אז החרדות האלה...

אז החרדות האלה...

לא עוזבות, לא מרפות. הזמן בין בדיקה לבדיקה לא עובר מהר יותר, ההמתנה לא הופכת קלה יותר, ההקלה שמגיעה בעקבות בדיקה מוצלחת לא נמשכת יותר זמן.
בשבוע שעבר חשבתי שקצת הצלחתי לשחרר. סקירה מוצלחת שבעקבותיה סיפרתי לאנשים על ההריון. בטן שיצאה ושופינג של בגדי הריון והמון "בשעה טובה" מכל הצדדים שקצת רוממו אותי.
והשבוע שוב התחלתי להילחץ - ומה יקרה אם זה פתאום יגמר? ומה אם זה כבר נגמר ואני לא יודעת? והכל בסדר שם בפנים? והכאבים האלה זה נורמלי? וזה שההקאות נעלמו? וזה שהן חזרו? וזו רק אני, או שהבטן נראית קטנה יותר היום?
ובכל פעם שאני מצליחה טיפטיפה לשחרר - לעשות מסאז', לשחות, לצאת לטיול - אני אוכלת את עצמי אחר כך. נכון, זה היה מסאז' הריון - אבל זה באמת היה הכרחי? ונכון, המסלול שעשינו בטיול היה הליכה מתונה של שעתיים, וגם אם היו בו כמה קטעים קשים, זה לא קשה יותר מאימון מתון בחדר כושר - אבל מה אם בכל זאת התאמצתי יותר מדי? ואולי לא הייתי צריכה לאכול את הגבינה ההיא?

ועכשיו זה לא רק אני ועובר; עכשיו זה אני ועוברית, שאני כבר יודעת שהיא עוברית ויש לה צורה מוחשית ולא של נקודה שחורה על המסך, וחצי עולם שכבר יודע על ההריון ואומר לי בחיבה "יו, הבטן כבר יצאה!" (אם לא מנסה ללטף אותה. בחייאת, אם חסר לכם משהו ללטף - תאמצו כלב!).
כבר אי אפשר להסתיר, אי אפשר להדחיק. בכל רגע יש תזכורת - בבגדים, במבטים, בשאלות של אנשים, בבחילות שעוד מפציעות מדי פעם (עליהן דווקא הייתי מוותרת). כבר שבוע 18 ועדיין לא סיפרתי לחברים שאני לא אמורה לפגוש בזמן הקרוב.

ואף אחד לא באמת מבין. כולם מסתכלים עלי כאילו אני פסיכית, כי הרי השליש הראשון כבר עבר, הסקירה תקינה, אז מה יש לך לדאוג? מחר אני הולכת לעשות חלבון עוברי ו-ווריפיי, שוקלת לבקש US אם אני כבר במרפאה ויודעת שאקבל את מבט ה"מה את פסיכית" מכל פקידת קבלה, אחות ורופא במרפאה. מצד שני - האלטרנטיבה היא לחכות שבוע לתוצאות ורק אז ללכת לרופא הקבוע שמכיל את החרדות שלי. לחכות שבוע, שזה נצח בעולם שלי.

אוף.

ספרקית

New member
לא פשוט

הריון אחרי אובדן הוא פשוט רכבת הרים מטורפת.

לפחות נשמע שאת עושה המון נכון... הולכת למסאז' להריון, מטיילת, מעיזה לספר מעט לאנשים, שוחה, טיפה משחררת לפני ששוב נלחצת... עם כל הלחץ, נשמע שאת מצליחה גם קצת לחיות ולנשום. אני ממש שמחה לקרוא. זה לא מובן מאליו.

שחררי כבר את עניין הפסיכית. ברור שאת פסיכית. את עדיין הולכת על עקבים
כל השאר לגמרי שולי. אז את מבקשת עוד אולטראסאונד. אז מה? מקסימום עוד אחות תחשוב שאת פסיכית. זה לא ישפיע עלייך או על ההריון בשום צורה

תחזיקי מעמד

באמת אוווף. את כל כך נורמלית
בא לי לבכות איתך

אני בשבוע 20 והסקירה המוקדמת, וגם המכוונת המעולה שעשיתי לפני שבוע
לא עזרו לי לרגע להרגע.
כל יום מפחדץ שההריון יגמר מחר
שאולי תצוץ פתאום איזו בעיה בשליה וההריון יסתבך(כי לא מצאו סיבה לחלבון הגבוה)
ומעצבן אותי ששואלים אותי את בהריון? איזה אושר! מתי את צריכה ללדת?
לא מרגישה טיפת אושר. רק לחץ. מחנק. חרדה. ובדידות...כי אף אחד לא מצליח להבין וכולם אומרים לי "הכל בסדר, תחשבי חיובי". לא הרגעתם.
ההריון הזה קיים אבל אולי מחר הוא לא יהיה קיים ואני ממש לא רואה את התינוקת בסוף ובטח לא חושבת על לידה באופק.

תודה לאל עליכן

זה המקום היחיד שאני מרגישה בו לגמרי נורמלית, בלי להתנצל או לנמק את הרגשות שלי.

רונית 294

New member
הקטע עם הבטן...

נראה לי שכולנו עברנו את זה. שהבטן פתאום נראית קטנה יותר ומתחילים לפחד. אני זוכרת שאם הבנות מהפורום הרגיעה אותי בזמנו בקטע הזה ואמרה שזה שטויות. לגביי דברים שלא חייבים לעשות לדעתי האישית לא לעשות אותם. גם אם זה לא יעשה שום דבר זה סתם מכניס לחששות. 9 חודשים של הימנעות ממסאז, שחייה, טיולים זה לא ביג דיל. ואחרי הכל, רוב הסיכויים שתצאי בידיים מלאות. תזכרי את זה ??

אבל אני לא רוצה לתת לחרדות לנהל אותי

אני לא תוקעת קרפצ'ו וביצים עלומות לארוחת בוקר והולכת לרכב על סוסים בערב, אבל אני גם לא רוצה להימנע מדברים שאין באמת סיבה להימנע מהם, מדברים שעושים לי טוב, שהם חלק ממני וממה שאני אוהבת לעשות, רק בגלל הפחדים שלי.
להיפך, אני מנסה לתת לחרדות את המקום שלהן, אבל לא לתת להן לגדול מעבר למקום הזה ולהשתלט על הכל. לפעמים עובד לי, לפעמים לא.

idit84

New member
כל כך מבינה

קראתי את מה שכתבת והתחברתי לכל מילה. אמנם אני בשבוע 10 ויש עוד זמן, אבל מדי שבוע, אני מרגישה צורך ללכת לרופא כדי לראות שהעובר עדיין חי ובתקווה שההמטומה נעלמה.
אנשים מהצד לא יכולים להבין מה זה כשהחלום נגדע ומשם הם מונעים. אני הייתי בחודש חמישי בהריון הקודם, כולם ידעו, כבר לבשתי בגדים שיראו את הבטן והייתי ברקיע השביעי ואז אין עובר, יש בטן כמו לאחר לידה, יש חזה עצום ויש חור בלב. הפחד שדבר כזה יקרה שוב הוא בלתי יתואר ולכן שכולם יקפצו. את תעשי את מה שמצליח להרגיע אותך ולעזור לך לשרוד ואנחנו פה כדי להזכיר לך שאת נורמלית ושהעולם בחוץ פשוט לא מבין את המצב שלנו בגלל המורכבות שלו.
מחבקת מרחוק!!

המלצה?

אני בשבוע 34 והחרדות האלה לא עוזבות אותי יום יום..הם גם לא יעזבו אם כבר ההפך הולכים וגדלים.
ברגע שהבנתי את זה וקיבלתי את זה שאני שרוטה ופסיכית גם העולם מסביבי קיבל. לא שזה כל כך משנה.. אלה אנרגיות שאין לי כרגע להתמודד עם הסביבה ומה שיחשבו עליי. אז שיחשבו שאת פסיכית.. מי שעברה אובדן הריון נהייתה קצת פסיכית במידה זו או אחרת.
לי יש קבלות תאמיני לי.
מציעה לך בזהירות ללמוד לחיות עם החרדות האלה. אין דרך ממש לסלק אותם. אז לדעתי לנסות לחיות איתם איכשהו בשלום. לעשות כמה בדיקות שאת רוצה גם אם זה מרגיע לאותו יום בלבד. לעשות מסאג ולצאת לקניות ואז להתבאס על זה. לאמשנה מה. כל דבר שיעזור לך לעבור יום ועוד יום. במחשבה על ההוה ולא על העבר שהיה והעתיד המפחיד בטירוף.
זה מה שאני עושה כבר 34 שבועות. לא בקלות.. יש ימים שממש מתחרפנת.. אבל אין ברירה. לקחנו את הסיכון הזה כשבחרנו להיות בהריון שוב. סיכון תמיד יש..אבל כנראה שהסיכוי חזק יותר מאיתנו ואיתו גם התקווה שאולי הפעם זה יסתיים אחרת..

orli12341

New member
את ממש לא פסיכית

זה טבעי ונורמאלי לחלוטין.
אני לא רואה אותי שונה ממך בשלב מאוחר יותר שאגיע
אליו בע"ה.
אני עוד ממש בהתחלה....
תעשי מה שאת מרגישה בלי לדפוק חשבון.
אף אחד לא יכול להתווכח עם תחושות!!

שיהיו רק בשורות טובות אמן

רויטל 32

New member
יואו איך שאני מזדהה עם הרגשות שלך!!!

ממש כאילו אני ואת אותה בחורה.
מאחלת לנו המשך הריון תקין ושיסתיים בידיים מלאות ובריאות לנו ולעובריות שלנו.

אמן!!

למעלה