אז גיליתם את האמת. Good for you.

0Pandemonium0

New member
אז גיליתם את האמת. Good for you.

אתם מורפיאוס, אתם ניאו, אתם צבא השחרור של ציון. כל אחד מכם הוא פילוסוף בדרכו שלו ולכל אחד יש את האמת שלו. כל הכבוד. אבל מה אתם עושים עם זה עכשיו? איך אתם פועלים כדי "לשחרר" אנשים אחרים מהמטריקס? איך אתם משנים את העולם כך שיתאים להשקפה שלכם?

Gilliana

New member
מי אמר שמשנים?

ואיזו רשות יש לנו לשנות לפי השקפת עולמנו? אולי יש אנשים שאינם שותפים להשקפה הזו ומעוניינים להשאר בתוך המטריקס (וישנם כאלו, ללא כל ספק). עכשיו אתה מבין למה אני כ"כ מתנגדת לדתות?

Gilliana

New member
בודאי שכן

כל בעל אידואולוגיה פוליטית כזו או אחרת, מנסה למשוך לכוון שלו. אמרתי פעם שאני בעד פוליטיקה?

0Pandemonium0

New member
את נגד פוליטיקה? לא חשבתי שאת אנרכיסטית, גילי

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif זה בגלל שאני לא

אני רואה בפוליטיקה רע הכרחי, בניגוד כמובן לדתות שהן רע לא הכרחי ולא נחוץ. אילו הפוליטיקה היתה נקיה והגונה (והיא כמובן לא יכולה להיות) ומשרתת נטו את האינטרסים של האזרחים לחיים טובים, אזי זה כבר היה סיפור אחר.

JiyuuKi

New member
למה שתרצה לשנות את העולם בהתאם להשקפתך?

אני חושב שצריך לשנות את העולם כך שכל אחד יוכל לחיות לפי ההשקפה שלו.

MetalSinagouge

New member
אמת? אני??? ../images/Emo6.gif

"ההוא שיודע, לא מדבר. ההוא שמדבר, לא יודע". תירגום חופשי של אימרה טאואיסטית או משהו. אישית אני חושב שבלי פראקטיקה מסויימת, החשיבה לבדה לא תוביל לשחרור. ככל שאני מתעניין יותר בפילוסופיה המערבית אני רואה כמה היא חסרת משמעות. מתווכחים על מושגים מפגרים כמו אינסוף או במקרה הטוב מתווכחים על מוסר. צריך לעשות משהו כדי שתבניות המחשבה הרגילות יזדעזעו- זה יכול להיות כל דבר ממדיטציה ועד הליכה לפסיכולוג. הבנתי שגם מטריקס זה סרט אידיאליסטי ואבסטרקטי מדי, ממה שקראתי עליו. יש עוד דרך ארוכה מאוד. החשוב הוא שהבנתי שכנראה יש משהו מעבר למצב הרגיל של שינה, חירבון, אכילה, עבודה.

למעלה