האם ראיתם אתמול את 2 השודדים שצולמו ב-"יצאת- צדיק" ?
לא להאמין,אבל גם אני נפלתי בעבר,לקורבן לשודד מהסוג הזה שהגיע אליי הביתה ביחד עם תלמיד,שבא ללמוד את העבודה,
או יותר נכון ,השרברב לימד איך לגנוב כסף - ולהיעלם מהעבודה.
זה קרה אצלי בבית,לפני 4 חודשים,התפוצץ צינור מים באמצע הסלון,חברת הביטוח שלחה אליי שרברב ,שאיתו הגיע התלמיד -
נושא כליו.
בדר ואמר,שיש להם באוטו צינור חדש להחלפה ,אבל אין הבטחה ואחריות שזה לא יתפוצץ שוב,כי הצינורות של היום זה לא משהו,,
הפיצוץ היה בסלון,ומדובר בריצוף מיוחד שאין להשיג כיום,
השרברב אמר שיש לשבור 8 בלטות בסלון.
השיקול לאפשר את שבירת הריצוף המיוחד שבאמצע החדר,
היה שיקול מאוד קשה.
ואז אמר השרברב שיש לו רעיון:אפשר לשבור רק 3 בלטות שקרובות לקיר המטבח-כי שם נמצא החלק אחד של קצה הצינור, וכך לא ייגרם נזק,לריצוף שבאמצע הסלון ששם נמצא סוף הצינור.
הסביר גם כול התהליך יסתיים בשעה עבודה, ולאחר פירוק והוצאת הצינור השבור,ויהיה צורך להמתין 10 ימים,לייבוש המקום הרטוב ,
(המים שנזלו מהצינור השבור,)
ולאחר שבוע שיתייבש השרברב אמר שיחזור,לסגור ולרצף הכול ללא נזקים בריצוף שבסלון.
וכול זה יהיה רק בתנאי אחד: על שינוי העבודה ואי שבירת הבלטות בסלון עליי לשלם-.2500 ש"ח,ואם לא ,הוא ייאלץ לפרק את כול המרצפות של הסלון,כפי הוראות מומחה של חברת הביטוח .
לאחר-דין ודברים והמון לחץ,לבסוף השרברב הסכים לרדת מהמחיר באלף שקל,
ולבצע את התיקון במקום 2,500 ש"ח,בסכום של -1,500 ש"ח,
ודרש שאשלם בו ברגע ובמזומן בלבדובתמורה הוא רשם לי קבלה ומועד בו ישוב,בעוד 10 ימים.
לאחר שבוע וחצי השרברב לא חזר,התקשרתי ולא השיב, ואז,,
פניתי לחברת-הביטוח ולמחרת ,לאחר שהם דיברו איתו, ,הבטיח שיגיע לעבוד בעוד שבוע,וסיפר להם שהוא קיבל קריאה למילואים,
אבל,,
גם לאחר שבוע שחיכיתי הוא לא הגיע, אבל הפעם כן השיב לטלפון,
אמרתי שאם לא יגיע תוך יום,אני אפנה למשטרה,ואספר על מעלליו,
או שיגיע לעבוד ולסיים את הסאגה הזאת.
ולא - שיחזיר את מיד הכסף שקיבל ,ואז אזמין מישהו אחר, לסיים
את העבודה.
להפתעתי עוד באותו יום בצהריים הוא הגיע עם התלמיד-העוזר שלו,
אמר שישיב לי בחזרה -.500 שקל והעיקר שאעזוב אותו בשקט,ולא אתלונן עליו.
אבל כבר לא רציתי עסקים איתו, לא את הכסף ולא את הנוכל,ואז כשהלך,סיפרתי לחברת הביטוח על הקומבינה של אותו שרברב,נוכל שלקח כסף,וכעת רוצה להחזיר חלק מהכסף,ולא רוצה בכלל לעבוד,
והשאיר אחריו את כול הבלאגן.
הם שלחו לי לאחר שבוע שרברב אחר,שעשה עבודה טובה בלי שום דרישה לתשלום,ובלי קומבינות.
כול הבלאגן אצלי בבית נמשך 3 שבועות ,השאירו אותי עם בור פתוח ומלא חול-רטוב,שהספיק להתייבש לגמריי.
3 שבועות בבלאגן,עד שהגיע שרברב איש ישר והגון ,שהייתי מאוד רוצה לשכפל אותו,,כי אין כמעט יושר כיום בקרב השרברבים בארץ.
כשראיתי אתמול את התוכנית :יצאת צדיק:,עם 2 השרברבים הרמאים,זה היה מזעזע,עשהגדילו לעשות ושברו את הקיר ככה סתם,
בכדי להצדיק גניבת -כסף ,בסכום של אלפי שקלים.
לאחר כול הבלאגן שאני עברתי אצלי בבית ,עם השרברב הנוכל ועוזרו,לפתע נראה לי,כי הרמאות והשוד הפכו לנורמה בארץ -במקצוע האינסטלצייה.
הם מגיעים מרמים בכסף,ולא עושים את העבודה ,אשר לה הוזמנו.
מקצוע שהפך לפרנסה קלה,והכול בדרך של גזל מכוער וכואב.