אז היגיע היום.. והצטרפתי כאמא שלה

מאקי

New member
אז היגיע היום.. והצטרפתי כאמא שלה

הבקר התחיל עוד אתמול בכל החברים ושאר המסיבות והיגיע הבקר לירידה לתחנה עם כל הלהקה.. מכתב הפרידה שקבלתי ממנה.. עדין גורם לי להזיל דמעה.. איזה גאווה יש לי בילדה.. היא היגיעה הערב לבהד.. טירונות של חיל הים... יש כזה דבר... ואחכ קורס.. הם גרות באוהל על שפת הים... אני מקווה שלילה ראשון בלי אמא יעבור קל.. היה לנו יום מאוד מרגש.. אנו מחזיקים לה אצבעות ומתפללים עבורה אבאאמא תגדילו זאת העוגה שארגנו לה.....

oshiko

New member
ברכות לימאית

מאקי, לא שכחנו אותך. הקדמנו היום ברכה - בשירשור מהיום, קצת יותר למטה. אני שמח לראות שהדאגה התחלפה בגאוה ואופטימיות. לאיזה תפקיד היא מיועדת? שיהיה המון בהצלחה!

מאקי

New member
איזה דכאון..

עד למדריה הגעתי היום.. הילדה מהזה התפרקה לי בטלפון בלילה והבקר ושוב כעת.. וזאת לא ממש מפונדרקת אימא.. חם מגעיל ומגעילים אליהם... יהיה בסדר והיא מיועדת לצפטיות.. כרגע נראה לי ההיא עוברת למזגן... קשה להתחייל ביולי אוגוב=סט.. איזה שרשור? לא מצאתי אבל תודה האם יש עוד אמהות פה לחיילות בבהד כעת? האם יש מישהו שיכול לעזור?

oshiko

New member
נקווה שזה רק משבר ראשוני

כל ההתחלות קשות, ובעיקר התחלות כאלה. ההתגברות בהמשך תלויה בחברה שנמצאת איתה, במידת ההשתלבות שלה. הטירונות תיגמר, ואחר-כך יהיו קורסים ופעילות בתנאים יותר טובים, והרבה יותר מעניין. תדברי איתה הרבה, תדברי עם הסגל אם יש בעיה שדורשת התערבות, זה יקל עליה.

סמדר בנ

New member
כנראה הלם ראשוני

המפגש הראשון עם הצבא יכול להיות די טראומטי, בעיקר למישהו שמדמיין משהו שונה. ברוב בסיסי הטירונים עדיין אין מזגנים במגורים (או שמתגוררים באוהלים) והחיילים נאלצים לסבול את החום, היתושים, החול (כמו ההורים שלהם לפני הרבה הרבה שנים....). אין לה ברירה אלא להתרגל לזה, ולהשתדל לקחת הכל בצורה קלה. שתביא בחשבון שהיא התגיסה בימים של שיא החום אז יש תקוה שהמצב ישתפר. חוץ מזה, זה זמני. בקשר ליחס אליהם - בד"כ הסגל בטירונות מתייחס בקשיחות לטירונים, הם יוצרים מה שנקרא "דיסטנס". שלא תיקח את זה אישית, ברגע שיסימו את הטירונות תהיה "שבירת דיסטנס" והם יכולים להתגלות כאנשים הנחמדים ביותר. כמובן, כדאי לשים לב שאין משהו חריג מהיחס הקשוח הרגיל. אני מקווה שהענינים יסדרו מהר.

BlackJack1

New member
היא הגיעה לבה"ד הכי טוב בצה"ל

הלא הוא בה"ד חיל הים.. נכון בטירונות ישנים באוהלים מגעילים (הבנות רק,כי הם היחידות שעושות שם טירונות,בעתיד גם בנים יגיעו לשם). אני אישית שכל פעם מגיע לבסיס נקסם ממנו מחדש.. הוא שופע בתנאים,וממש יפה ומטופח לעומת מקומות אחרים שראיתי בצבא,וחוץ מזה היא הגיע לחיל הים,שתשתדל להיות גאה בעצמה ובחיל שאליו הוא הגיע. אני אישית סופר את הימים לחזרתי לבה"ד..

BlackJack1

New member
ונציין

שהטירונות היא 10 ימים.. אני הייתי חודש באוהל ונהנתי ממנו בעוד אחינו הצוללנים ישנו בהילטונים של מחנה 80..

oshiko

New member
עוד משהו: ממש לא רוצה להלחיץ, אבל

האם אתם עוקבים אחר החדשות בעניין האימפטיגו בבה"ד חיל הים? אני מקווה שרפואת הבסיס נוקטת באמצעים יעילים.

BlackJack1

New member
ככה

סטי"לים עושים טירונות בבט"רים השונים של מערך מג"ל.. התוכנית היא ליצור טירונות ימית כבר במסגרת חיל הים,שתהיה שונה במהותה מטירונות יבשתית,עם יותר תוכן ימי וכד'.. המחזור שלי היה אמור להיות הראשון שיעשה אותו אבל עד ינואר בערך לדעתי אין על מה לדבר.. ולגבי הגרדת הזאת,מדובר על הבסיס של קורס חובלים בתוך הבה"ד הוא בעצם נפרד ממנו ולא שייך לבה"ד הגדול. ויש הקוראים לו מחילה שלהם,הצוערים האלו הגיעו לשם מעכו בגלל הזיהום,והמתחם שהוקם להם אולתר במהירות ולדעתי זאת הסיבה להתשפטות,וגם משיחות עם הצוערים השונים הדברים הוצאו מההקשרים ונופחו בתקשורת (שום 30 שניות מקלחת,שום סכיני גילוח משותפים ודבר בסגנון..

מאקי

New member
עדכון

אחהצ היא היגיעה... כלומר ירדתי לאסוף אותה.. יש לה גימלים.... הנל פשוט ישבה באמבטיה שעה ורבע... במטבח עוד שעה... חם שם ואוהל בחום כזה זה לא משהו.. הרבה מהן מתלוננות.... נראה מה יהיה עוד קצת... וכן היא יודעת שזה עובר.. תודה לכולם על העידוד והתמיכה

סמדר בנ

New member
טוב שהיא בבית

אם היא קיבלה גימלים אני מבינה שהיא חולה, אז באמת להיות חולה בחום הזה זה תענוג קטן מאוד.מן הסתם כשתבריא הכל יראה אחרת.

BlackJack1

New member
עוד מעט

היא תעבור לחדרים והחיים יהיו טובים יותר.. למסגרת הטכני-חוף יש חדרים לא רעים ויש בפנים גם ארוניות ככה שזה לא רע..

למעלה