אז החלטתי שאני רוצה ללמוד פיתוח אתרים..

Mooli88

New member
אז החלטתי שאני רוצה ללמוד פיתוח אתרים..

שלום לכולם!

אני מולי, בן 27 ולאחרונה החלטתי שאני מעוניין ללמוד פיתוח אתרים/תיכנות (בשלב מאוחר יותר אני מניח).

כמו רבים אחרים, התחלתי את דרכי ב www.codecademy.com.
שם סיימתי את קורס ה HTML / CSS החינמי וגם את המדריך לבניית אתר.

שמתי לב שכבר בשלב הזה התחילו לגעת ב bootstrap וגם ישר לוקחים אותי להתחיל ללמוד javascript. מכיוון שאני עדיין לא מרגיש שליטה מוחלטת ב HTML /CSS אני רוצה להשאר באזור הזה עוד קצת. הבעיה היא שאני קצת תקוע... למרות שאני מכיר את השפה אני לא יודע איך אפליו להתחיל לבנות אתר. הבנתי שמומלץ להשתמש ב Notepad++ אבל איך בדיוק משתמשים בזה? מה הדבר הראשון שצריך לעשות?

בקיצור אני קצת אבוד. המטרה שלי כרגע היא לשלוט ב HTML / CSS באופן שבו אני יכול להקים מספר סוגים של אתרים בלי קושי מיוחד. אשמח מאוד להכוונה שלכם ואשמח אפילו יותר אם אצליח למצוא לי מנטור שיכול לעזוב באופן קצת יותר אישי, אולי אפילו סקייפ ?

המוון תודה!

קרמיט524

New member
קודם כל - בהצלחה!

בעקרון כבר עכשיו אתה יכול לבנות אתר מאד בסיסי של כמה דפים רק ב-HTML ו-CSS. שכוללים תפריט עם קישורים בין הדפים. כל דפדפן יכול לפתוח דפי HTML ששמורים במחשב שלך.
רצוי שתמשיך ללמוד את זה ולהתאמן עד שתרגיש מספיק בטוח לעבור לתכנות. אין לך טעם להמשיך אם לא תתחיל בשלב מסויים גם ללמוד JAVASCRIPT. יש מדריכים די טובים על זה ברשת, אבל יש הרבה מה ללמוד.
בשלב הבא תצטרך למצוא דרך גם לאכסן את האתר שלך וללמוד תכנות צד שרת, קודם על שרת מקומי ואחר כך ברשת באמצעות חברת אכסון. אבל עוד לפני זה הייתי ממליצה לך להמשיך לעבוד על פיתוח בצד הלקוח - HTML +CSS + JAVASCRIPT.

Mooli88

New member
תודה :)

את מכירה אולי מדריכים טובים שממש מסבירים איך להתחיל בניית אתר אבל ממש מהאספקט המערכתי של איזו תוכנה להשתמש , איפה לשמור את הקבצים, איך משיגים דומיין? האם יש בכלל צורך באחד אם אני רק בונה אתר לשם תרגול ?

אם אתה בונה אתר לצורך תרגול

אתה לא צריך דומיין. גגל xampp (זה צרוף של שרת אפצ'י, שפות PHP ושרת בסיס נתונים mysql), העזר בהתקנת "ברירת מחדל", המחשב שלך יהפוך ל"שרת". תסתכל בתיעוד היכן תיקיית docroot (על המחשב שלי זה ב/var/www/http, נראה שעל מחשבי חלונות זה יהיה בc:\program files\xampp\htdocs), הקובץ ה"ראשי" (בהנחה שאתה בונה אתר סטטי) הוא index.html. מהמחשב שלך תוכל לגלוש לשם תוך שמוש בכתובת
http://127.0.0.1
ממחשבים אחרים ברשת הביתית תוכל לגלוש לכתובת הIP של המחשב, ולא תהיה גישה לגלישה מחוץ לבית אל המחשב הזה (מניח שזה כדאי בזמן שאתה מתאמן, כדי לא להסתכן בפריצה).

קרמיט524

New member
בשלב שבו אתה נמצא כרגע

זה עוד לא כל כך רלוונטי.
אם זה רק אתר לתרגול, אתה בכלל לא צריך שם דומיין. אתה יכול להריץ אותו על המחשב האישי שלך.
כשתצטרך להתחיל להשתמש בטכנולוגיית צד שרת, אז מה שעוצלי כתב לך פה יכול מאד לעזור. זה אומר להתקין שרת על המחשב האישי שלך ולאכסן עליו את האתר שלך. אתה תוכל לגלוש אל האתר רק מהמחשב האישי שלך.
אם תרצה שהאתר יהיה מקוון, וכל אחד יוכל לגלוש אליו, תצטרך להעלות אותו לשרת באינטרנט. בדרך כלל עושים את זה באמצעות חברת אכסון. בשלב הזה כנראה תצטרך לרשום שם דומיין, למרות שלא בהכרח חייבים.

Mooli88

New member
שאלה

1. עוץליגוץלי, תודה על התשובה אבל כמו שקרמיט524 אמר, זה מרגיש לי קצת יותר מדי רק בשביל לתרגל בניית אתרים.
2. קרמיט524, בהנחה שממש עכשיו אני רוצה להתחיל לכתוב את האתר שלי ב notepad++, איך אני עושה את זה?
אני רק יודע את השלב הראשון שהוא לפתוח את התוכנה notepad++.. עכשיו מה?
יש מולי מסמך ריק. איך אני גורם לקוד שאני כותב להופיע בדפדפן תוך כדי כתיבה?

לא תוך כדי כתיבה.

אתה פותח במקביל לnpp דפדפן, ובו אתה כל פעם מרענן את התצוגה. npp הוא עורך טקסט משובח, אבל הוא לא IDE (אני לא מכיר שום IDE יעיל לעריכת HTML).
&nbsp

Mooli88

New member
אבל..

חח אין בעיה אני יכול להחיות עם לרענן את המסך אבל השאלה איך עושים את זה?
איך מתחילים ? אתם מכירים אולי מדריכים שמסבירים את זה?

אני מבין שאלו שאלות מאוד בסיסיות אבל את זה לא מלמדים ב codeacademy.
תחשבו עלי כמו מישהו שיודע לכתוב ספר עם עט ונייר (זתאומרת שאני מכיר את שפת ה HTML / CSS יחסית בסדר) אבל בחיים לא השתמש בתוכנת word או אפילו כתב במקלדת (לא מכיר את הממשק לממימוש ידע השפה).

תודה!

נסיון קצר

0. צור תיקייה c:\temp במחשב שלך
1. הפעל את notepad
2. העתק את הקוד הבא והדבק אותו לNPP:
<!doctype html><html>
<head>
<title> Hello World! </title> </head> <body> <h1> Hello World </h1> </body></html>
3. שמור את הקובץ בשם c:\temp\index.html
4. הפעל דפדפן
5. לחץ CTRL-O ("פתח קובץ"), ובחר בתיקיית temp את הקובץ ששמרת.

בסיס ראשוני בלבד (אתה יכול להוסיף כמובן גם קבצי CSS וכו').

Mooli88

New member
מעולה!

יופי מעולה, תודה!
במידה ואני רוצה גם CSS אני מניח שצריך לפתוח טאב חדש ב notepp > ולשמור אותו כ name.css ?

ב head צריך להסיף
<link rel="stylesheet.css" type="text/css" href="stylesheet.css" />
?

Mooli88

New member
שאלה נוספת

האם ידוע לכם איפה ניתן למצוא שיעורי אונליין עם מורה 1 על 1 בנושא פיתוח אתרים?
עברית / אנגלית ?

למעלה