אז במה להשקיע? סט מפות סימון שבילים

אז במה להשקיע? סט מפות סימון שבילים

או ב Turbo CD (יש גירסה חדשה עליבא דלמטייל). העלויות נדמה לי דומות השאלה היא האם ההדפסה מהתוכנה נוחה ומדוייקת. והאם זה פרקטי לטיולים. אילן המתלבט

רֶשֶף

New member
אמנם הטורבו יודע להדפיס

ברצף את כל הדפים בהם מופיע מסלול שהגדרת בו, אבל קח בחשבון שזו אסופה של דפי A4 וזה עניין של טעם אישי אם זה יותר נוח או פחות נוח מ"מפת שולחן" אחת גדולה ומנויילנת. מאידך, באמצעות הטורבו אתה יכול להדפיס מפות עם "המסלול כבר בפנים". אתה ממוקד על האיזור הספציפי ולא צריך לסחוב "חצי מדינה" על הגב. אפשר אפילו לניילן או לעשות לומינציה לדפים המודפסים. העלויות, אגב אינן דומות. סט המפות המלא (19) עולה יותר מ-1,000 שקל בעוד טורבו גירסה 4 עולה פחות מ-700. עושה רושם, שעדיף ללכת על הטורבו ואם אכן קיימת גירסה חדשה (קרי - עדכון למפות), אז בכלל... מקווה שלא בילבלתי אותך עוד יותר

shmuliktal

New member
טורבו או מפות??

יש יתרונות וחסרונות ל 2 הפורמטים. אם אתה בעל GPS אין ספק שיש יתרון גדול לטורבו סידי, מאד נוח להטעין נ.צ.ים ומסלולים לתוך ה GPS. אם אינך עובד עם GPS עדיף לדעתי לקנות סט מפות (וזה מבלי לקחת בחשבון את העלויות השונות). המפות עמידות יותר ויותר נוח לעבוד איתן בתנאי שטח. גם כשמנווטים עם GPS חשוב לדעתי גם להביא מפה, שכן אם הGPS נשבר בנפילה, נגמרות הסוללות או כל בעיה אחרת, אתה לא רוצה למצוא את עצמך באמצע המדבר בלי שום אמצעי ניווט. שמוליק

רֶשֶף

New member
הערה נוספת בנושא

לא רק שמומלץ להצטייד במפה בנוסף ל-GPS, אלא שמומלץ גם מומלץ, שהמסלול המתוכנן יהיה מסומן במפה ושיהיה סינכרון בין המפה ל-GPS. לשם כך אין תחליף להדפת מפת טורבו הכוללת את המסלול שנטען ל-GPS. אתה מגיע לנקודה, לא בטוח בעצמך, ה-GPS אומר לך בדיוק איפה אתה נמצא, אתה ממקם את מיקומך ביחס לנ"צים הקרובים ב-Route, משווה מול הנ"צים התואמים המסומנים במפה וזהו - אתה יודע בדיוק היכן אתה נמצא על המפה. עם מפה לא מסומנת זה עשוי להיות טיפה יותר מורכב ופחות ודאי. זה מנסיון של לימוד בדרך הקשה

צורחה

New member
הגירסה החדשה נקראת Naviguide

והיא תומכת בPC וPDA. קיבלת מלמטייל אינפורמציה נכונה. הכותב עובד בLocatioNet, מפתחת המוצר. המוצר מופץ בחנויות הטיול ולא ישירות.

era linik

New member
איך זה נראה כשמדפיסים ?

איך זה נראה כשמדפיסים קטע מפה? יותר טוב מאשר בגירסה העכשוית?

צורחה

New member
השינויים שבוצעו הם

שאלתי בשרות הלקוחות וענו כדלהלן: שינויים מהותיים: תמיכה בPDA, נסרקו מפות עדכניות יותר (עם כביש 6 למשל), תמיכה בGPS "ספיר". שינויים נוספים: מראה טיפלה עדכני יותר, שינוי שם. לשאלתך, ההדפסות כמו שאתה מכיר.

alonaski

New member
אילן!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo24.gif

שלום-לום לך!!!!!!!!!!!
שנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!............
לגבי שאלתך - רק מפות!!!! במפות סימ"ש יש המון מידע על גבי השרטוט הטו]וגרפי - שלא מופיע בתוכנה!!! מאחורי כל מפה - יש עוד תוספת של המון מידע!!!! כולל מספרי טלפון חיוניים לכוחות הצלה וכד'... כשאתה יוצא לטיול - עדיף לך לקחת איתך מפה = שמכסה שטח נרחב יותר מהמסלול עצמו, למקרה שתרצה לשנות יעד... שתזדקק לחילוץ לכביש הקרוב וכד'... הרבה יותר נוח להסתכל על המסלול ב"חתיכה אחת" ולא לדפדף בין דפים ולנסות לחבר בין נקודות החיבור... (זו כמובן דעתי והעדפתי האישית!!). וטיעון אחרון: תוכנת הטורבו - תלויה במחשב!! מה תעשה אם המחשב יתקלקל או המדפסת... (הצבע יגמר/יתיבש וכד'... הרי לא ניתן ממש להתשמש בתוכנת הטורבו בלי שהיא מדפיסה בצבע!!!) בדיוק כשתרצה לצאת לטיול???!!! הא?!?!!? הא?!!?!? הא?!!?!?!

תודה, עכשיו אני יודע מה לעשות

סט מפות מתנה ליומולדת מאשתי ותוכנה מתנה ממני

אז קניתי לי מתנת יומולדת + שאלות

קניתי את הנאויגייד -הגירסה החדשה של turbo CD כמה שאלות למומחים שלא מצאתי להן פיתרון בעזרה של התוכנה: 1. איך מסמנים מסלול בלי שהנקודות יהיו כל כך בולטות - עם הריבוע מסביב? 2. איך חותכים את המפה לקובץ JPG למשל על מנת לשלוח לחבר? תודה אילן

kerengil

New member
כמה תשובות

ראשית אומר שאינני מכירה את הנאויגייד, אלא רק את הגרסה הקודמת. בסימון המסלול יש כמה אפשרויות: ריבוע, קו בין הנקודות וחץ כיוון - עד כמה שאני זוכרת. תמיד בכחול שמסתיר את מה שמתחתיו. מקווה ששינו את זה בחדש. הדרך הכי קלה לקבל קובץ JPG היא פשוט ע"י Print Screen ואם יש צורך אז חיתוך בתוכנת עיבוד תמונה דוגמת PhotoEditor. מקווה שעזרתי.

timon1

New member
אני מעתיק מסך ומדביק בצייר

ככה גם ניתן לסמן בבירור את המסלול הרצוי, לא לשכוח להעביר את סוג הקובץ מBMP לJPEG כדי להוריד במשקל המפה.

גם וגם

אני כ4 שנים מטייל עם GPS. מסמן מסלול במחשב, מוריד אותו לGPS, מרכיב את הGPS על הכידון ונותן לחץ הדיגיטלי להוביל אותי. מה היתרונות? -אפשר לטייל בביטחון גם באזורים ומסלולים לא מוכרים. -לא צריך לעצור, להוריד את התרמיל, לשלוף את המפה, להתאפס על המקום ולהמשיך הלאה. תהליך מעצבן וגוזל זמן במיוחד שרוכבים באזור משופע בשבילים ואפשרויות לטעות. טיול צריך שיהיה שוטף וזורם, יותר מדי עצירות מקלקלות מההנאה -גם אם אתה או את לא בוגרי סיירת וההבנה שלכם במפה טופוגרפית שווה להבנה שלך במפות שולחן, עדיין ניתן לטייל במסלול המתוכנן בביטחון. -הGPS גם מודד מהירות ומרחק ונותן חיווי לגובה. -הGPS גם נותן מידע לגבי מועד זריחת השמש ושקיעתה. אבל! תמיד כדאי לקחת מפת סימון שבילים למקרה שמשהוא משתבש.

alonaski

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif טוב נראה לי שהטיעונים

והנימוקים שלך... - לוקחים בגדול!!!!
אמר לי פעם רוכב חביב ששאלתי אותו מה זה הסטנד הזה על הכידון - לאיזה התקן מיועד?... הוא ענה: "ל GPS! ככה אני יכול ללכת לאיבוד בסטייל!!!"
חחחח....

רֶשֶף

New member
או בגרסת "צעצוע של סיפור"

"זה לא נקרא לעוף. זה נקרא 'ליפול בסגנון'"

למעלה