אז המטחנת דלונגי KG79 הגיעה... איך אני יודע באיזו רמה לטחון?

sagyrotem1

New member
אז המטחנת דלונגי KG79 הגיעה... איך אני יודע באיזו רמה לטחון?

אשמח להנחיות לקביעת רמת הטחינה....
מדובר על טחינה למקינטה בריקה.
סוג של דרך פעולה כמו "לטחון ברמה הכי דקה ולבדוק או לטחון ברמה הכי גסה" וכו...
איך אני יודע שהגעתי לרמת טחינה התקינה??

תודה מראש לעונים
 

doutsh

New member
אני טחנתי הכי דק שאפשר, מבלי שיעברו גרגירים לתא העליון

אפשר להתחיל מנקודה מסוימת קצת אחרי האמצע לכיוון הדק.
אם אין גרגרים בכוס, אפשר לנסות קצת יותר דק.
אם יש גרגרים, לנסות קצת יותר גס.
כדי לוודא שהטחינה לא דקה מדי, אפשר להשאיר את המכסה פתוח ולוודא שכל הקפה פורץ למעלה במכה אחת ובזרימה טובה, כך שהקפה לא סותם את הפילטר.
 

dudi4321

Active member
רק להשואת ביצועים

לא שממליץ להשתמש, לשים פעם אחת קפה עלית טחון לשחור. זה אומר אבקתי הכי דק שאפשר להשיג לשם בדיקת המיצוי.
לא לדחוס!
לעשות קפה בתקווה שהסלסלה לא תיסתם מהאבקת קפה.
אני מניח שהדהלונג'י יתן רמת טחינה פחות אבקתית.
 

eldza

New member
הטחינה למקינטה

צריכה להיות קצת פחות מגודל של גרגרי סוכר - לא לטחון לאבקה.
משם תתחיל לשחק.
יש למלא את הסלסלה עד הסוף ללא הידוק של הקפה, תסיר את העודפים עם סכין.
הקפה צריך לפרוץ כולו ולא להיות בטעם שרוף או דלוח.
טחינה דקה מדי, הקפה יישרף. טחינה גסה מדי, הקפה יהיה דלוח.
ברגע שהקפה מתחיל לפרוץ, כבה את האש והמתן עד שהתהליך יגמר (הרעשים יפסיקו).
 

dudi4321

Active member
רצוי להקטין את האש כשהקפה פורץ

ולכבות כשמפסיק לפרוץ. אצלי בבריקה המשקולת גורמת שהפריצה לא ממושכת אלא בBURSTS.
ולהסיר הצידה שהקומקום יתקרר.
 

sagyrotem1

New member
תודה לכולם, תפעול ראשון יצא קפה יותר טוב ממה שיצא עד היום...

עכשיו מתחיל שלב המשחקים....
 
למעלה