משבר כמו שאתה מתאר קיים בעולם השלישי, פה זה אחרת

אני לא בוחן את רמת החיים בארץ ביחס לרמת החיים במדינות התת-סהרה, ולכן כשאני אומר "משבר דיור" בהקשר הישראלי - מדובר במצב משברי ביחס למה שהתרחש פה במספר עשורים הקודמים. בעיניי, המצב שבו אנשים מוצאים את עצמם נגררים לאזור המרכז מסיבות תעסוקתיות ותרבותיות, ומוציאים את מרבית הכנסתם על דיור (בין אם בצורה של רכישה ובין אם בצורה של שכירות) ולכן מתקשים לחסוך כסף או להוציאו על דברים אחרים - פוגעת בהכרח בבטחון הכלכלי העתידי שלהם ופוגעת ברמת החיים (אם אני קונה את הדיור ביותר כסף - אני יכול פחות לקנות דברים אחרים ולכן רמת חיי נפגעת.)

(אגב, אני אישית לא מושפע ממשבר הדיור וגם לא גר באזור המרכז ולא מעוניין לגור בו - כך שאני פחות מדבר מתוך אינטרס, וגם אני לא ראיתי במשבר הדיור "משבר" עד לפני מספר שנים - ליתר דיוק עד קיץ 2011)

לא כתבתי כיצד לדעתי יש לפתור את המשבר הזה, משום שאין לי פתרון, וממש לא טענתי שצריך להגדיל את ההיצע כדי לפתור אותו. בניגוד לך, אני לא בטוח שהעלאת הריבית בחזרה תפתור את המשבר (אני כן מאמין שההצטלבות של ירידת הריבית ביחס עם מדיניות תיכנונית ממשלתית מלפני עשור וקצת הובילו למשבר, אבל לדעתי זה השתלב עם עוד מספר גורמים שאינם נשלטים על ידי תיכנון ממשלתי, כמו הגידול באחוז הסינגלטונים בארץ [שלהערכתי אינו נובע ממשבר הדיור, ואינו זוכה להתייחסות כלל במסגרת תיכנון הבניה בארץ] והגידול בקצב הריבוי של האוכלוסיה החילונית בארץ...