אז הנה הסוגיה הבאה

אז הנה הסוגיה הבאה

אחרי שהסכמנו (לפחות חלקנו) שדירה עדיפה על מכונית (לעת עתה); מה עדיף - דירה קטנה, פחות טובה ולבד או דירה יותר גדולה ומושקעת עם שותפים?

karnaf7

New member
זה תלוי בעונה ובטיב השכנה...

ואפרט: העונה: יש תקופות בחיים שמתאים לך להיות עם עצמך ואתה לא צריך אחרים על הראש, כאן נכנס עניין טיב השכנה, נראה לי שזה קורה או כאשר השותפים לא משהו או שהגעת לגיל המתאים (אני בן 27 ובהתלבטות אם הגעתי לגיל הזה)

כמו שאמר גיא

אני חושבת שזה באמת עניין תלוי גיל. חלק מהעניין של לגור מחוץ לבית כולל המון למידה על העצמי, לגבי איך שנוח לנו לחיות את החיים שלנו, בכל התחומים: האוכל הפנאי, המטלות, הכל. שותפות בסופו של דבר תמיד דורשת פשרות, ומגיעים לשלב הזה שגם מבחינת יכולת כלכלית וגם מבחינת ההלך רוח, כבר לא מתאים לך לשתף את זה עם אנשים. מצד שני, אני ממש שמחה שאני לא צריכה להרהר בזה עכשיו. הדירה הנוכחית היא ממש מרווחת ונוחה, ולא הייתי מסוגלת להחזיק בה ללא שותפים. ומכיוון שאיך שהדברים נראים השותפות הזו תחזיק לפחות עוד שנה, אני לעת עתה בוחרת בדירה הגדולה והמרווחת עם השותפים.

EyalPolo16V

New member
זה לא רק עניין של פחות יפה

כל התשלומים לא נמוכים בצורה משמעותית כשגרים לבד. הארנונה יכולה לרדת מ700 ל500 עבור דירה קטנה יותר, אבל הפעם זה לא מתחלק ל3. כנ"ל לגבי חשמל וכו'... מקרר גם ככה יהיה, מזגן גם ככה יהיה , מכונת כביסה מדיח וכל הקשקושים גם ככה יהיו אז זה הרבה הרבה יותר יקר.

כבר החלטתי

ללכת על שותפים. אני בתחילת דרכי ואולי כדי שאני אחיה עם מישהו קצת יותר מנוסה ממני בדברים האלו, וגם אחסוך כמה שקלים בדרך.

gal-or

New member
רק את צריכה לחשוב

ולהבין שיש דברים שהוא/היא תעשה/יעשה, וייתכן שהם לא יהיו מקובלים עליך. למרות שלי היה שותף10!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני אומרת לך את זה. עדי

ברור לי

אבל אני בטוחה שזה יהיה פחות נוראי עם מה שאני צריכה להתמודד בבית.

אני בעד לבד

ואולי זה באמת עניין של גיל, אבל במקרה שלי תמיד הייתי בעד לבד. נראה לי שזה בעיקר עניין של אופי. אני אחת שחיה חיים מאוד אינטנסיבים ועמוסים וכשאני בבית, אני אוהבת וצריכה את השקט שלי. וכשאני רוצה את השקט שלי אין לי סבלנות להתקשקש עם אחרים על מי מבזבז יותר מים או חשמל, ו/או מי השאיר כלים בכיור ו/או להגיע מתה מרעב ולגלות שהשותף/ה שלי גמרו את כל האוכל. את החברה שאני צריכה יש לי בדמות החברים שלי שאוהבים מאוד לבוא לבקר בגלל שיש לי מקום משלי, ככה שאני נהנית גם מלהיות לבד, וגם כשאני רוצה אנשים לא חסר לי אף-פעם. אבל כמובן זה עניין של אופי וגיל וכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו.

למעלה