אז... המכתב שג'ון מקבל בסוף ריקוד.

אז... המכתב שג'ון מקבל בסוף ריקוד.

מראמזי ( לכאורה, כי אין שום סיכוי שהוא כתב אותו), ממי לדעתכם הוא נשלח?

מאנס ריידר זה רעיון מעניין. בעיקר כי לא ברור לי איזה אינטרס

יש לו לעשות את זה ( או יכולת), אבל מדוע השני?

השני היה בצחוק...

לגבי מאנס- ישנן כל מיני תיאוריות על זה. אני לא מת עליהן אבל הן סבירות.

אני חייב לקרוא שוב את ריקוד

אבל כשאני חושב להתחיל אני לא יודע מאיפה להתחיל ומתי - ויש פה כמובן עניין של הימורים מתי ייצא רוחות.

למה אין סיכוי שראמזי שלח את המכתב? אנחנו מדברים על מכתב שהוא דרש בו את העלמה קארסטארק?

(אה, והיה ראוי לשים סימן
אפילו שכתבת רוחות, רק כדי להיות אקסטרה נחמדים)

כתבתי ריקוד, אין כאן ספיילר לרוחות

בנוגע ללמה אין סיכוי שראמזי שלח את המכתב - יצא לך פעם לכתוב בעט ציפורן ( שזה שיא הטכנולוגיה, ולא בטוח שהיה דבר כזה שם)?
המכתב כעוס, נזעם וארוך, לא בטוח שג'ון או טיריון היה מצליח לכתוב מכתב כזה שעדיין היה אפשר לקרוא. ראמזי לא גדל כאציל, והוא לא נראה כמו מי שטרח ללמוד לכתוב לאחר מכן - המסקנה היא שמישהו אחר כתב את המכתב, השאלה רק מי זה.

יש הרבה דברים מוזרים במכתב הזה

ועוד יותר דברים מוזרים אם קוראים את הפרקים מרוחות.

ג'ון או טיריון לא יכולים לכתוב מכתבים ארוכים?

זה בדיוק מה שהם עושים לאורך הסדרה.
השאלה היא אם מאנס בכלל יודע לקרוא. אנשי הפרא לא קוראים וכותבים. רוב אנשי משמר הלילה גם לא קוראים וכותבים. מאנס כילד של איש פרא שגדל במשמר וברח חזרה אל הפרא, איפה למד לכתוב מכתב שלטענתך טיריון יתקשה לכתוב?

מה ההבדל?

מזכיר את הבדיחה של דרויאנוב על הבן ששלח מכתב לאביו וביקש כסף.
וברצינות, גם מי שכותב מכתב כעוס ומאיים, לא קורע את האיגרת ומתיז דיו על כולה. הוא כותב, וזה אמור להיות קריא.

לא מכירה את הבדיחה.

אבל שוב - אנחנו מדברים על כתיבה עם ( במקה הטוב ביותר ) עט ציפורן, זה דורש מיומנות גבוהה בהרבה מאשר כתיבה עם עט או עיפרון, זה דורש ריכוז, זה דורש הפסקות כל אות או שתיים , מכתב באורך הזה עבור אדם מיומן* זה סדר גודל של שעה ( או יותר), מאוד קשה להסביר את זה כשאנחנו מקישים על מסך ומופיעה אות.

*כמו שאמרתי, הסיכוי שראמזי או מאנס יודעים לכתוב הוא אפסי.

ככה זה הולך

הורים ששלחו את בנם לישיבה הרחק מהבית, קיבלו ממנו מכתב. היות ולקרוא הם לא יודעים, הם הלכו אל המלמד של הכפר כדי שיקרא להם את המכתב. המלמד שבדיוק רב עם אשתו והיה עצבני, פתח בזעף את המכתב וקרא בקול קשה: אבא! אני צריך שתשלח לי כסף!!!
התרגז האבא ואמר: חצוף! הוא בא אלינו בדרישות? גרוש הוא לא יקבל!
בכתה האמא ואמרה: אולי המלמד טעה, בוא נלך לרב.
הלכו לרב ונתנו לו את המכתב. הרב פתח בנחת את המכתב וקרא בקול רך: אבא, אני צריך שתשלח לי כסף. נמלאו עיניו של האב דמעות והוא קרא ברגש: ככה? וודאי שאשלח לו כסף!

ולעניין.
אנחנו רגילים לכתוב בהיקש מקלדת, או לכל היותר בעט כדורי נוח, או עט נובע שנוח באותה מידה.
כותב המכתב, לא רגיל לעטים כדוריים וזו שיטת הכתיבה שהוא רגיל אליה. כשצריך לכתוב מכתב ארוך, כותבים אותו, והוא נכתב בין אם הכותב כועס ומאיים, ובין אם הוא מפוייס ודורש שלום.

המכתב הוורוד (ספויילרים לריקוד ורוחות)

ראשית- הספוילר מתייחס למי שלא קרא את "ריקוד" ו/או את הפרק של ת'יאון מ"רוחות". ראו הוזהרתם.
אקדים ואומר- אין לי פה הוכחות וגם לא רעיונות סדורים. אתם מוזמנים להציע ולפתח.
ישנן שלוש שאלות עיקריות בנוגע למכתב הוורוד:
1. האם אכן ראמזי כתב אותו?
2. בהנחה שכן, האם כתובים במכתב דברי אמת, או שהוא מלא שקרים?
3. בהנחה שלא ראמזי כתב אותו, מי כן, ולמה?

נתחיל מהטקסט עצמו:
"המלך המתחזה שלך מת, ממזר. הוא וכל צבאו נהרגו לאחר שבעה ימי קרבות. יש לי את החרב הקסומה שלו. אמור זאת לזונה האדומה שלו.
החברים של המלך המתחזה שלך מתים. הראשים שלהם מוצבים על חומות ווינטרפל בוא וראה אותם, ממזר. המלך המתחזה שלך שיקר, וגם אתה. אמרת לעולם ששרפת את המלך- מעבר-לחומה. במקום זה שלחת אותו אל ווינטרפל כדי שיגנוב ממני את כלתי.
אשיג את הכלה שלי בחזרה. אם אתה רוצה את מאנס ריידר, בוא וקח אותו. הוא יושב בכלוב לעיני כל אנשי הצפון, הוכחה לשקריך. הכלוב קר, אבל הכנתי לו גלימה חמה מעורות שש הזונות שבאו איתו לווינטרפל.
אני רוצה את הכלה שלי בחזרה. אני רוצה את המלכה של המלך המתחזה. אני רוצה את בתו ואת המכשפה האדומה שלו. אני רוצה את נסיכת הפראים שלו. אני רוצה את הנסיך הקטן שלו, את תינוק הפראים. ואני רוצה את סרחן שלי. שלח לי אותם, ממזר, ולא אטריד אותך או את העורבים השחורים שלך. אם תחליט לשמור עליהם, אעקור את לבך השקרן ואוכל אותו.
ראמזי בולטון
לורד ווינטרפל."

אוקי, אז המכתב מתקבל בפרק האחרון של ג'ון ב"ריקוד". הפרק האחרון שעסק בסטאניס וצבאו היה בכפר הדייגים איפשהו ליד ווינטרפל, שמסתיים בהגעה של ת'יאון וג'יין עם החבורה של טיכו נסטוריס.
לכאורה, המכתב מלמד אותנו שההתקפה שיצאה מווינטרפל (כוחות פריי, מאנדרלי ובולטון) הסתיימה בניצחון על צבאו של סטאניס.
אם אכן סטאניס הובס, סביר שראשו יקשט את חומת ווינטרפל ושחרבו תהיה בידיו של ראמזי. אם מאנס נתפס, ואין לנו סיבה לחשוב שלא, סביר שהאמת על זהותו ועל שליחותו תצא לאור. אז למה שנחשוד באמינות של המכתב?
ובכן, בואו נראה:
נתחיל במידע שקיים לנו כבר בעת קריאת המכתב- ההתקפה על סטאניס. מתוך הכוחות שמתקיפים את סטאניס, יש, מה שמכונה, "גיס חמישי". המאנדרלים. למאנדרלים אין כל כוונה לתקוף את סטאניס מאחר והאינטרס הראשי שלהם הוא פגיעה בבולטונים ותומכיהם- אינטרס זהה לזה של סטאניס. בנוסף, כוחות של אומבר מחכים מחוץ לווינטרפל וגם הם אמורים לפגוע בכוחות התוקפים. שלישית, סטאניס מקבל אזהרה על המתקפה- מנסטוריס, שהיה בשערי ווינטרפל ופגש את מורס אומבר. מוזר לחשוב שלאחר כל זה (ויש עוד, סבלנות) סטאניס יפסיד את הקרב בצורה כזאת.
מעבר לזה, בפרק של ת'יאון מ"רוחות", סטאניס (תודות למידע שקיבל מג'ון, דרך נסטוריס) חושף את "הגיס החמישי" שלו- הקארסטקים, דבר שמוסיף לו עוד מאות לוחמים ואמור להוות הפתעה לא ממש נעימה לבולטונים, שמצפים לסכין בגבו של סטאניס.
אבל רגע, רגע! יכול להיות שדיברתי עכשיו על פרק מ"רוחות"? אם כן, סטאניס חי! המכתב שמופיע ב"ריקוד" הוא שקר גדול ומלוכלך שהרי ב"רוחות" סטאניס, מלך ווסטרוז חי, חי וקיים!
אז זהו, שלא בהכרח.
מרטין, שהבין איזה מגה ספויילר הוא הולך להכניס לקוראי "ריקוד" (הפרק מ"רוחות" מופיע בחלק מהגירסאות המודפסות, ויצא באתר מיד אחרי יציאת "ריקוד") ציין במיוחד בהקשר לפרק הזה, שהפרק הזה מתרחש לפני דברים מסויימים מ"ריקוד".
אפשר להגיד שמרטין מבלף. שהוא לא באמת שיחק בכרונולגיה אלא פשוט רוצה להשאיר את המתח מהמכתב עד לצאת הספר השישי. אבל קיימת עוד אפשרות ונגיע אליה בהמשך.
סיכום עד עכשיו:
עד כה, הראנו שיש הרבה סיבות להאמין "קרב השלג" לא יסתיים כמו שראמזי מצפה. האם זו הוכחה שהמכתב הוא שקר? ודאי שלא. אבל זו סיבה להתחיל לפקפק.
עכשיו נגיע למכתב עצמו.
אני לא נכנס כרגע לשאלות על סוג הכתב של ראמזי שהרי הוא גם יכול להכתיב למישהו את הדברים. מה שיותר מעניין הוא התוכן והסגנון.
לעניין התוכן:
ראמזי מספר שמאנס בידיו. איך זהותו של מאנס נחשפה? כנראה בעינויים של אחת הכידונאיות. זו מחשבה סבירה. השאלה שחשוב לשאול- למה ראמזי רוצה את הבן של מאנס? למה הוא רוצה את ואל? איך הוא יודע עליהן בכלל? למה שיהיה אכפת לו מהן? לא ברור. זה לא שהוא יכול להשתמש בהם כבני ערובה כדי להבטיח את התנהגותם הטובה של הפראים- הפראים ייחנקו מצחוק...
אפשר להבין למה ראמזי רוצה את סלייז ואת שירין. אפשר להבין למה את מליסנדרה. כמובן שאפשר להבין למה הוא רוצה את הכלה שלו ואת סרחן- אבל ממש לא ברור מה הוא רוצה מהפראים.
לעניין הסגנון:
ברור שהדברים במכתב נכתבים בסגנון "זועם". זה הרי אמור להיות ראמזי. אבל לראמזי יש כל מיני מאפיינים במכתבים שלו, שחסרים כאן- ראמזי אוהב לכתוב בדם במקום בדיו וראמזי שולח "מתנות קטנות" ביחד עם המכתבים שלו- חתיכות עור מקולף. משני אלה לא אמור להיות חסר לראמזי בכותבו מכתב כ"כ חשוב- לא חסר לו דם ולא חסר לו עור מקולף.
ועוד משהו- במכתב כתוב:
"שלח לי אותם, ממזר, ולא אטריד אותך או את העורבים השחורים שלך"
"עורבים שחורים" הוא ביטוי שנאמר באופן בלעדי מצפון לחומה. מדרום לחומה זה "אנשי משמר הלילה" או "אחים שחורים" אבל אף פעם לא "עורבים שחורים" (למעט פעם אחת ויחידה ע"י אמורי לורץ' ב"עימות").
אם כן, כותב המכתב משתמש בביטוי שנאמר רק ע"י פראים ומגלה עניין רב בפראים מסויימים בטירת שחור- עדיין בטוחים שראמזי כתב את זה?
אוקי, אז החשוד הבא הוא מאנס.
הביטוי "עורבים שחורים" מתאים, כמו גם הרצון לקבל את הבן שלו ואת גיסתו. בנוסף, שימו לב לעוד משהו:
מי מוזכר במכתב:

סטאניס,
מאנס,
ג'יין פול,
סלייז,
שירין,
מליסנדרה,
ואל,
התינוק,
ת'יאון,
ג'ון סנואו.

אבל מה כתוב בתכלס:

המלך המתחזה,
מאנס ריידר,
כלתי,
המלכה של המלך המתחזה,
בתו,
המכשפה האדומה שלו,
נסיכות הפראים,
הנסיך הקטן,
סרחן,
ממזר.
היחיד שמופיע בשמו, למרות שפע הדמויות המוזכרות, הוא מאנס ריידר. יש פה רמז?
השאלה הבאה היא למה למאנס לכתוב מכתב כזה בשם ראמזי- אולי ראמזי ביקש ממנו שיכתוב עבורו וזה יכול להסביר את הסגנון ואת ה"תוספות" שמאנס הכניס. אולי מאנס כתב את המכתב כדי למשוך את ג'ון דרומה, אבל לאיזו תכלית? אתם מוזמנים לעזור.
תיאוריות נוספות מנסות להטיל את האחריות לכתיבת המכתב על אשה או על תיאון ואולי אף על סטאניס. לכל תיאוריה נקודות לטובתה ונקודות חלשות.
יש עוד אפשרות- ראמזי אכן כתב את המכתב, והוא אכן מחזיק בחרב הקסומה של סטאניס ויש איזשהו ראש על חומת ווינטרפל שראמזי בטוח שהוא של סטאניס... אבל החיילים שלבושים במדי קארסטארק ומאנדרלי שמבשרים לו על הניצחון ושמסרו לו את ראשו של "סטאניס", לא בדיוק דיברו אמת- ושערי ווינטרפל פתוחים, והצבא המנצח זורם פנימה...
נכון שזה לא עונה על השאלות לגבי הסגנון והתוכן של המכתב(אלא אם כן ראמזי ביקש ממאנס לכתוב עבורו)- אבל לפחות זה פותר את סוגיית "קרב השלג" בצורה טובה.
בכל מקרה, אשמח להערות והארות. תנו בראש. החורף מגיע.

סביר שראמזי הכתיב את המכתב למלומד שלו

מה שמסביר את העדר הדם. אבל -תקנו אותי אם אני טועה- זכור לי שהמען ׳ממזר׳ היה כתוב בדם. הגיוני שזו הוספתו האישית ומלאת הטעם הטוב.
אשר לכינויים, ההסבר הוא פסיכולוגי, ראמזי יושב בווינטרפל ורואה את מאנס מול העינים, באופן טבעי הוא משתמש בשמו המפורש (באזכור השני, בראשון הוא מכנה אותו ׳המלך מעבר לחומה׳)
למה הוא רוצה את משפחתו? ראמזי, בדיוק כמו סטאניס, בור במנהגי הפראים. מבחינתו זו משפחת המלוכה.
עורבים - זה טיעון טוב אבל זכור לי שטיריון מדבר פעם על נזיד עורבים.
עם זאת, הגיוני שהמכתב הוא שקר של ראמזי שמטרתו לפתות את ג׳ון לצאת לווינטרפל.

אתה העלת את הנקודה הכי שכולם התעלמו ממנה.

גם אם המכתב הגיע מווינטרפל - זה אומר שהיה לפחות עוד אדם אחד ( המלומד של הטירה) שטיפל בו ושלח אותו, ולא כדאי להניח שהוא אדם שאין לו אינטרסים.

המען היה כתוב בדיו, לא בדם

לעניין משפחת מאנס- למה שראמזי יידע עליהם בכלל? ראמזי מכיר את כל שוכני טירת שחור?
והכי חשוב, למה שראמזי ייפתה את ג'ון דרומה? אין לו מספיק צרות גם ככה? ג'ון לא מפריע לו בשום צורה.

היו עם ראמזי מאנס ושש כידונאיות - אלו שנהרגו

אם הם גילו לו מרצונם ולשם מטרותיהם העלומות (למשל, כדי שג׳ון יגיע להציל אותם) או בעל כרחם, אין לדעת.

המניע של ראמזי יכול להיות ניסיון להשיג את אשתו, אם הוא חושב שג׳יין פול תברח לחומה (כפי שעשתה כבר נערה אחת ממכרי ג׳ון) סביר גם לטעון שג׳ון הוא הכח האחרון הנמצא בצפון וקשור לבית סטארק

די מוזר שהם יתחילו "לזמר" על אנשים שראמזי לא יודע על קיומם

ולעניין המניע- ראמזי פועל פה כנגד האינטרסים של עצמו. אם המטרה שלו היא להחזיר את כלתו, עליו בסך הכל לבקש אותה. משמר הלילה לא מתערב. היא (בשונה מאליס קארסטארק) נישאה והושכבה, וג'ון לא יכול לחתן אותה עם מישהו אחר. כל מה שג'ון יכול לעשות, זה לשמור עליה אצלו, ובכך לבטל את הנייטרליות של משמר הלילה ולצפות להתקפה לגיטימית לחלוטין מדרום. מה שראמזי עושה במכתב, זה לדחוף את ג'ון בשתי הידיים לאפשרות הזאת. ע"י זה שהוא מבקש כל מיני אנשים שנהנים מהגנת המשמר, ושאין להם כל קשר לעימות בין ראמזי-סטאניס.
&nbsp
בעצם ראמזי יכל לקוות לקבל את כלתו (שג'ון לא אמור לסכן את המשמר בעבורה- הרי היא לא באמת אחותו ושניהם יודעים זאת) בדרכים דיפלומטיות, כאשר האופציה הגרועה היא יצירה של חזית נוספת מצפון. המכתב, כפי שנכתב, מחסל את האופציה הדיפלומטית ומזמין את האופציה השנייה.

אם מדובר במכתב מאדם אחד בלבד, יש רק אחד שמכיר את כולם

נסטוריס. אבל אני לא מוצא את המניע עבורו לעצבן את ג'ון.
העובדה שהוא לא מוזכר במכתב כלל מחזק את ההרגשה שלי בעניין הזה.
&nbsp
עם זאת, קראתי את "ריקוד" פעם אחת בלבד, ואני לא מסוגל להכנס ממש לדקויות ולמצוא סתירות או אישושים לתיאוריה.

למעלה