על פי הכתבה, ההבדל בין הורות לבן להורות לבת הוא הצד האופנתי בלבד, הא ותו לא. האם אתה מסכים?
לא קראתי את הכתבה (רק עכשיו בגלל דבריך שמתי לב שיש כזאת למען האמת
). אבל לא, אני לא מסכים שההבדל הוא בצד האופנתי בלבד. כך למשל יש הבדלים בין בנים לבנות (בהכללה כמובן ואין מחלוקת שאמירה זו לא תמיד נכונה בכל דבר ועניין) שמחייב הורות מעט שונה ביחס לכל מין. כך למשל יש הבדלים בהורות הנדרשת כאשר הילדים מתבגרים. יחס ההורים לבנים שונה מזו שכלפי הבנות (שוב, בהכללה). אלו סתם שתי דוגמאות. כמובן שגם הצד האופנתי בהחלט בעניין, אבל הוא הרבה יותר רחב מענייני אופנה בלבד. כך בדרך כלל בת תזדקק לזמן רב יותר בחדר האמבטיה מאשר בן, מה שיכול לדרוש התייחסות הורית שונה. זה גם עניין של אופנה במידה מסוימת.
מה אם, לצורך דוגמה בלבד, מדובר בהורים מהמעמד הנמוך, אשר אינם יכולים להשקיע באופנה ורוכשים גם לבנות רק מעט בגדים, והם פשוטים ביותר? הרי אז עניין האופנה כלל אינו רלוונטי.
לא רואה קשר לפשטות או יוקרתיות הביגוד הנדרש לכל ילד/ה. הרי בדוגמה שלך, הפשטות תבוא לידי ביטוי אצל שני 'סוגי' הילדים. כך שככל שקיים הבדל אופנתי, הוא עדיין יתקיים גם אם כל הדיון הופך להיות בדברים פשוטים וזולים יותר (בכל אופן למי שלכתחילה חשב על ביגוד יקר דווקא).
מאידך, מה אם ההורים נובורישים וגם לבן הם קונים בגדים שהם המילה האחרונה באופנה?
סורי, מה כוונתך ב"הורים נובורישים"? מה הבעיה לקנות "גם לבן" "בגדים שהם המילה האחרונה"?
הרי גם אז הופכת האופנה ללא רלוונטית לעניין ההבדל.
זה נכון רק אם לכתחילה ההבדל האופנתי שמצאת בין שני המינים הוא בהיבט הזה. אישית כלל לא חשבתי על הכיוון הזה לא בתחילת הדיון (עד לשאלתך הקודמת) ולא כעת לפני שקראתי את השאלה הנוכחית.
היה קל מאוד להראות שההבדל הזה היה רלוונטי רק עבור אותם הורים אבל עבור הורים אחרים הבדל זה יכול להיות לא רלוונטי כלל.
ברור. לא כל זוג הורים דומה למשנהו. אבל זה לא מעיד על מאומה. מזכיר את המצב בו מתדיין אומר 'אני מכיר מקרה X ולכן אני מסיק שכל העולם X'. דוגמה אחת לא מעידה על שום דבר. לכל היותר על היתכנות.
מי יוכל למצוא הבדל שתמיד רלוונטי? ספק אם אפשר בכלל.
אין חיה כזאת "תמיד רלוונטי". הצבעתי על כמה הבדלים שעלו לי בראש בשליפה ראשונית מהמותן. גם עליהם ציינתי שדברי נכתבים בהכללה. כלומר שיתכנו מקרים בהם ההבדלים לא יתקיימו באותם תחומים, בדיוק כמו שיתכנו תחומים בהם יהיו הבדלים מבלי שאני מצליח לחשוב עליהם, כי אצלי אנחנו פחות מכירים את ההבדלים הללו.
אבל זה ש"ספק" כהגדרתך אם אפשר למצוא "הבדל שתמיד רלוונטי" כמובן לא אומר בשום צורה שהתשובה לשאלת השרשור העיקרית היא שלילית.