אז הגעתי לחפור לכם עוד

myself6

New member
אז הגעתי לחפור לכם עוד

עם עוד שאלה מציקה. הפעם עם תנע . כמו שאני רואה את זה אמורה להיות פה תאוצה a' a0 aI שכל אחת תאוצה שונה ובהתאם לכך גם מהירות שונה. מהירות של גוף I יחסית לקרקע ,מהירות של גוף I יחסית לII ,ומהירות של גוף II יחסית לקרקע. ניסיתי להגיע למשוואה קונקרטית כלשהי אבל לא יצא כלום. מישהו יכול לעשות קצת סדר עם כל התאוצות והמהירויות היחסיות ? להביא כיוון לשאלה ? תודה.

טל ר

New member
שימור תנע

התאוצה לא מעניינת. מאחר ושני הגופים מתחילים במנוחה, וסך הכוחות בכיוון מאוזן הפועלים על המערכת המורכבת משניהם הוא 0, סך התנע שלהם בכיוון המאוזן גם הוא 0. בהנחה שיש לך את מהירות גוף m ביחס לקרקע חשב: - מהירות בציר מאוזן של גוף m ביחס לקרקע. - תנע גוף m בציר מאוזן. - תנע גוף M בציר מאוזן. - מהירות גוף M בציר מאוזן (שהיא מהירותו כולה של גוף M). - מהירות גוף m ביחס לגוף M כפונקציה של מהירות גוף m ביחס לקרקע. - כעת הפוך את המשוואה הקודמת: מהירות גוף m ביחס לקרקע כפונקציה של מהירותו ביחס לגוף M. וסיימת.

myself6

New member
תשמע

התחלתי עם כל אולם עדיין לא הצלחתי להגיע למשוואות. צריך לעשות כאן משוואות כוחות ? לא נראה לי . ניסיתי לעקוב אחרי הצעדים שלך אבל לא הצלחתי. אתה יכול להיות יותר ספציפי ? תודה.

טל ר

New member
לא צריך כוחות

עשה שלב אחרי שלב, כתוב מה עשית, והראה היכן נתקעת.

inferno3

New member
מותר להשתמש רק בשימור תנע?

אם לא,אז אפשר לכתוב משוואה אחת של שימור אנרגיה,ואחת של שימור תנע,ומקבלים פתרון די מהר: לדוגמא בחלק ב (לא הבנתי מה קורה שם בחלק א)
Mv1 = mv2 mgh = 1/2mv1^2 + 1/2Mv2^2​

myself6

New member
אני חושבת שאין בעיה

להשתמש בזה. אבל שים לב ,אתה התעלמת לחלוטין מאלפא. אין צורך להשתמש בה ? תודה.

inferno3

New member
מצטער

מה שרשמתי לגבי התנע אינו נכון,אני מקווה שיהיה לי זמן היום,אני אנסה לפתור את זה.

למעלה