אז הוא בונה מסביבו חומה?

אז הוא בונה מסביבו חומה?

בשימחה רבה קניתי את האלבום "החומה" כן לא מאוחר מסתבר, ושמעתי את הדיסק הראשון ורציתי להבין ממי שבטוח ויודע , מה פרוש המשפט : All in all it was just a brick in the wall. מה הכוונה זה בעצם אומר : זה בסך הכל היה עוד אבן בחומה,,, אני צודק ? ואם כן,,,אז מה זה חומה שנבנית סביבו ?..האם הבנתי נכון? למטה שמתי קישור של אתר שמסביר את התקליט הזה

Shining Wizard

New member
כן.

ואם יש אתר שמסוגל להבהיר את זה הוא האתר שאליו אתה מקשר. כך או כך - כל חוויה מזיקה, כמו אובדן האב, האם החונקת, האישה הבוגדת, הגדילה בצל המלחמה ומערכת החינוך הצרה והמדכאת גורמת לפינק להוסיף עוד לבנה לחומה המנטאלית שהוא בונה מסביב לעצמו.

Shining Wizard

New member
הייתי צריך להוסיף...

נראה לי שאפשר להסכים שהחומה אוטמת את פינק מפני הסכנות והפגיעות של העולם החיצון. הצרה של פינק היא שברגע שבניית החומה מסתיימת, החומה מקיפה אותו לחלוטין והופכת למחסום חונק, שפינק עצמו רוצה לצאת מתוכו (ז"א, מהאטימות הרגשית שהחומה יוצרת אצלו) ולא מסוגל.

ווטרס עצמו לא היה בטוח מה הסוף אומר

האם אופטימי או פסימי. מצד אחד, יש פריצה של החומה, מצד שני, הוא יצר בסוף מחזוריות אל תחילת האלבום (כמו בכל אלבומי הקונספט שלו). כיום הוא נוטה לפרשנות יותר אופטימית. אבל העמימות שבה הוא השאיר את היצירה מספיקה בכדי שכל מאזין ומאזינה יוכלו ליצור סוף משלהם.

למעלה