אז גם אני אחלוק חוויה...

נימרודל

New member
אז גם אני אחלוק חוויה...

אני יושבת בחדר שלי, עם מצב-רוב מעט עגום לקראת סוף החופש. "הרבה זמן לא שמעתי את 'וויש יו'" אני חושבת, והולכת לחדר של אחי להביא את הדיסק. הוא תמיד היה ותמיד ישאר בחלק העלין של כונן הדיסקים. אפילו שפעם כל הכונן היה מסודר למופת, ועכשיו הסדר ממנו והלאה- פינק פלויד תמיד ישארו עליונים. אני שמה את הדיסק בדיסקמן, לוחצת פליי ונשכבת על המיטה. בוהה בתקרה. אני חושבת על כמה שאני מתגעגעת לחורף- ונזכרת בתקופה שהייתה תמיד חורף. התקופה בה שמעתי את "Shine on" כמעט כל יום. אז, מלפני מליון שנה. מלפני שלוש שנים זה היה רק? זה נראה כמו מליון. -ריק רייט מפעיל את קסמיו בהתחלה הטעונת רגשות של "שיין און" חלק ראשון. השמיים נהיים אפורים בינתיים. אני נזכרת בהפסקה מיותמת אחת, בה ישבתי בפינה של בית הספר החדש. בית הספר המגעיל הזה. בית הספר הרע הזה, הגדול הזה. בו השמיים נראו רחוקים יותר. בו העצים נראו כסתם תפאורה. בו כל הילדים בחצר נראו סתמיים, לא אמיתיים. -גילמור נכנס בכמה תווים מרטיטים. כמה לבד שהייתי אז, אני חושבת... לבד כמו שהגיטרה של גילמור נשמעת עכשיו. למרות שהצטרפו גם התופים של מייסון. כל תו ותו צורב לי את החזה עכשיו. כל תו ותו היה החבר הכי טוב שלי אז. הם היו היחידים שהבינו את היופי שאפשר ליצור מהבדידות. ואת הבדידות שאפשר ליצור מהיופי. אני נזכרת במסיבה אחת מהגיהנום. אז מלפני מיליון... אה. סליחה, שלוש שנים. כולם עומדים במעגל, הבנות היפות והבנים היפים מקבלים נשיקה אחר נשיקה: "רוני, אורי, דניאל, כפיר, יסמין... מתי אני?" חשבתי לי. "זה כנראה לא יקרה..." "Now there's a look in you eyes Like black holes in the sky..." המבט שלי באמת היה כמו שני חורים שחורים בשמיים. שני חורים שחורים שנהיים קטנים וחזיריים כשאני מחייכת. אני זוכרת איך התחברתי עם כל מילה ומילה- תקועה באש צולבת בין ילדות ותהילה? אני. מטרה? אני זרה? אני. קדושה מעונה? בוודאי שזאת הייתה אני! ואולי באמת הושטטתי יד מוקדמת מדי אל הסוד? אולי אני פיספסתי משהו בדרך? אני זוכרת איך הרגשתי כמו הצעיף האדום שעף ברוח. "כן, אני מוסיפה קצת צבע לנוף- אבל עפה רק לאן שהרוח לקוחת אותי." ואז אני נזכרת שקיבלתי נשיקה! מהבחור הכי מקובל בשכבה... נשיקת רחמים ללא ספק. רחמים, או אולי חסד. עד היום אני לא יודעת. ואני, כמו טיפשה- נתתי נשיקה לבחור "מקובל" אחר אחרי שהבטחתי לעצמי שדבר כזה אני לא אעשה. וראיתי את כל השאר, עם המבטים העצובים בעיניים. בדיוק כמו שלי. איזו טיפשה הייתי. אני לועגת לעצמי. איזה משחק מטופש זה היה. "Welcome my son Welcome to the machine, Where have you been?" באמת איפה הייתי? -הצלילים המתכתיים של רייט והתופים הדרמטיים של מייסון כמעט מעלים לי דמעות בעיינים. אולי עכשיו כשאני מסתכלת על זה לא סבלתי כמו שחשבתי אז? ובסך-הכל מה יש לי להתלונן? אולי לא היה לי כל-כך נורא אחרי הכל... ועדיין הייתי אכולת קנאה בבן-אדם שלימד אותי כל מה שאני יודעת. ומה הוא היום? היום הוא כבר הרבה פחות נערץ, הרבה פחות נשגב. ואז אני תוהה, השינוי חל בי, או בו? אני מתפשרת על השינוי בשנינו. צחוק של אנשים רבים ברקע, הם מרימים כוסות יין לחיים. איך תמיד חשבתי שהם צוחקים עלי. -באסים לועגים של ווטרס נכנסים. גיטרה מזלזלת של גילמור. Come in here dear boy, have a cigar You're gonna go far, fly high You're never gonne die You're gonna make if you try They're gonna love you" "למה לשקר לי ווטרס? הרי אתה יודע שאני אמות לבד..." באמת חשבתי שאני אמות לבד?! מתחיל לרדת גשם לקראת סוף אוגוסט! השמיים מתקדרים וגשם של גיטרות חשמליות וזלזול יורד.

נימרודל

New member
המשך:

מתחיל "Wish You Were Here". רדיו וגיטרה בוכייה של גילמור. ווטרס מנקה את הגרון. גיחוך קטן יוצא מפי כשאני חושבת לעצמי האם הוא באמת היה חייב לחלוק את השיעול הזה עם העולם. ואז אני נזכרת שחשבתי ככה כל פעם ש"וויש יו" היה מתחיל. -שירה מעט צרודה של ווטרס. "So, so you think you can tell Heaven from hell, blue skies from pain Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a Vail, do you think you can tell?" אני נזכרת בפארק הזה שוב, שבו הייתי מחכה לשיעור ריקוד לגמרי לבד. אני אהבתי (ועדיין אוהבת) להיות לגמרי לבד. כי לא היה שם אף-אחד שהכיר אותי שיכל לעבור שם. הפארק הזה היה כל-כך יפה. נקודת האור שלי בכל היום. בכל השבוע אפשר להגיד. והוא- הוא היה במרחק שתי דקות הליכה ממני. כן כן... הוא- זה שאני אהבתי. כבר שנה זאת הייתה אז שאהבת אותו, והוא בטח ידע. אבל באופן מובן לחלוטין, לא ממש היה לו איכפת. כי הוא היה כל-כך גדול. ואני כל-כך קטנה וגמלונית, ומטופשת. כולי מלאת תקווה שיעבור שם. כולי מלאת תקווה שיעבור שם לשניה. "How I wish, How I wish you were here. Wer'e just two lost souls, Swimming in a fish bowl, Year after year. Running over the same old ground. What we found? The same old fears Wish you were here" עכשיו אני באמת מוצאת שוב את הפחדים שלי מלפני שלוש שנים. מעניין איך שהמוסיקה הזאת. המוסיקה השורפת הזאת- המוסיקה הגאונית הזאת מחזירה אותי לשם כמו במנהרת זמן. זה מדהים! "shine on you crazy diamond" חלק 2 מתחיל. קצת עצב נאגר בי ביודעי שזה השיר האחרון בדיסק ואז אני אשוב למציאות. בדיוק כמו שהעצב הזה היה נאגר אז. "nobody knows where you are- how neer or how far. Shine on you crazy diamond. pile on many more layers and I'll be joining you there ...Shine on you crazy diamond" נגמר הבית האחרון בשיר. מתחילות הגיטרות המעט מערערות שלוות נפש האלו. מעט ג'אזיות... בנקודה הזאת, השעה הזאת של היום הייתי מנסה לכתוב משהו במחברת שהייתה מיועדת רק למחשבות שלי. זאת שתמיד הייתה בתיק והייתי כותבת בה במקום להקשיב לשיעור. שוב הייתי כותבת בה כמה זה צורב להיות כל-כך קרובה אליו, וכל-כל רחוקה ממנו. ואז לאט לאט הגיטרות התעשייתיות האלו נעלמות, וחוזר השקט, והרגיעה. סקסופון, פסנתר... תמיד הם היו פה לנחם אותי. הצלילים ליטפו לי על הלחי במקום אצבעות. הסקסופון חיבק אותי, במקום זרועות. התופים הסיתו את השער שלי, ולא הרוח. הגיטרה דיברה איתי, ולא השפתיים. זה היה רק לפני שלוש שנים? זה נראה כמו אתמול. צלילי סיום חגיגיים ומלכותיים של סקסופון מכריזים על הסוף. השמש עולה מבין העננים, קצת חם יותר עכשיו. אפשר לסגור את המטריה ולהוריד את המעיל. הנה תראו- אפילו העזתי, והורדתי את השריון.

חמוד ביותר! ../images/Emo140.gif

ככה זה מוסיקה: היא נקשרת במוחנו לארועים שעברנו, לעיתים לכל החיים, לטוב ולרע. אני עדיין בדעה שמוסיקה צריכה לעודד את רוחנו, לא לדכא (ר' השרשור על המדוכא עם האהבה הנכזבת). למוסיקה יש כוח, עוצמה, שיכולה להעלות אותנו מאיזה דיכי שלא נהיה בו, כדי שנוכל לראות שיש תקווה, ויש חיים טובים יותר. די לפלצנות!!

Davidson

New member
../images/Emo13.gif

נכון, אבל במקרים מסוימים (שכוללים אהבה נכזבת, שבשבילי רוי הארפר יעשה את העבודה), לפרוק רגשות שונים (=גם למרר בבכי ולהיות בעל מחשבות אובדניות מופרכות ללא איום ממשי) זה דבר הכרחי, שחסרונו יכול להוביל לדברים הרסנים יותר. וחוץ מזה, לא לכולם מצפים חיים טובים יותר, לצערי.

אתה טועה, לגבי שני הדברים

מחשבות שליליות זה אף פעם לא דבר טוב. אופטימיות היא הרבה יותר בריאה. זה לא נכון ש"חסרון" במחשבות שלילית מוביל לדברים הרסניים יותר. ולכולם יכול להיות חיים טובים יותר, או לפחות חיים עם פחות סבל.

Davidson

New member
...

א. לא אמרתי שמחשבות שליליות הן דבר חיוני. מה שכן, לפעמים יש צורך במוזיקה מלנכולית ולפעמים שלילית, כדי להתמודד עם אותן רגשות. ב. זה מאוד כיף לחשוב שהגורל של אדם בידו. לצערי, המצב לא תמיד כך. ג. יש, בכלל, טועה או צודק בעניין הזה? עשי לי טובה.

נימרודל

New member
בדיוק... אני מסכימה לגמרי...

ואני מסתכלת על הזכרונות האלה לאו דווקא בעצב. למרות שהם רובם זכרונות עצובים. אני מחייכת בפנים כשאני נזכרת, אפילו ברגעים הקשים. אני שמחה שהם היו, אני שמחה שזה קרה. ועכשיו- אני יכולה להעריך את כל החיים שלי הרבה הרבה יותר. ברור שיש חיים טובים יותר! הנה, עובדה.

גדול

אז מה, זאת התשובה הנשית לאהבה של הגברים למדל? אהבתי כי זה בא מהלב...

One Echoe

New member
קראתי..

סיימתי לקרוא עכשיו. זה יפה, עידית. אהבתי את ההקבלה וההתאמה בין החורף, למציאות, לקיץ, לבין הדיסק. יפה שפרסמת את זה.

One Echoe

New member
איזה כיף..

שהפורום מלא בכאלה מאמרים מרגשים! יפה מאוד חברים! כן ירבו! עידיתה, את שלך אני אקרא יותר מאוחר.:)

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif עידית,

רק קבלי חיבוק גדול מאוד. דורש אומץ לפרסם דבר כזה על עצמך, ואני שמחה שסיפרת.

oribarak

New member
עידייי חיבוקייייי

את כל כך מיוחדת... כמו פינק פלויד...איך הם גורמים לבני אדם לזכור הכול ואיך אני מקנא בך, ובכל הפורום הזה, שזוכרים ת'פעם הראשונה שהם שמעו כל שיר וכל אלבום אני לא זוכר..אני זוכר רק ששמעתי את קומפטרבלי נאמב אצל גל וצחקתי עליו כי פחדתי מהשיר הזה זה הכול

למעלה