אז היום

אז היום

במעבד מזון בפולסים קצרים נטחנו גס- שלושה זוקיני מפוספסים, ראש חסה עייף, חצי צרור פטרוזיליה, כך וכך עלי תרד תורכי בשרניים, חצי בצל לבן.

לזה הוספתי מלח ורדרד, פלפל שחור,2 כפות אבקת מרק פטריות ללא מונסודיום וללא גלוטן, אטריות אורז ,חבילה שיש שלוש כמוה בכל אריזה שנראות כמו ספגטי , שבורות לתוך התערובת, על תחתית הכלי מרחתי שמן זית, פיזרתי שבבי תפוחי אדמה וגזרתי עגבניות מיובשות לרצועות דקיקות ופיזרתי. מעל יצקתי את התערובת. אפיתי כ40 דקות עד שהאטריות התרככו בוודאות והוצאתי.

יצא סבבה
לצד זה היו קוביות טופו קטנטנות שעורבבו עם קוביות זוקיני ותבלינים- קארי מדרס, שום כתוש,מלח, פלפל שחור, כמון, אגוז מוסקט מגורר. שמן קוקוס נמרח על התבנית בנדיבות וכל הכבודה עורבבה איתו.
אפיתי בתנור מכוסה ,יצא רך ומפתיע.
תפוחי אדמה קטנים מקולפים בקדירת ברזל, על הכיריים, עם הרבה בצל ,פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור, מלח ושמן זית. מעורבבים עד שמצופים בתיבול, מתבשלים עד ריכוך מכוסים. בערך חצי שעה.
אחרי הבישול הנחתי עליהם אפונה ירוקה קטנטנה של סנפרוסט.התבשלה על האדים. יאמי.

מלון כתום משובח נחנך ולא נודע כי...מנגו גם...
סתם יום בחופש הגדול. הצמחונית מבין בני הנוער אפילו לא בבית. במחנה ריקוד.
 

ladybug6

New member
חסה בקציצות?


רוצחת!

אבל נשמע טעים :)
רק העגבניות המיובשות צורם לי כי הטעם מאוד משתלט לטעמי, פחות מסתדרת לי כשחקנית משנה.
בא לי בעיקר על התפוחי אדמה הקטנים..


מתיש החופשגדול הזה, הא?

אני זללתי היום קלחי תירס מתקתקים וחמים
 
לכן הן

חתוכות דקיקות דקיקות ומונחות על הקרקעית, כחלק מתמיכת ה"בצק". לטעמי הן הוסיפו ענין .
חסה אצלנו מככבת בחביתות ירק, במרקים, בקציצות, איך כתבת בהודעה אחרת? ענין של הרגל. ממש כך. הכל התחיל כמובן בשאלה החוזרת- מה נעשה בערימה הירוקה שלא נראית מגניבה לסלט...
והשאר הסטוריה


אני מהאימהות שתכף יגלו מכאן- אוהבת שהילדים בחופשה! תמיד מעדיפה אותם בסביבה, בפעילויות שהם יוזמים ומבקשים ולא שמישהו מחליט מלמעלה.
חוצמזה ככה הם פנויים לתכנון טיולי משפחה ארוכים לחו"ל מה שלרוב מתבצע אחרי החופש הגדול.
השנה אנחנו בסימן יפן, רק שיש שם בעיית גלוטן רצינית מאד, מעיבה על התכניות, נראה
 

ladybug6

New member
איזה כיף לכם

אני מעריכה משפחות שלא מתייחסות לחופש הגדול כניג'וס מתמשך ואשכרה נהנים מהזמן הזה :)
יש כ"כ הרבה הורים שרק מחפשים שמישהו אחר יקח את הילדים שלהם ויעשה איתם משהו
 

יוספה 51

New member
גם אני תמיד אהבתי שהילדים בחופש.

עד היום, גם כשהם גדולים, יש משהו מאד נעים בחוסר המחויבות הזו, מה עוד שהחבר'ה שלי אף פעם לא סבלו קייטנות. רק שזה באמת יותר פשוט כשיש רק שניים, אני מניחה שאם היו לי ארבעה או חמישה אולי לא היה כל כך פשוט.
ולהתייעצות תזונתית- מאחר שהתעייפתי מאד מהקציצות המורכבות של העדשים והכרובית, הלכתי על משהו פשוט היום- רסק של קישוא, גזר ובצל, עם פירורי לחם. בתנור. יצא תענוג, טעם נפלא, רק מה- לא נהיה קציצתי. איך אפשר לגבש אותם לכלל קציצה?
בכל אופן, מומלץ ביותר, טעים, מתקתק, חושבת שילדים יכולים מאד לאהוב, והיה ממש פשוט. טחינת מג'ימיקס וזהו.
 
רוב המנות ביפן

מלוות או עשויות מראש עם רוטב סויה שיש בו חיטה.
בנוסף הם אוכלים הרבה פסטה שחלק ניכר ממנה מחיטה
אטריותצ הכוסמת הרבה פעמים ערבוב עם חטה
בכל המרקים, בכל הרטבים המוכנים, כולל מאכלי טופו , יש במשרה או ברוטב או בשניהם סויה ו/או פאנקו שאלה פרורי לחם.
המטבח לעולם אינו נקי מגלוטן לחלוטין.
 

Gidi Shemer

New member
אם יפן לא יילך (ומקווה שיסתדר)

אפשר להחליף את יפן ביפו.

יש גם את האלזה מהפורום השכן שיכולה לתת טיפים לטיולים באיזור.

חוץ מזה, לא דובר על טיול לצפון קרוליינה (אין פה בעיית גלוטן, מנסיון של אחד שחי עם צליאקיסטית)???
 
והיום לפני הגיע הארגז

השאריות האדומות
דלעת יפנית אפויה ממולאת בקוביות סלק+קוביות טופו+אורז לבן+קינואה שחורה.
הרוטב ששפכתי לתוכה עשוי מרוטב סויה נ"ג, סילאן, שמן שומשום, פלפל שחור ומים
 
למעלה