אז הנה ההחלטה החדשה

אז הנה ההחלטה החדשה

מי שמכירה אותי מפורום הנקה יודעת שחמותי באמת טיפוס עם יציאות באין כניסה... זה לא אומר שאין לה קטעים נפלאים בהם היא קונה מתנות לבת שלי, שולחת סירים עם אוכל, אומרת לכולם שאני אם נפלאה- היא אפילו שטפה לי את הבית כשהייתי בשמירת הריון, אבל היא מלווה זאת ב"עקיצות" מעצבנות שלא נותנות לי אפילו להיות אסירת תודה. האמת שאני שותקת ולא רבה איתה- מנסה להיות נחמדה, לחייך, לעזור לה עם הכלים של ארוחת יום שישי- אבל בפנים הכל נרשם... ואני מתעצבנת. לפני הנישואין היא הייתה נוראית. קרה כבר שהיא צרחה עליי שאני אעוף לה מהבית, נכנסה לנו לחיי המין, התנהגה בצביעות נוראית, ו... אני אחסוך מכן את הפירוט- רק אציין שכמעט ביטלתי את החתונה בגללה. היא תמיד מעליבה אותי. מאז החתונה היא התמתנה מאוד, ורק עוקצת אותי- ותמיד כשבעלי לא שומע... אחר כך הוא טוען שאני מגזימה (אבל בסוף תמיד אומר לאמא שלו שתפסיק... לצערי היא לא מקשיבה...). אני קוראת את הסיפורים ובעצם חושבת שהיא הייתה יכולה להיות הרבה יותר גרועה. אמנם נכון שאני ממש לא אוהבת לבלות איתה, ומאז הלידה חיה בהרגשה תמידית שהיא מנסה לנשל אותי מתפקידי כאמא (והיא ממש לא מסתירה זאת)- אבל לפחות יש נושאים בהם היא מפרגנת לי. החלטתי לנסות לשכוח לה את העבר (וזה יהיה לי קשה) ולהתלונן עליה פחות ביני לבין עצמי, ולראות מה יש בהווה. אז אם לא אכפת לכם אני אעדכן אותכם מדי פעם, ואנסה לא לתת למטען הכבד שיש לי בלב כלפיה להשפיע על מה שהיא אומרת לי.... לא יודעת אם זה אפשרי, אבל אם זה יצליח אני בטוחה שזה ישפר לי את החיים. בתור התחלה - עקיצה ראשונה- היא לוקחת את נכדתה (בתי כמובן) מנשקת בכח ורעש . התינוקת מתחילה לבכות. חמותי אומרת "אין מה לעשות, תתרגלי, אצל סבתא מנשקים, כאן זה לא כמו בבית." כאילו מה? בבית לא מנשקים? מה אנחנו- לא סובלים אותה? רק סבתא היחידה בעולם שאוהבת את הילדה? משפט נורא מעצבן- לא?

2PAC4EVER

New member
לא רציתי לפתוח נושא חדש

אבל כל מה שאתם מספרים מזכיר לי מאוד (בעיקר העיניין עם העקיצות) את הסידרה ´כולם אוהבים את ריימונד´ ואני בטוח שכולם כאן יזדהו עם האמא שם אם הם יראו את הסידרה.

כולם אוהבים את ריימונד ../images/Emo140.gif

אני מתה על הסידרה הזאת הצעתי לבני ולכלתי לראות את הסידרה בלי שום קשר לפורום הזה, אפילו אמרתי להם שהסידרה מזכירה לי אותם, התכוונתי לכך בשיא התמימות, באמת ובחיי אה כן, לא ספרתי לכם שאני גם חמות..? וצר לי לאכזב אותכם שאני לא דומה לסיפורי האימה שיש כאן.. גם לא מיזדהה עם הסיפורים וזה לי יומי הראשון כאן!! עבורי זה כאילו ואני קורא ספר אימה בהמשכים!!! המשיכו כך בנות, עד שיגיע הזאב ויטרוף את המכשפה!!

zimes

New member
נשיקות...

לבתי היתה תקופה בה היאממש לא אהבה נשיקות. אמרתי לאמי ולחמותי שימנעו (אני יודעת שזה קשה), כי היא לא אוהבת. ואמא שלי - "אז מה, שתתרגל!". אוף! כמה מרגיז! המשכתי ואמרתי שהיא כן אוהבת אותה, והיא רואה את זה, אבל לא נשיקות. להגיד שזה עזר?

5שוש

New member
אל תכעסי

אבל אני חושבת שאת מחפשת אותה ביגלל העבר ואת צודקת כי קשה לשכוח.

1 מ י כ ל

New member
וואו גם אני הייתי מתעצבנת ..

ממשפט כזה! אבל מה, מתעצבנת מתעצבנת, ואח"כ מאיימת לבעלי שאני לא הולכת לשם יותר... ומעבירה והולכת שבוע אחרי זה שוב.. אבל מבינה אותך

אני לא מאיימת...

ובטח שאני לא אכנס בינו לבין אמא שלו, אבל זה כן קצת יותר מדי בשבילי להיות שם כל שישי. ואני כן מנסה לשכנע אותו לתת לי "פס" ושאני אבוא רק פעם בשבועיים. זה לא העניין- היא פשוט מסרבת להבין שהילדה אהובה מנושקת ומלוטפת בביתה שלה, ובנוסף שהיא עדיין קטנה ונשיקות חזקות ומרעישות מפחידות אותה (ודווקא אוהבת נשיקות עדינות ורכות), וזה ממש מעליב! הקטע הוא שזה כל כך הפוך... דווקא אני מהטיפוסים הנוגעים והמנשקים, והיא יותר קרה וכמעט לא מחבקת או נוגעת. כמו שאמרתי- היא פשוט נהנית לעקוץ אותי. (לדוגמא המשפט- את נפוחה כי עוד לא קיבלת מחזור אחרי הלידה. או במילים אחרות היא אמרה לי בפרצוף שאני שמנה... תודה באמת...)

ענתש

New member
כל הכבוד היידי. אני גאה בך. אני קצת

בשוק ממה שהולך פה... (סליחה שאני משנה את הנושא, אני יודעת שזה לא קשור אלייך היידי אבל לא בא לי לפתוח הודעה חדשה בשביל זה). כסף כסף ועוד כסף. זו הבעיה העיקרית של כולם פה ? ככה משתמע... אני ממש בהלם - איך נכנס לכם לראש שההורים חייבים לכם משהו בכלל ? אפילו אם יש להם מליון דולר - זה שלהם. מספיק שהם גידלו אתכם והאכילו אתכם ודאגו לכל מחסורכם עד שעזבתם את הבית זה אתם שחייבים להם לא הפוך !!! אם ההורים (והחמים) רוצים לעזור - שיעזרו אבל אם הם רוצים לקחת את הכסף ולבלות זו זכותם המלאה ואין לכם שום זכות לכעוס עליהם ! לא יודעת מה עובר על אנשים פה ! אני גדלתי בבית מאד אוהב ומעניק ויש לי חמים וחמות נפלאים ומעניקים גם הם (יש לי שניים - גם שני חמים וגם שתי חמות) אבל בחיים, בחיים, גם כשקשה לנו וגם כשהמשכנתא חונקת וגם כשאנחנו מסיימים כל חודש במינוס לא חשבתי שהם חייבים לי משהו ! אם נותנים (ולפעמים באמת נותנים) אני אומרת תודה ושמחה נורא על המתנה, אבל אף פעם לא עברה בראשי המחשבה שמגיע לי מהם משהו כי פשוט מגיע לי. ובכלל - תתעוררו, כסף זה רק כסף. משפחה (וסבא וסבתא אוהבים לנכדים) זה פי אלף יותר חשוב ! אי אפשר לתמחר את זה ואין לכם זכות בכלל לגזול את זה מהילדים שלכם. כל מי שמתלוננ/ת פה על כסף נשמעת קצת כאילו מגיע לה מה שהיא מקבלת... גישה כמו שלכם בטח ובטח מייצרת אנטי מהצד השני ואולי גם בגלל זה לא בא להם לתת...

תודה ענת- ואת ממש צודקת!!!

גם אני בגישה שלא חייבים לנו כלום (למרות שאני מאוד שמחה כשנותנים) ואת זאת אני אומרת מנקודה שבה אנחנו שקועים במינוסים... אם היה להם כסף שנשפך מהכיסים- אז אולי כן הייתי מצפה לקצת עזרה, אבל אף אחד פה לא בא ממשפחה של מליונרים- נכון? אז קחו אחריות על חשבון הבנק שלכם- בדיוק בשביל זה אתם בוגרים.

בולי27

New member
ענת, למרות שיש הרבה בדברייך

אני לא מסכימה איתך שהבעיה העיקרית של כולן פה זה כסף. זה אפילו די מעליב שסיננת את כל הבעיות העיקריות פה ותימצתת את זה כבעיה של כסף. יכול להיות שבתור אחת שנהנית מחם וחמה נעימים את לא מצליחה לראות כמה אנחנו סובלות פה וכמה כסף זו הבעיה האחרונה שלנו. אני יכולה להגיד לך שלי יש חם וחמה קמצנים ולא רק בגלל שהם לא עוזרים לנו (בכלל לא מצפה מהם לעזור) אבל נניח בחגים ובימי הולדת אני תמיד קונה להם מתנות יפות ואילו הם (אם הם בכלל קונים) זה תמיד משהו עלוב ומעליב. אפילו לא זר פרחים. אפילו כשהזמנתי אותם לליל הסדר הם לא הביאו לי כלום! ביום הולדת שלי זה תמיד מגבת או מצעים (שגם הבן שלה יוכל להשתמש, אף פעם לא משהו אישי בשבילי) אפילו כשהלכתי למקוה והם עשו לי חינה (ובמקרה אצל מרוקאים זו מסורת להביא תחשיט לכלה) היא הביאה לי בייבי דול מכוער (ולא בגלל בעיית כסף) וזה לא שאני מרגישה שחייבים לי, אבל זה מאוד מעליב לקבל מתנות כאלו כשאין להם בעיה כספית וכשאני תמיד מביאה להם מתנות יפות. אפילו בחתונה שלנו, הרב ניגש אל ההורים של בעלי (כי הוא מכיר את המשפחה שלהם) וביקש מהם צדקה (אמר להם שלעצמו הוא לא רוצה כלום, אבל מבקש צדקה) הם ניגשו לבעלי ואמרו לו לתת כסף לרב, כי הם באו בלי כסף! מעניין למה הם חשבו שלחתן או לכלה יש ארנק בכיס! הם פשוט שלחו את הבן שלהם לבקש כסף מההורים שלי! אחרי שההורים שלי גם ככה נתנו לנו בערך פי 3 כסף מהם (אבל זה לא מנע מחמותי להסתובב עם הדף שעליו היה כתוב התפריט ולחפש שהכל נמצא! אפילו לא בדיסקרטיות!). אז לא אני לא מרגישה שחייבים לי משהו, אבל זה לא נראה לך קטנוני ומכוער? את מכירה הורים של חתן שלא מוכנים לתת צדקה לרב? כי אני עדיין לא שמעתי מאף אחד סיפור כזה קטנוני ומעליב. בעלי אחרי החופה, היה צריך ללכת להוציא כסף מהכספת של המתנות במקום להנות ולא לדאוג לשום דבר ... וזה אחרי שההורים של החתן הגיעו באיחור של שעה לחתונה!!!! והוא כמעט בכה בגללם! וזה קצת יותר מעליב מהתקרית עם הרב! אז יש פה המון עיניני כסף, זה נכון אבל זה ממש לא העיקר.

שפנציק

New member
אנחנו שילמנו לבד גם את החתונה

ונשלם לבד גם את הבית (כן, שילמנו לבד גם ל-רב) ההורים עוזרים במידה והם יכולים\רוצים ואני שמחה על כל עזרה שנותנים לנו ההורים לא חייבים לשלם לנו כלום ואני באמת ובתמים מעדיפה שהם יבלו יותר ויהנו מהכסף שלהם, את הילדים שלהם הם כבר גידלו לא ??? אבל אני מוכרחה להודות שאיחור לחתונה היה פוגע בי מאוד, אולי הם כעסו על משהו? אולי קרה משהו מיוחד באותו יום ??

בולי27

New member
כן, קרה משהו מאוד מיוחד....

לא הסתדר לה השיער.....
(ואני לא מתבדחת) לחברה שלי היא סיפרה שהם איחרו כי היה להם חם מדי לצאת מהבית...(כי היא התבישה לספר שלא הסתדר לה השיער!) ובקשר לרב בחתונה, לא אני שלחתי אותו לבקש כסף מההורים של בעלי, הוא מכיר את המשפחה והוא ניגש אליהם. יש הבדל בין להגיד לרב לא ולשלוח אותו לבעלי (בטענה שלא באת עם ארנק) לעומת רב שמלכתחילה לא ניגש לבקש מהם. את לא רואה את ההבדל? את לא רואה כמה זה מעליב? כשלא מבקשים זה דבר אחד. אבל כשמבקשים ואומרים לך לא מפורשות! זה הרבה יותר מעליב. וכמו שאמרתי כבר, אני ממש לא מצפה מהם לעזרה (חס וחלילה) אבל יש מרחק גדול בין ההתנהגות שלהם ועד לעזרה ממש...כמו שאומרים בין השחור ללבן יש המון גוונים של אפור!

ענתש

New member
בולי - דיברתי על כל היחות שהיו פה

בימים האחרונים ועניינם היה בהחלט כסף ורק כסף - הם לא עוזרים לי עם המשכנתא, הם לא עוזרים לי עם שכר הדירה, הם לא קונים לי אוטו... לרגעלא שפטתי אנשים שבעיותיהם עם החם והחמות מתחילים בגלל יחסים בין אישיים ובהם כסף זה רק סימפטום. למרות שאני חושבת שבמקרים כאלו הכסף זה הדבר האחרון שצריך לעצבן. לדעתי את נמצאת במצב שבו כל הכח לטוב או לרע בידייך שלך - החמים שלך הם אנשים כאלו, נקודה. מכירה את המשפט "אי אפשר ללמד כלב זקן תעלולים חדשים" אז ככה זה. מי שיגרום לך להעלב מהם ולכעוס עליהם זו רק את... להגיד לך שלא הייתי במצב שקיבלתי מתנות מעליבות או כלום בכלל ? הייתי. אז מה ? החלטתי שכנראה למי שנתן יש טעם גרוע אבל כוונה טובה, כי ככה אני|סדגש לוקחת אחריות על אם יהיה לי טוב או רע מזה. מאחלת לך רק טוב.

דלית 3

New member
ענת צודקת ועוד משהו...

אני לא הכרתי את חמותי וזה מצער אותי מאוד. לעמת זאת, חמי היה איתנו עד לפני 3 שנים והיה הבדל גדול בינו לבין הורי. נכון שהוא עזר לנו כלכלית (לא באופן שוטף אלא במתנה ענקית לחתונה) ובעוד דברים שמדי פעם היה צריך לסדר אבל חשב שזה נותן זכות להתערב בחיים שלנו. לא רק לייעץ אלא גם שנעשה מה שהוא חושב לנכון ולכן הפסקנו להתייעץ איתו למרות שהיה מאוד חכם ומעשי כך ששני הצדדים הפסידו. זה יצר מצב שהעדפנו שלא יעזור ולא יתערב אם זה מחיר העזרה - לתשומת לבכן.

שפנציק

New member
מעניין, גם אני הגעתי להחלטה הזאת

ובעקבות הפורום הזה, הסיפורים פה פשוט מסמרי שיער, וחמותי נראית לי פשוט אדם מקסים בהשוואה. כן, היא מעצבנת, היא עוקצת, היא נכנסת לחיים (כמעט קבעה לנו איפה נגור
) אבל בסך הכל היא אדם מאוד טוב שממש נותן את נשמתו לכל מי שמסביב ובעיקר למשפחה, ואמא שלי הרבה יותר גרועה
כשאני קוראת את הסיפורים פה אני ממש מתביישת להתלונן בעצמי אז גם אני החלטתי, דף חדש.

למעלה