אז הבאנו חתולה שנייה - וצריכים עצה

neurotica

New member
אז הבאנו חתולה שנייה - וצריכים עצה

ברביעי בערב חזרנו הביתה עם חתולה שחורה, מקסימה, בת 8 חודשים העונה לשם ג'ין.
ויסקי, שהיה ילד יחיד בשנה וחצי האחרונות, לא מאד מרוצה.
ג'ין ממש ידידותית (כנראה כי לקחנו אותה מחנות חיות שבה יש בכל רגע נתון כ30 חתולים שמחפשים בתים), נפתחה אלינו מיידית, וכבר הספיקה לטייל בכל הדירה. הבעיה היא שכל פעם שהיא נכנסת לרדיוס של ויסקי הוא ישר מתחיל לקמר את הגב, לנפח את הזנב, לעשות קולות לא ידידותיים ואז לברוח!
היא מצידה לא מאיימת עליו בכלל ונראה שפשוט רוצה לשחק.
כשג'ין סגורה בחדר (נגיד בלילה או כשאנחנו יוצאים) הוא רגוע לחלוטין, ישן, אוכל, מגרגר, מתלטף. אבל כשהיא מסתובבת הוא בוחר נקודת תצפית ולא זז ממנה.
הערב שמתי לב שהוא פחות בורח ויותר מתקרב בעצמו כדי לרשוף עליה.
אני ממש לא רוצה שהוא ירגיש שהבית שלו לא שלו יותר, ומצד שני לא רוצה שהיא תהיה בפחד ממנו. אם כי כרגע זה מרגיש שזה משפיע עליו הרבה יותר.
מה עלי לעשות?
כל פעם שאני שומעת אלימות מילולית אני באה ונעמדת בצד כדי להפריד אבל לרוב הוא פשוט בורח. לתת להם להמשיך כך?
מה אם הוא יפסיק לברוח ויחליף לעבור לאלימות פחות מילולית?

dimitrygo

Active member
מנהל
אם כבר בחרתם בשיטה של אי הפרדה אז פשוט תמשיכו ותתנהגו בהתאם

למצב. סה"כ המצב הנוכחי נשמע יחסית טוב. ברור שויסקי לא מרוצה אבל אם הוא לא תקף את ג'ין עד עכשיו אז כניראה הוא כבר לא יתקוף אותה. גם אם יהיו כמה כיפכופים אל תתערבו ואל תפריעיו להם, רק אם המצב ממש יצא מהשליטה אז צריך להפריד. רק תדאגו שיהיה מספיק מקומות לברוח ולהסתתר.

ארמורגם

New member
מסכים ומוסיף

חשוב, לפחות בשלב האקלום, לשים 2 סטים של כלי אוכל ומים בחדרים נפרדים, ו-2 ארגזי צרכים בחדרים נפרדים. אסור שיהיה מצב שאחד החתולים רוצה לאכול או להתפנות, אבל נמנע מכך בגלל שהחתול השני חוסם לו את הדרך.
&nbsp
כדי לעודד אינטראקציה חיובית ביניהם, תוכלו לפזר צ'ופרים ממש לפני שהם נפגשים, כך הם יקשרו אחד את השני לחוויה חיובית. מצד שני, אם החתול כבר מתחיל להסתמר או לברוח, אז איחרתם את מועד פיזור הצ'ופרים, והם ישיגו את האפקט ההפוך - חיזוק ההתנהגות הלא רצויה.

למעלה