני 'סוגי' הילדים. כך שככל שקיים הבדל אופנתי, הוא עדיין יתקיים גם אם כל הדיון הופך להיות בדברים פשוטים וזולים יותר (בכל אופן למי שלכתחילה חשב על ביגוד יקר דווקא).
מאידך, מה אם ההורים נובורישים וגם לבן הם קונים בגדים שהם המילה האחרונה באופנה?
סורי, מה כוונתך ב"הורים נובורישים"? מה הבעיה לקנות "גם לבן" "בגדים שהם המילה האחרונה"?
הרי גם אז הופכת האופנה ללא רלוונטית לעניין ההבדל.
זה נכון רק אם לכתחילה ההבדל האופנתי שמצאת בין שני המינים הוא בהיבט הזה. אישית כלל לא חשבתי על הכיוון הזה לא בתחילת הדיון (עד לשאלתך הקודמת) ולא כעת לפני שקראתי את השאלה הנוכחית.
היה קל מאוד להראות שההבדל הזה היה רלוונטי רק עבור אותם הורים אבל עבור הורים אחרים הבדל זה יכול להיות לא רלוונטי כלל.
ברור. לא כל זוג הורים דומה למשנהו. אבל זה לא מעיד על מאומה. מזכיר את המצב בו מתדיין אומר 'אני מכיר מקרה X ולכן אני מסיק שכל העולם X'. דוגמה אחת לא מעידה על שום דבר. לכל היותר על היתכנות.
מי יוכל למצוא הבדל שתמיד רלוונטי? ספק אם אפשר בכלל.
אין חיה כזאת "תמיד רלוונטי". הצבעתי על כמה הבדלים שעלו לי בראש בשליפה ראשונית מהמותן. גם עליהם ציינתי שדברי נכתבים בהכללה. כלומר שיתכנו מקרים בהם ההבדלים לא יתקיימו באותם תחומים, בדיוק כמו שיתכנו תחומים בהם יהיו הבדלים מבלי שאני מצליח לחשוב עליהם, כי אצלי אנחנו פחות מכירים את ההבדלים הללו.
אבל זה ש"ספק" כהגדרתך אם אפשר למצוא "הבדל שתמיד רלוונטי" כמובן לא אומר בשום צורה שהתשובה לשאלת השרשור העיקרית היא שלילית.

raya

Well-known member
אני רואה את השוני העיקרי בעיקר בשלב הגיוס לצבא, ובמיוחד בתקופה של השנה+ האחרונה.
יש לי בן ובת, וגם אז אמרתי שקל יותר לשלוח לצבא בת מאשר בן.
הבן התגייס בשנת 1985 והבת בשנת 1991

Harrington

Well-known member
מנהל
אני רואה את השוני העיקרי בעיקר בשלב הגיוס לצבא, ובמיוחד בתקופה של השנה+ האחרונה.
יש לי בן ובת, וגם אז אמרתי שקל יותר לשלוח לצבא בת מאשר בן.
הבן התגייס בשנת 1985 והבת בשנת 1991
דעתך זו נכונה גם בעידן בו גם בנות יכולות למצוא עצמן בחזיתות מלחמה ובשדות קרב על כל המשתמע מכך?

raya

Well-known member
דעתך זו נכונה גם בעידן בו גם בנות יכולות למצוא עצמן בחזיתות מלחמה ובשדות קרב על כל המשתמע מכך?
התייחסתי בעיקר לתקופה בה הילדים שלי התגייסו. כיום - כאשר בנות מתפקדות כמו הבנים, ברור שקשה לשלוח גם בת לצבא.
כתבתי - וגם אז אמרתי.....
מצד שני - אם שיודעת שהבת שלה לא הולכת למסלול "קרבי", עדיין שקטה יותר מאשר אם שהבת שלה הולכת למסלול קרבי.

Harrington

Well-known member
מנהל
התייחסתי בעיקר לתקופה בה הילדים שלי התגייסו.
בדיוק זו הסיבה שאני שואל. באותם זמנים (בהנחה שאינני טועה בגילך המשוער), ברור שהדאגה הייתה יותר גדולה לבן שמתגייס מאשר לבת, מהטעם הפשוט שהבן (בחלק מהתפקידים הפוטנציאליים בצבא כמובן) היה חשוף לסכנה גדולה יותר במהלך שירותו הצבאי מאשר הבת. היום זה כבר לא נכון. בכל אופן לא באופן גורף כמו שזה היה אז, בזמן אמת (שלך ספציפית).
כיום - כאשר בנות מתפקדות כמו הבנים, ברור שקשה לשלוח גם בת לצבא.
כתבתי - וגם אז אמרתי.....
מצד שני - אם שיודעת שהבת שלה לא הולכת למסלול "קרבי", עדיין שקטה יותר מאשר אם שהבת שלה הולכת למסלול קרבי.
מובן.

raya

Well-known member
בדיוק זו הסיבה שאני שואל. באותם זמנים (בהנחה שאינני טועה בגילך המשוער), ברור שהדאגה הייתה יותר גדולה לבן שמתגייס מאשר לבת, מהטעם הפשוט שהבן (בחלק מהתפקידים הפוטנציאליים בצבא כמובן) היה חשוף לסכנה גדולה יותר במהלך שירותו הצבאי מאשר הבת. היום זה כבר לא נכון. בכל אופן לא באופן גורף כמו שזה היה אז, בזמן אמת (שלך ספציפית).

מובן.
גילי - הלא משוער אלא אמיתי - הוא כמעט 84.
ואין לי שום בעיה עם זה.
הבן בן 57 והבת בת 52

SupermanZW

Well-known member
גילי - הלא משוער אלא אמיתי - הוא כמעט 84.
ואין לי שום בעיה עם זה.
הבן בן 57 והבת בת 52
בקיצור, ההבדל מבחינתך הוא הדאגה לילד/ה שמסכן/ת את חייו/ה מול הדאגה לילד/ה שלא. לא ברור איך זה קשור לבן או בת.

raya

Well-known member
בקיצור, ההבדל מבחינתך הוא הדאגה לילד/ה שמסכן/ת את חייו/ה מול הדאגה לילד/ה שלא. לא ברור איך זה קשור לבן או בת.
נראה לי שלא הבנת אותי, או שלא התבטאתי ברור.
בתשובה אליה אתה מתייחס לא היתה הבעת עמדה כלשהיא לגבי הסיכון.

SupermanZW

Well-known member
נראה לי שלא הבנת אותי, או שלא התבטאתי ברור.
בתשובה אליה אתה מתייחס לא היתה הבעת עמדה כלשהיא לגבי הסיכון.
הייתה לפני כן. בכל אופן, אלמלא התגייס בנך לשירות קרבי, מהו ההבדל המהותי לשיטתך בין להיות הורה לבן לבין להיות הורה לבת? הרי אז לא מדובר בחשש לחייהם.

למעלה