אז הייתי באפריל בפעם הראשונה עם הילד שלי בטנריף והקנריים ואלו הרשמים שלי

daniellapitter

New member
היי אני דניאלה, יש לי ילד בשם כרמל בן שנתים וחצי ובאפריל לקחנו אותו לטנריף..אי מדהים ביופיו עם הר געש, פארק מים אחד הגדולים באירופה, גן חיות אחד המושקעים באירופה..היינו חייבים לבדוק! הגעה לא קלה עם קונקשן אבל זה היה שווה הכל!
כשהחלטתי לטוס לטנריף ולאיים הקנריים, ידעתי שאני נכנס להרפתקה שונה מכל מה שהכרתי. האיים הקנריים מציעים נופים פראיים, תרבות ייחודית ואווירה נעימה שאין דומה לה. בכתבה הזו אני הולך לשתף אתכם בכמה המלצות וטיפים אישיים שצברתי במהלך הטיול שלי, כדי שתוכלו ליהנות מחוויה דומה.

יום ראשון: הפארק הלאומי טיידה – טיפוס לפסגה​

ביום הראשון שלי באי טנריף, לא יכולתי לוותר על ביקור בפארק הלאומי טיידה. הפארק הוא בית להר הגעש טיידה, שהפסגה שלו מתנשאת לגובה של 3,718 מטרים, והוא הנקודה הגבוהה ביותר בספרד. לקחתי רכבל שהוביל אותי כמעט עד לפסגה, ומשם יצאתי לטיול רגלי קצר שדרש מעט מאמץ אבל היה שווה כל רגע. הנופים מהפסגה פשוט עוצרי נשימה. המרחבים הפראיים, השמיים הכחולים, והתחושה שאתה נמצא על גג העולם – הכל יצר חוויה יוצאת דופן. אם אתם חובבי טבע והרפתקאות, אל תוותרו על טיידה.

יום שני: חופים בטנריף – Playa de las Teresitas​

אחד הדברים שהכי נהניתי מהם בטנריף הם החופים, ובמיוחד Playa de las Teresitas. החוף הזה נחשב לאחד היפים ביותר באיים, בזכות החול הזהוב המיובא מסהרה, המים הצלולים והנוף הפראי שמסביב. ביליתי שם יום שלם בשחייה, ספורט ימי ורביצה על החוף. אם אתם מחפשים חוף רגוע ויפהפה שבו תוכלו להירגע וליהנות מהשמש, זה המקום עבורכם.

יום שלישי: סנטה קרוס דה טנריפה – שופינג וקולינריה​

ביום השלישי שלי, החלטתי לנסוע לעיר הבירה של טנריף – סנטה קרוס דה טנריפה. זוהי עיר תוססת עם שפע של מסעדות, חנויות ובתי קפה. התחלתי את היום בשוטטות ברחובות העיר העתיקה, שם גיליתי סמטאות ציוריות, מבנים היסטוריים וחנויות מקומיות. אחר הצהריים נכנסתי לשוק המרכזי, שם טעמתי פירות טרופיים ייחודיים, גבינות מקומיות ושפע של מאכלי ים טריים.

ממליץ בחום לנסות את המסעדות המקומיות בסנטה קרוס, שמגישות מאכלים מקומיים כמו פפאס ארוגאדאס (תפוחי אדמה מקומיים) עם מוחה, רוטב ירוק חריף. הייתה זו אחת הארוחות המיוחדות ביותר שטעמתי באיים.

יום רביעי: לורו פארק – חוויה בלתי נשכחת לכל המשפחה​

כחלק מהטיול שלי, ידעתי שאני חייב לבקר בלורו פארק, במיוחד אם אתם עם ילדים. מדובר בפארק חיות מהמובילים בעולם, עם מופעים מרהיבים של דולפינים, לווייתנים ועופות צבעוניים מכל העולם. אני מודה שבהתחלה הייתי ספקן לגבי ביקור בפארק חיות, אבל הופתעתי לגלות עד כמה המקום מטופח והחיות מטופלות היטב. חוויה נהדרת לילדים ולמבוגרים כאחד, שבהחלט שווה את הזמן.

יום חמישי: מסלולי הליכה ברכס אנאגה​

אם אתם אוהבים מסלולי הליכה וטבע עוצמתי, ממליץ בחום לצאת לרכס אנאגה בצפון-מזרח טנריף. האזור מציע נופים ירוקים, שבילים מאתגרים ונקודות תצפית מהממות המשקיפות אל הים וההרים. יצאתי לשביל שנקרא Sendero de los Sentidos, שהוא שביל קצר יחסית אך מציע חוויה חושית מדהימה. בדרך הרגשתי את הקסם של היער, הנופים המרהיבים והשקט המיוחד של המקום. זהו אחד המקומות השקטים והקסומים ביותר שנתקלתי בהם בטנריף.

יום שישי: האי לה גומרה – טיול ליום אחד​

אחד מהדברים שהפתיעו אותי ביותר בטיול היה לה גומרה, אי קטן שנמצא במרחק קצר במעבורת מטנריף. החלטתי להקדיש יום שלם לחקר האי, ואני ממליץ לעשות אותו הדבר. לה גומרה מציעה נופים הרריים, יערות עבותים, וכפרים קטנים שמרגישים כאילו הזמן עמד בהם מלכת. במהלך הביקור, טיילתי ביער הלאומי גרחונאי, שמוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, והתפעלתי מהטבע הבלתי נגוע. התחושה במקום היא שאתה מנותק לגמרי מהעולם המודרני.

סיכום​

הטיול שלי בטנריף ובאיים הקנריים היה חוויה בלתי נשכחת. האיים האלו מציעים שילוב מושלם של נופים פראיים, חופים משגעים, תרבות מקומית מעניינת ואוכל משובח. בין אם אתם אוהבים לטייל בטבע, לשחות במי הטורקיז, או פשוט להירגע על החוף עם קוקטייל – בטנריף יש הכל. ממליץ לכל מי שמחפש חופשה שמשלבת הרפתקה ורוגע לעלות על מטוס ולהגיע לאיים הקנריים.

למעלה