אז הכנתי אתמול פלודן. ברור. תבנית תנור גדולה
זו עוגה ששוקלת להערכתי בסביבות ה 2.5 קילו.
נשאר לי משהו בגודל של תבנית אינגליש קטנה.
שליש הלך לרופאה, אתמול בלילה התפנה תור להבוקר ומסתבר שאכן צריך אנטיביוטיקה. ביחד עם יין טוב היא שמחה מאד.
בד"כ אני מביאה לה מעדן חבושים לראש השנה ולפעמים משלוח מנות בפורים עצמו. היא הונגריה, מקווה שתאהב.
עוד 2 שלישים הלכו ל 2 חברות שנפגשתי אתן לארוחת צהריים.
מזל שנשאר עוד קצת גם לנו.
עוגה נפלאה.
מתאים לתבנית תנור גדולה. שלי של 38X31 ס"מ.
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במירקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות, אבל ניתנות למריחה, או לפיזור.
בצק :
600 גר' קמח (1/2 5 כוסות)
300 גר' מרגרינה
3 כפות סוכר
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
10 גר' שמרים (אפשר 1/3 כף שמרים יבשים)
את השמרים מכניסים לכוס הקמח, ומכינים כמו בצק פריך רגיל.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
מלית פרג :
1 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג
25 גר' מרגרינה
בסיר קטן מרתיחים את המים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ 7 דקות מוסיפים את הפרג והמרגרינה ומכבים את האש.
מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.
מלית תפוחים :
1/4 1 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. מסננים מהנוזלים על מסננת.
צינצנת ריבת משמש
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים 3 כפות ריבת משמש ומפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים כשעה. מצננים וחותכים לריבועים קטנים. (לא מקמצנות, אלא כי העוגה די כבדה).
התמונה של טימון
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/30715291.JPG
זו עוגה ששוקלת להערכתי בסביבות ה 2.5 קילו.
נשאר לי משהו בגודל של תבנית אינגליש קטנה.
שליש הלך לרופאה, אתמול בלילה התפנה תור להבוקר ומסתבר שאכן צריך אנטיביוטיקה. ביחד עם יין טוב היא שמחה מאד.
בד"כ אני מביאה לה מעדן חבושים לראש השנה ולפעמים משלוח מנות בפורים עצמו. היא הונגריה, מקווה שתאהב.
עוד 2 שלישים הלכו ל 2 חברות שנפגשתי אתן לארוחת צהריים.
מזל שנשאר עוד קצת גם לנו.
עוגה נפלאה.
מתאים לתבנית תנור גדולה. שלי של 38X31 ס"מ.
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במירקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות, אבל ניתנות למריחה, או לפיזור.
בצק :
600 גר' קמח (1/2 5 כוסות)
300 גר' מרגרינה
3 כפות סוכר
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
10 גר' שמרים (אפשר 1/3 כף שמרים יבשים)
את השמרים מכניסים לכוס הקמח, ומכינים כמו בצק פריך רגיל.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
מלית פרג :
1 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג
25 גר' מרגרינה
בסיר קטן מרתיחים את המים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ 7 דקות מוסיפים את הפרג והמרגרינה ומכבים את האש.
מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1/4 1 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.
מלית תפוחים :
1/4 1 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. מסננים מהנוזלים על מסננת.
צינצנת ריבת משמש
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים 3 כפות ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים 3 כפות ריבת משמש ומפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים כשעה. מצננים וחותכים לריבועים קטנים. (לא מקמצנות, אלא כי העוגה די כבדה).
התמונה של טימון
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/30715291.JPG