אז הנה בוב הבנאי

2hila2

New member
אז הנה בוב הבנאי

תודה לששונית1 ולילדותית על ההכוונות לתמונות שלו. ושאלה- למה יצאו לי כמו גבשושים קטנים על הבצק?
 

brownie65

New member
עוגה מתוקה מאוד!

הגבשושיות הקטנות על הבצק הן כנראה תוצאה של רידוד הבצק לעלה דק מדי. מרחת את העוגה בקרם כלשהו לפני הציפוי בבצק סוכר?
 

2hila2

New member
מרחתי בריבה מדוללת מעט...

זה לא טוב? מה צריך להיות עובי הבצק המרודד?
 

brownie65

New member
כדי להגיע לציפוי חלק ככל האפשר

כדאי לעשות שלושה דברים: 1. ליישר את העוגה ("לנסר גבעות" וכו') ולהפוך אותה כשצידה התחתון כלפי מעלה. 2. למרוח אותה בקרם חמאה, גנאש או קרם סמיך אחר. מטרת המריחה בקרם סמיך היא הדבקת הפירורים, אם יש, מילוי שקעים ("טיוח") והחלקת פני העוגה, וכמובן "דבק" בין העוגה לציפוי. ריבה יכולה להתאים במקרה שהעוגה מאוד חלקה וכמעט אין צורך בטיוח. 3. רידוד הבצק לעלה לא דק מדי, כחצי ס"מ.
 

ציפורוש

New member
מאוד יפה ומתוק

אהבתי את הצבעוניות העדינה
 

brownie65

New member
לא הייתי סומכת רק על רוטב מייפל

הוא ייספג בעוגה ולא יעשה את עבודת ההדבקה כמו שצריך.
 
למעלה