אז בסוף נראה שזה יהיה צה"ל :-).

Harrington

Well-known member
מנהל
כבר זמן לא מועט שאני תוהה מי/מה יהיה המוסד הראשון שישים פס על בג"צ ו/או על היועמ"ש. הרי כל מי שעוקב אחרי התנהלות המוסד הזה בשנים האחרונות, הכוח שהוא מנכס לעצמו עוד ועוד, התערבותו בעניינים לא לו ו/או עניינים פוליטיים גרידא וכו', יודע שזה בדרך לשם. עוד סיבוב. עוד שנה. עוד פס"ד. זה בדרך*. אני מודה, לא צפיתי שזה בסוף יהיה הצבא :).

הרי ברור שהצבא לא יקיים את פסה"ד (שאגב טרם קראתי את כולו, אבל מסתמך על הפרסומים הרבים לרבות במסמכים רשמיים) ואת הוראת היועמ"ש שיצאה בעקבותיו. הוא כלל לא יכול. אגב הוא גם לא רוצה כמובן וכידוע. אבל גם אם היה רוצה, אין לו שום אפשרות לעשות את זה. לא בדרך בה הוא נדרש לעשות זאת, לא בזמנים בהם הוא נדרש לעשות זאת, ולא בעת הזאת בה הוא כל כולו שקוע בתוך מלחמה מרובת חזיתות ואיומים קשים להיערך אליהם בנוסף על כך.

אז אמנם, כל בר דעת שמכיר קצת היסטוריה ובקי במטריה, יודע כמובן מראש שאף חרדי לא יגויס בגלל פסה"ד הזה מעבר למה שהיה מתוכנן לכתחילה. אבל המערכת לא הסתפקה בכך, אלא דורשת גיוס "מיידי", תוך שהיא שוללת את סמכות הפוקד (יעני שר הבטחון בתכל'ס) כפי שהתקיימה מאז 1948 לערך ועד היום.

יתכנו כמובן הפתעות ואינני יודע מה יוליד יום. אבל יש לי תחושה שצה"ל עומד להיות האורגן הראשון שבאופן מסודר וכמעט רשמי, בטובתו או שלא בטובתו, עומד להראות לתושבי ישראל שעידן הכוח של בית המשפט ו/או היועמ"ש בישראל, תם.

* למעשה זה קרה כבר בעבר, אבל נעשה אז (ע"י הרבנות) בדרך מתוחכמת שבג"צ לא יכול היה להתמודד איתו, על אף שצווח כמובן. למען הסר ספק, אני לא מדבר על פס"ד והנחיות שמוסמסו או שאיש לא שם לב שלא בוצעו, אלא על אי-היענות גלויה ו(כמעט)מוצהרת.

מקסים 45

Well-known member
כבר זמן לא מועט שאני תוהה מי/מה יהיה המוסד הראשון שישים פס על בג"צ ו/או על היועמ"ש. הרי כל מי שעוקב אחרי התנהלות המוסד הזה בשנים האחרונות, הכוח שהוא מנכס לעצמו עוד ועוד, התערבותו בעניינים לא לו ו/או עניינים פוליטיים גרידא וכו', יודע שזה בדרך לשם. עוד סיבוב. עוד שנה. עוד פס"ד. זה בדרך*. אני מודה, לא צפיתי שזה בסוף יהיה הצבא :).

הרי ברור שהצבא לא יקיים את פסה"ד (שאגב טרם קראתי את כולו, אבל מסתמך על הפרסומים הרבים לרבות במסמכים רשמיים) ואת הוראת היועמ"ש שיצאה בעקבותיו. הוא כלל לא יכול. אגב הוא גם לא רוצה כמובן וכידוע. אבל גם אם היה רוצה, אין לו שום אפשרות לעשות את זה. לא בדרך בה הוא נדרש לעשות זאת, לא בזמנים בהם הוא נדרש לעשות זאת, ולא בעת הזאת בה הוא כל כולו שקוע בתוך מלחמה מרובת חזיתות ואיומים קשים להיערך אליהם בנוסף על כך.

אז אמנם, כל בר דעת שמכיר קצת היסטוריה ובקי במטריה, יודע כמובן מראש שאף חרדי לא יגויס בגלל פסה"ד הזה מעבר למה שהיה מתוכנן לכתחילה. אבל המערכת לא הסתפקה בכך, אלא דורשת גיוס "מיידי", תוך שהיא שוללת את סמכות הפוקד (יעני שר הבטחון בתכל'ס) כפי שהתקיימה מאז 1948 לערך ועד היום.

יתכנו כמובן הפתעות ואינני יודע מה יוליד יום. אבל יש לי תחושה שצה"ל עומד להיות האורגן הראשון שבאופן מסודר וכמעט רשמי, בטובתו או שלא בטובתו, עומד להראות לתושבי ישראל שעידן הכוח של בית המשפט ו/או היועמ"ש בישראל, תם.

* למעשה זה קרה כבר בעבר, אבל נעשה אז (ע"י הרבנות) בדרך מתוחכמת שבג"צ לא יכול היה להתמודד איתו, על אף שצווח כמובן. למען הסר ספק, אני לא מדבר על פס"ד והנחיות שמוסמסו או שאיש לא שם לב שלא בוצעו, אלא על אי-היענות גלויה ו(כמעט)מוצהרת.
גם שרה נתניהו חושבת על צה"ל

שרה נתניהו אמרה במפגש עם משפחות החטופים כי ראשי הצבא "רוצים לעשות הפיכה נגד בעלי

Harrington

Well-known member
מנהל
גם שרה נתניהו חושבת על צה"ל

שרה נתניהו אמרה במפגש עם משפחות החטופים כי ראשי הצבא "רוצים לעשות הפיכה נגד בעלי

לפחות שני נוכחים בפגישה העידו שלא היה ולא נברא, אבל גם אם כן, אז מה בדיוק? כאילו, קשה לי להאמין שהיא היחידה בישראל בתחושה הזאת. אגב זה אולי הזמן להזכיר שרק אתמול (כמדומני) רמטכ"ל במיל. רא"ל בצה"ל, עמד וקרא הלכה למעשה בדיוק לזה, להפיכה צבאית נגד הממשלה והעומד בראשה. אז אם השיחה גלשה לנושא הזה, אני לא רואה שום בעיה מיוחדת באמירה הזאת (או קשר בינה לנושא ;-)). אבל כאמור, האמירה בכלל מוכחשת על-ידי נוכחים מזוהים, כך שעם כל הכבוד לתקשורת, אין לי שום סיבה בעולם להאמין שבכלל נאמרה.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
לפחות שני נוכחים בפגישה העידו שלא היה ולא נברא, אבל גם אם כן, אז מה בדיוק? כאילו, קשה לי להאמין שהיא היחידה בישראל בתחושה הזאת. אגב זה אולי הזמן להזכיר שרק אתמול (כמדומני) רמטכ"ל במיל. רא"ל בצה"ל, עמד וקרא הלכה למעשה בדיוק לזה, להפיכה צבאית נגד הממשלה והעומד בראשה. אז אם השיחה גלשה לנושא הזה, אני לא רואה שום בעיה מיוחד באמירה הזאת (או קשר בינה לנושא ). אבל כאמור, האמירה בכלל מוכחשת על-ידי נוכחים מזוהים, כך שעם כל הכבוד לתקשורת, אין לי שום סיבה בעולם להאמין שבכלל נאמרה.
כשהדברים נבדקו הסתבר שאותם שנים נכחו בפגישה אחרת עם הגברת, לא בפגישה המדוברת.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשהדברים נבדקו הסתבר שאותם שנים נכחו בפגישה אחרת עם הגברת, לא בפגישה המדוברת.
אוקיי, לא הכרתי את זה עדיין. בהנחה שזה אכן המצב, נשמח לשמוע ממישהו שאכן נכח בפגישה. בכל מקרה, למזלי כיסיתי בתגובתי למעלה גם את האפשרות שהאמירה כן נאמרה :).

לפחות שני נוכחים בפגישה העידו שלא היה ולא נברא, אבל גם אם כן, אז מה בדיוק? כאילו, קשה לי להאמין שהיא היחידה בישראל בתחושה הזאת. אגב זה אולי הזמן להזכיר שרק אתמול (כמדומני) רמטכ"ל במיל. רא"ל בצה"ל, עמד וקרא הלכה למעשה בדיוק לזה, להפיכה צבאית נגד הממשלה והעומד בראשה. אז אם השיחה גלשה לנושא הזה, אני לא רואה שום בעיה מיוחד באמירה הזאת (או קשר בינה לנושא ;-)). אבל כאמור, האמירה בכלל מוכחשת על-ידי נוכחים מזוהים, כך שעם כל הכבוד לתקשורת, אין לי שום סיבה בעולם להאמין שבכלל נאמרה.
עושה רושם שהשמאל מתעלם מעובדות ומתעקש להידבק אל שלל הפייק שערוצי תעמולת השמאל 11-12-13 מפרסמים,
זה חלק משטיפת המוח והשנאה שמעבירים אותם בשנים האחרונות כנגד נתניהו,
התפתחה הסתה ושנאה חולנית כנגד נתניהו וכנגד כל מי שקשור אליו: בין אם אשתו או בנו, אין למחנה השמאל גבולות וההפגנות האלימות וההסתה המטורללת המתחוללת בהן עברו מזמן את הטעם הטוב.

nothing but the truth

Well-known member

לא בהכרח.

שים לב לסעיף 60:
"לפני סיום חלק זה, במישור היישומי, עדכנה כאמור היועצת המשפטית לממשלה הן במסגרת התצהיר המשלים, הן במסגרת הדיון מיום 2.6.2024 כי רשויות צה"ל יוכלו לגייס כ-3,000 חיילים מקרב בני הציבור החרדי בשנת הגיוס הקרובה (זאת, בנוסף למספר החיילים שהיו מתגייסים בממוצע בשנים עברו מציבור זה). העתירות שלפנינו אינן המסגרת המתאימה לדיון בפרטים הנוגעים לאופן אכיפת הוראות חוק שירות ביטחון והיקפי הגיוס של תלמידי הישיבות, וממילא איננו מביעים עמדה ביחס לסוגיה זו. מובן כי אף בהפעלת סמכות זו ובפעולות לגיבוש תכניות לגיוס מדורג של תלמידי הישיבות יהא על רשויות הצבא לפעול בהתאם לכללי המשפט המינהלי."

ההדגשה היא שלי.
מאוד יכול להיות שתינקט דרך ביניים: כלומר, הפוקד (שלמיטב ידיעתי אינו שר הביטחון אלא מי שממונה ע"י שר הביטחון - לדעתי אחד האלופים) יכול לשלוח צווי גיוס, אבל זה לא אומר שישלחו לוכדי עריקים לגיוסם בפועל. במקרה כזה אולי לא יגוייס אף חרדי יותר ממה שמגויס היום, אך יש משמעות לסוגיית המימון (שגם אליה יש התייחסות בפסיקה).

Harrington

Well-known member
מנהל
לא בהכרח.

שים לב לסעיף 60:
בגלל זה חיברתי מלכתחילה (ראה ציטוט דברי כפי שהבאת אותם) בין פסה"ד של ביהמ"ש להוראת היועמ"ש שיצאה (בקצב מסחרר ויעילות מדהימה שלא נראתה כדוגמתה בישראל עד היום) בעקבותיו. ביהמ"ש כותב, בציטוט שלך מסעיף 60, שהוא לא קובע בעניין היישומי. היועמ"ש לעומת זאת קבעה גם קבעה בעניין היישומי והורתה לצבא לגייס לאלתר וכו'.

הלכה למעשה כאמור, מאחר וביהמ"ש מציין שהוא דורש את גיוס ה3,000 (זה לא מדויק אגב, אבל אין עניין להתעכב על זה) מעבר למכסה הרגילה (קרי היזומה-מתוכננת ממילא), ומאחר ואף חרדי לא צפוי להתגייס מעבר למכסה זו* והצבא אף לא צפוי באמת לגייס מעבר למכסה זו, בוודאי שלא בכמויות גדולות, הרי שאי-מימוש פסה"ד ו/או הוראת היועמ"ש הוא כמעט בגדר עובדה מוגמרת, או לפחות צפוי להיות כזה בטווח הזמן הנראה לעין.
מאוד יכול להיות שתינקט דרך ביניים: כלומר, הפוקד (שלמיטב ידיעתי אינו שר הביטחון אלא מי שממונה ע"י שר הביטחון - לדעתי אחד האלופים) יכול לשלוח צווי גיוס, אבל זה לא אומר שישלחו לוכדי עריקים לגיוסם בפועל. במקרה כזה אולי לא יגוייס אף חרדי יותר ממה שמגויס היום, אך יש משמעות לסוגיית המימון (שגם אליה יש התייחסות בפסיקה).
שים לב שפסה"ד נטל מהפוקד את שיקול הדעת. זה השינוי (כמעט היחיד אגב, אם אינני טועה. אבל כאמור טרם קראתי את כל פסה"ד) ביחס למה שנעשה ב76 השנים האחרונות. דרך ביניים אינה אפשרית בלי להפר או את פסה"ד או את הוראת היועמ"ש. הרעיון לשלוח צווי גיוס אך לא לאכוף אותם בפועל, תחזיר את הצדדים לבית המשפט תוך זמן קצר. הרי ברור שיהיה מי ש(יקבל טלפון מאחד השופטים בבקשה ל)יעתור נגד זה וייטען שזה בזיון בית המשפט וכיו"ב. כלומר זה יעבוד מבחינת משיכת הזמן (שבהחלט צפויה להתבצע), אבל לא צפוי לענ"ד להצליח מעבר לכך.

nothing but the truth

Well-known member
בגלל זה חיברתי מלכתחילה (ראה ציטוט דברי כפי שהבאת אותם) בין פסה"ד של ביהמ"ש להוראת היועמ"ש שיצאה (בקצב מסחרר ויעילות מדהימה שלא נראתה כדוגמתה בישראל עד היום) בעקבותיו. ביהמ"ש כותב, בציטוט שלך מסעיף 60, שהוא לא קובע בעניין היישומי. היועמ"ש לעומת זאת קבעה גם קבעה בעניין היישומי והורתה לצבא לגייס לאלתר וכו'.

הלכה למעשה כאמור, מאחר וביהמ"ש מציין שהוא דורש את גיוס ה3,000 (זה לא מדויק אגב, אבל אין עניין להתעכב על זה) מעבר למכסה הרגילה (קרי היזומה-מתוכננת ממילא), ומאחר ואף חרדי לא צפוי להתגייס מעבר למכסה זו* והצבא אף לא צפוי באמת לגייס מעבר למכסה זו, בוודאי שלא בכמויות גדולות, הרי שאי-מימוש פסה"ד ו/או הוראת היועמ"ש הוא כמעט בגדר עובדה מוגמרת, או לפחות צפוי להיות כזה בטווח הזמן הנראה לעין.

שים לב שפסה"ד נטל מהפוקד את שיקול הדעת. זה השינוי (כמעט היחיד אגב, אם אינני טועה. אבל כאמור טרם קראתי את כל פסה"ד) ביחס למה שנעשה ב76 השנים האחרונות. דרך ביניים אינה אפשרית בלי להפר או את פסה"ד או את הוראת היועמ"ש. הרעיון לשלוח צווי גיוס אך לא לאכוף אותם בפועל, תחזיר את הצדדים לבית המשפט תוך זמן קצר. הרי ברור שיהיה מי ש(יקבל טלפון מאחד השופטים בבקשה ל)יעתור נגד זה וייטען שזה בזיון בית המשפט וכיו"ב. כלומר זה יעבוד מבחינת משיכת הזמן (שבהחלט צפויה להתבצע), אבל לא צפוי לענ"ד להצליח מעבר לכך.

לשם כך יש לראות בדיוק מה ההנחייה הרשמית של היועמ"שית (לא מה שפורסם בתקשורת). אני לא ראיתי ואשמח אם תצרף קישור לעניין.
מאוד יכול להיות שהיא מנוסחת בצורה כללית כמו "להערך לגיוס מיידי" אבל לא נכנסת לפרטים בכל הקשור לעניין האופרטיבי.
באופן כזה ע"י הנפקת צווים הפוקד יצא ידי חובתו, לפחות עד העתירה הבאה, שאין לדעת מה יעלה בגורלה. שכן צה"ל יכול לטעון לאמצעים מוגבלים , ולשלוח לוכדי עריקים לאלפי אנשים כמו גם לאסור כולם - עלול להיות לא מעשי. אז ייתכן שילכדו כמה חרדים שאינם בדיוק לומדים בישיבה, ישפטו אותם על נפקדות/עריקות וישימו אותם במאסר. לאחר מספר חודשים הם ישתחררו על אי התאמה.
בצורה כזו בהחלט קיימת אפשרות שבה צה"ל כביכול מקיים את פסק הדין מבלי שהדבר בא לידי ביטוי בפועל. הרי גם לצה"ל יש משפטנים, ואני מתאר לעצמי שחלק מתפקידם הוא בדיוק לתת מענה למצבים כאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לשם כך יש לראות בדיוק מה ההנחייה הרשמית של היועמ"שית (לא מה שפורסם בתקשורת). אני לא ראיתי ואשמח אם תצרף קישור לעניין.
המכתב שלה פורסם. לא זוכר היכן. אולי תחפש בטלגרם של עמית סגל. מתאים לו להביא את הדברים האלה.
בצורה כזו בהחלט קיימת אפשרות שבה צה"ל כביכול מקיים את פסק הדין מבלי שהדבר בא לידי ביטוי בפועל. הרי גם לצה"ל יש משפטנים, ואני מתאר לעצמי שחלק מתפקידם הוא בדיוק לתת מענה למצבים כאלה.
בשורה התחתונה, יש 1001 דרכים לשחק עם הפסיקה וההוראה. בתכל'ס הם לא ימומשו ככל הנראה על-ידי צה"ל. או שזה האחרון יצליח להתחמק, כהרגלו בעניין הזה, תוך שהוא מצהיר שהוא יעשה כל שיורו לו ושאר חרטוטים. או שהוא פשוט לא יבצע לעיני כל ובאופן גלוי, רק שאיש לא ילין על כך מתוך הבנה שהצבא פשוט לא יכול (איש לא יודה שם שהוא לא רוצה כמובן). או שתוגש פניה נוספת לביהמ"ש שתלין על כל הנ"ל. השורה התחתונה נשארת זו שכתבתי כבר בתחילת השרשור. בג"צ עומד לגלות שעל אף מה שסיפרו לו וחרף מה שהוא הצליח להתחמק איתו בשנים האחרונות, כוחו בכל זאת מוגבל. אם זה יהיה בעניין הזה ובאמצעות צה"ל או בעניין אחר וגוף אחר? הזמן ילמד.

nothing but the truth

Well-known member
המכתב שלה פורסם. לא זוכר היכן. אולי תחפש בטלגרם של עמית סגל. מתאים לו להביא את הדברים האלה.

זה בדיוק העניין, שחיפשתי במרשתת ומצאתי רק כותרות וכתבות ולא את המכתב הרשמי.

בשורה התחתונה, יש 1001 דרכים לשחק עם הפסיקה וההוראה. בתכל'ס הם לא ימומשו ככל הנראה על-ידי צה"ל. או שזה האחרון יצליח להתחמק, כהרגלו בעניין הזה, תוך שהוא מצהיר שהוא יעשה כל שיורו לו ושאר חרטוטים. או שהוא פשוט לא יבצע לעיני כל ובאופן גלוי, רק שאיש לא ילין על כך מתוך הבנה שהצבא פשוט לא יכול (איש לא יודה שם שהוא לא רוצה כמובן). או שתוגש פניה נוספת לביהמ"ש שתלין על כל הנ"ל. השורה התחתונה נשארת זו שכתבתי כבר בתחילת השרשור. בג"צ עומד לגלות שעל אף מה שסיפרו לו וחרף מה שהוא הצליח להתחמק איתו בשנים האחרונות, כוחו בכל זאת מוגבל. אם זה יהיה בעניין הזה ובאמצעות צה"ל או בעניין אחר וגוף אחר? הזמן ילמד.

אבל על השורה התחתונה מלכתחילה לא חלקתי עליך. אני התייחסתי רק לנקודה האם תימצא הדרך לעשות את זה מבלי שיהיה מדובר בהפרה בוטה של פסיקת בג"צ, (או כפי שהתנסחת "ישים פס") לפחות דה יורה (גם אם דה פקטו הם אכן ישימו פס).

Harrington

Well-known member
מנהל
זה בדיוק העניין, שחיפשתי במרשתת ומצאתי רק כותרות וכתבות ולא את המכתב הרשמי.
כאמור, נסה בטלגרם של סגל (אפשרי גם אם אין לך בעצמך טלגרם).
אבל על השורה התחתונה מלכתחילה לא חלקתי עליך.
מצוין. מקווה שיסולח לך על כך.
אני התייחסתי רק לנקודה האם תימצא הדרך לעשות את זה מבלי שיהיה מדובר בהפרה בוטה של פסיקת בג"צ, (או כפי שהתנסחת "ישים פס") לפחות דה יורה (גם אם דה פקטו הם אכן ישימו פס).
התייחסתי לכך כבר בפוסט הפותח. הרי יש פס"ד שלא מקוימים כל הזמן. פשוט אף אחד לא מכריז על זה, הרוב לא יודעים את זה, אז זה עובר בשקט, מתחת לרדאר. היה בזמנו מקרה בולט כאשר בג"צ פסק בחוצפתו הבלתי נדלית שעל הרבנות להנפיק תעודת כשרות לאיזשהו מקום, על אף שלדעת הרבנות לא היה נכון לעשות זאת משיקולים מקצועיים. מאחר והרבנות כפופה כמובן לבג"צ ומחויבת לפסיקותיו, לא יכלו שם כמובן להתעלם מפסה"ד. מצד שני, לא רצו לעבור על ההלכה. מה שעשו היה דבר פשוט מאוד. הרבנות הנפיקה תעודה שכותרתה 'תעודת כשרות בהוראת הבג"צ' (או משהו בסגנון). כמובן שכל יהודי שנכנס למקום ומבקש לבחון אם יש לו תעודת כשרות, כאשר הוא נתקל במשפט זה, הוא מבין מיד שראוי לו, ככל שבכשרות הוא מעוניין, להרחיק עצמו מהמקום. בעלת המקום שבה בריצה קלה לבית המשפט והלינה על הנ"ל. השופטים כעסו, השופט מישאל חשין ז"ל כמעט התפוצץ שם, אבל תכל'ס הם לא יכלו לעשות כלום, מאחר והרבנות קיימה את פסה"ד במלואו והנפיקה תעודת כשרות למקום בדיוק כפי שנדרשה.

מה יקרה כאן או מה יוליד יום אינני יודע. אך מאחר וכאן מתנהל מעקב צמוד, 24/7, אחר כל חובש כיפה שכן או לא מתגייס, וצבא שלם של ג'ינג'ים יושבים במכוניות שכורות עם משקפות ועוקבות אחרי כל בני ברקי שנכנס בשערי לשכת הגיוס ו/או הבקו"מ, אני צופה שאי-קיום פסה"ד ו/או הוראת היועמ"ש, יקבל ביטוי פומבי. הוא שכתבתי כאמור, בפוסט הפותח.

תודה על דיון ענייני ומעניין, אך נראה שמיצינו.

SupermanZW

Well-known member
לצה"ל אין את המשאבים והיכולות הנדרשים לביצוע פסה"ד, זו הבעיה העיקרית.

Harrington

Well-known member
מנהל
לצה"ל אין את המשאבים והיכולות הנדרשים לביצוע פסה"ד, זו הבעיה העיקרית.
גם אין לו את הרצון וזאת אחת הסיבות שאין לו את המשאבים ו/או היכולת. אם היה לו, במשך השנים, את הרצון לגייס את החרדים, הוא היה דואג מזמן שיהיו לו את המשאבים והיכולות לעשות כן :). אבל הוא הרי לא רוצה וכל מי שקצת מצוי במטריה, יודע זאת כבר עשרות בשנים. הוא רק מצהיר שכמובן יבצע את אשר יורו לו וכו'. הצהרות שקריות שהדובר אותן מתפקע מצחוק מבפנים כשהוא משמיע אותן וגם רואה את התקשורת והאינטרסנטים השונים מקבלים את דבריו כתורה מסיני :).

גם היום אגב, אם הצבא באמת היה רוצה, היה מוצא על נקלה את המשאבים והיכולות הנדרשים. זה הרי לא באמת מסובך כל כך :). די פשוט אפילו. כמובן זאת, ביחס לעניינים הטכניים-מבצעיים. בנוגע למשכורות שהצבא יידרש לשלם אם יגייסו למשל גם את האברכים ולא רק את בחורי הישיבות, זה סיפור אחר. לשם כך כבר יהיה צורך בהגדלת תקציב הבטחון באופן משמעותי. כמובן שכל אלו שקראו כאן לגיוס חרדים יעמדו מחר בתור למשרד האוצר להצהיר על התנדבותם להכפיל את המיסים שהם משלמים לטובת העניין ואשריהם על כך, אבל לא בטוח שזה יספיק :cool:.

למעלה