אז הנה זה בא, החרדה.

עמית@

New member
אז הנה זה בא, החרדה.

החרדה הקיומית, האינסופית, היומיומית. המהות והבסיס, הפחד הזה שמא יארע משהו לתמר. אחרי הלידה, לא יכלתי לנוח- למרות שתמר היתה תוצאה של שנים של טיפולי פוריות, הרי שברגע שהנחתי אותה על הספה בבית, זערערה ועטופה, פניתי אל יוסי ובפי רק שאלה אחת "לא עשינו טעות איומה?" היא כזו קטנה, כזו חסרת אונים, כזו פגיעה, *הכל* יכול לקרות לה. חזיונות הזוועה שפקדו אותי בחודשים הראשונים לא יחודיים רק לי, אני מניחה, אבל לא יכלתי להפסיק להריץ אותם במוח (דמיון פורה ארור) כל מה שקראתי, שמעתי, חוויתי, חשבתי אי פעם- נוצק בצורה חדשה במוח. זה קצת נרגע, ומדי פעם מתפרץ. עכשיו אני פתאום מרגישה שזה שוב חזר, זה לא שצריך יותר מדי תירוצים בימינו- אבל החרדה הזו, אלוהים- אני מצנזרת את מה שהתכוונתי לכתוב, אבל הכוונה ברורה, אני מחבקת אותה ומצטמררת, באמצע הלילה פתאום אוחזת אותה בחרדה לופתת. כל כך מפחיד.

אוי עמית. אני כל כך מבינה אותך

והבעיה היא שאין הרבה מה לעשות עם החרדה הזו כי משפטים כמו "אבל למה שיקרה כזה דבר" הם לא נכונים. הכל בעצם יכול לקרות . והחרדות האלה מתחזקות מאוד כשהילדה הקטנה שלך כבר לא תמיד בבית אלא יוצאת לאיזשהי מסגרת. והמוח מתפוצץ ממחשבות - מה יהיה בהמשך? מה יהיה כשהיא תלך ותחזור לבד מבית הספר? כשהיא תצא לבלות עם החבר'ה? וכו' וכו' התחושה הזו, שאנחנו בעצם לא יכולים תמיד לשמור עליהם, היא נורא קשה. ואחת לתקופה אני והאיש יושבים ומדברים על זה ובעצם המסקנה הסופית היא תמיד שאין מה לעשות. אי אפשר לשמור את הילדים במסגרת של צמר גפן כל חייהם ויש המון דברים שהם מעבר לשליטתינו. אז קודם כל אני שולחת לך הרבה חיבוקים של הזדהות ובכל פעם שמתפרצת לך הרגשה כזו של חרדות - אנחנו כאן בשבילך!
נ.ב - מצטערת שלא יצאה לי הודעה מרגיעה. אני פשוט מרגישה כמוך.

lulyK

New member
מכירה את התחושה.

את ה"קצת נרגע, ומדי פעם מתפרץ" הזה. מפחיד ממש (אצלי זה תוקף כל שנה סביב יום השואה)

שִירָה

New member
גם אני הרגשתי כך ביום השואה

לאחר session של סרטי שואה - "רשימת שינדלר" ו"הפסנתרן" - כל סצנה הכרוכה בפרידה מבן הזוג או מהתינוק - הכניסה אותי לחרדות של ממש.

אוי, זה נורא.

זה כל כך מוכר לי. כל סיפור שאני שומעת, קוראת, רואה - ישר אני משליכה על הבנות שלי. ומתה מפחד. זה הפחד הכי גדול שלי, שמשהו יקרה להן. אני לא יודעת איך אוכל לחיות. ועוד פחד אחד נוראי - שמשהו יקרה לנו, לגבי ולי, ואז מה יהיה עליהן? אני מפחד שאיכשהו למרות שאנחנו עושים עכשיו את כל הצעדים הדרושים להבטיח שאך ורק מי שאנחנו ממנים לאפוטרופוס יקבל אותן, איכשהוא בטעות הן יגיעו למערכת, מה שנקרא פה ה"SYSTEM", שזה אומר משפחות אומנה... שיפרידו אותן, שיתנו אותן לפסיכופטים, שלא נדע... אני מפחדת אפילו להעלות על הכתב את כל הסצנות שרצות לי בראש. אוף. זה בא והולך, כמו שאת אומרת, אבל גם כשזה רדום זה תמיד איפהשהוא בראש מאחורה מנצנץ לו בשקט, ומחכה לצאת. תמיד היכן שהוא בתודעה. יש לי שכנה שידעתי שאיבדה ילד קטן לפני כמה שנים. לפני שבוע היא סיפרה לי את הסיפור שלו. עוות מולד כלשהוא שגילו אצלו רק בגיל 4 והוא המשיך לחיות בדיוק 11 וחצי חודשים ואז נפטר לאחר ניתוחים וטיפולים וכמעט שנה של חיים-לא חיים. היא סיפרה לי הכל, וכל הזמן אני עם צמרמורת. בסוף שאלתי אותה, איך מתגברים על אבדן שכזה? והיא ענתה שלא מתגברים. אף פעם. כל החיים חיים עם זה. לומדים לקבל את זה, אבל לא מתגברים. כל כך מפחיד אותי, כל כך כל כך כל כך...

שִירָה

New member
אבל ארה"ב איננה מדינת עולם שלישי

אני לא מאמינה שאם חלילה וחס היה קורה משהו - הורייך לא היו יכולים להוציא אותן מארה"ב בעזרת עורך דין נחמד - אפילו אם לא היתה כל ניירת מסודרת. וחוצמזה- את תמיד יכולה להפוך אותן לאזרחיות ישראליות - ובכך לפתור את הבעיה סופית (אף כי הצעד הזה אינו הכרחי, לדעתי).

לצערי זה לא כך

באין הוראה מפורשת של ההורים לאן הם רוצים שהילד יילך, המערכת עושה איתו מה שהיא רואה לנכון. סביר להניח שהיו מעדיפים להשאיר אותן פה מאשר לשלוח אותן לישראל, כי הם רואים את ישראל בתור "המקום הנוראי ההוא שכל הזמן מתפוצצים שם, ובטח גם רוכבים על גמלים במקום לנסוע במכוניות"... אגב, זה נכון לגבי כל ילד, לא רק לגבי ילדים שמשפחתם המורחבת לא נמצאת בקרבת מקום. גם ילד שכל משפחתו אמריקאית מלידה, וסבתו מתגוררת בשכנות להוריו, יכול למצוא את עצמו נשלח למשפחה אומנת כי ככה העובדת הסוציאלית החליטה שעדיף לו. והנ"ל נכון גם לגבי רכוש, אגב. אם אין צוואה ואין יורשיםבוגרים, הרכוש הולך לממשלה. הצעד הכי חשוב הוא להכין צוואה, ובה לפרט את מה שאת מצווה לאחר מותך, כולל מינוי אפוטרופסים לילדים. ואני עדיין מפחדת (כי אני פחדנית מטבעי
) שמישהו אחר יקח אותן למשמורת עד שהמשפחה תגיע, וביום וחצי הזה יספיק לפגוע בהן.

משוש30

New member
אוי כמה שזה מוכר...

בהתחלה זה היה ממש נורא כי הייתי מדמיינת את מתן בידי הנאצים, והייתי מדמיינת את הנשים הפלשתינאיות יולדות במחסומים ילדים מתים וכד'... אחר כך זה ירד קצת אבל כל פיגוע כמו אתמול מעלה את הפחדים חזרה ואני שואלת את בעלי אם לא כדאי להגר לניו זילנד. יש שם הרים, כבשים, קיווי, קל לקבל אזרחות לבעלי תואר שני והעיקר יש שם שקט וזה רחוק כל כך מהטירוף הזה בו אנחנו חיים...אבל השיחות האלה אף פעם לא ברצינות (למה בעצם?) לפני כמה חודשים אמרתי לחברה שלי שאם נשים עם ילדים היו אחראיות על העולם אז לא היו מלחמות ואחר כך נזכרתי במחבלת שעשתה את הפיגוע במחסום ארז אני חושבת, שהיו לה שני תינוקות בבית...אז כנראה שהתחושה הזאת לא מאפיינת את כולן... או היום: היום יש לי יום מאד לחוץ של עבודה ובעלי בחופש. בכל זאת אני קמתי כל שעתיים בלילה ולא הערתי את בעלי וב-4.30 התעוררתי סופית כי קמתי להכין לו בקבוק ולא הצלחתי להירדם. למה לא הערתי את בעלי? כי הוא נוסע עם מתן לחיפה ואני רוצה שהוא יהיה הכי ערני שאפשר...שלא יקרה לו משהו...מה אני אגיד לך. אני שותפה לפחדים אבל אני מנסה לעשות כל מה שאני יכולה להגן עליו ולהיות אסירת תודה על כל רגע שהוא איתי.

ענתש

New member
מעתיקה לפה חלק ממה שכתבתי

בפורום הנקה, כי אני באמת לא יכולה לחשוב על כלום אחר היום, החרדה משתקת אותי, הבכי קורע אותי. אני חושבת עליהן - טלי וארבעת בנותיה והבן שלה שעוד לא נולד - ורואה אותי, אין מנוס מזה. חודשים לקח לי להשתחרר מהחזיון החי והחד והברור שלי מגינה על נגה בפינת החדר כשמחבל חמוש מכוון לי ולה רובה לראש ואנחנו לא יודעות לאן לברוח, בעקבות הרצח הנורא במצר כמובן. ועכשיו הפיגוע הזה. הצמידות האכזרית שבה שמעתי את החדשות הבוקר - המשפחה הזו שנגמרה, עם כל הילדים הקטנים מול משאל מתפקדי הליכוד שלחצי מהם לא היה מספיק אכפת מהחיים שלנו פה כדי ללכת לקלפי בכלל (ולא משנה בכלל מה הם היו מצביעים). העובדה שאנשים פה מתים כל יום ואף אחד, במיוחד לא ראש הממשלה של כולם (ככה זה בדמוקרטיה גם אם לא הצבעתי לו) לא שואל אותי איך אני רוצה לחיות במדינה שלי, לא נותן לי סיכוי להשפיע על איכות חיי ועתידי ועתיד ילדיי. נותן לאחרים להכריע במקומי כאילו מדובר באיזה מועדון צרכני של המשביר - יש לך כרטיס מועדון ? יופי, בוא תחליט איך כל האנשים האחרים פה יחיו במדינה. אני מפחדת שאם אני אשאר חלק מחבורת האנשים האלו שקוראת לעצמה "ישראל" גם לי יפסיק להיות אכפת שאנשים מתים. החדשות הבוקר רצחו את הרצון שלי לחיות במדינה הזו, הן חיזקו את המחשבה שלי שהחובה הראשונה שלי היא לתת סיכוי לחיים בטוחים יותר ושקטים יותר לילדים שלי וזה, כנראה, אף פעם לא יהיה פה. אני לא אהיה מספיק צבועה להגיד שאני בוכה בגלל טלי וארבעת בנותיה - לא הכרתי אותן. הסיפור שלהן קורע לב אבל אני בוכה בגללי - בגלל שגם נגה בת שנתיים, כמו הבת הקטנה של טלי, מרב. בגלל שאני לא מבינה איך מישהו יכול להסתכל על החיוך התמים שלה והבוטח ולירות לה בראש. בגלל שאני מרגישה ששום חיבוק שלי לא יגן עליה מזה. בגלל שאני רואה מדינה של קבוצות מפורדות ואגואיסטיות שכל אחת מושכת לכיוון שלה, אף אחת לא רוצה לוותר ולאף אחת לא אכפת לה שאין לנו כיוון ולא דרך ולא מוצא. נגמרה לי התקווה שיום אחד יהיה פה טוב, אני לא יכולה להגיד כמה שזה נורא.

Arfilit

New member
כמה מלים משלי

על תוצאות המשאל השפיעו עד מאוד אנשים רבים שאינם מתפקדי הליכוד. המסע שעשו אנשי חבל קטיף ותומכיהם לגיוס מתנגדים - נעשה על ידי קבוצת אנשים שלא בהכרח היתה בעלת זכות להצביע אמש. באותה מידה יכלו אנשי הקבוצה הנגדית (שאני מודה שאני שייכת אליה) לעשות מסע תעמולתי נגדי. אבל הם לא עשו (או שמא עליי לאמר - לא עשינו). אני מצטערת על התוצאה, אבל לא יכולה שלא להסיר את כובעי בפני האנשים שמאמינים שהם עושים את הדבר הנכון, מתגייסים לכך ופועלים (כדין!) בלהט ובמרץ לטובת הענין. העובדה שאני לא מסכימה איתם לגופו של ענין לא קשורה לכך. גם אני יכולתי לפעול - ונמנעתי. גם אני יכולתי לפנות למתפקדים ולשוחח איתם בלהט ובשכנוע פנימי על חשיבות ההינתקות - וללכת מבית לבית - אבל לא עשיתי את זה. ואילו כאן - קבוצה של אנשים שלא בהכרח נתנו להם זכות הכרעה - לקחו את זכות הדיבור בדרך יפה ודמוקרטית וראויה - ועל כך יש לי רק דברים טובים לאמר להם. ועוד דבר - פנייתו של שרון למתפקדי הליכוד באמת מרגישה לא טוב - אבל בעיני זה לא בגלל שהוא נתן לקבוצה קטנה להחליט בשבילי - אלא בדיוק מן הסיבה ההפוכה - שהוא הגדיל את קבוצת המחליטים. הדמוקרטיה הישראלית בחרה הנהגה. אני יכולה לאהוב או לא לאהוב את ההנהגה הזו - אבל היא נבחרה, והיא צריכה לקחת על עצמה אחריות ולדעת לקבל החלטות - קשות ככל שתהיינה. אנחנו לא חיים באתונה העתיקה, והדמוקרטיה שלנו היא לא כזו שבה ההמון צועד מצד אחד של הככר לצדה השני כדי להצביע. ההנהגה נבחרה על מנת להנהיג ולא על מנת לקיים משאלי דעת קהל. ראש הממשלה שלי לא צריך לשאול אותי מה דעתי, ובה בשעה איננו צריך לשאול מישהו אחר. יותר מזה - אם אני מבינה נכון את עקרונות השלטון התקין במדינת ישראל, או לפחות אם היתה נשמעת דעתי ביחס לשלטון התקין - ראש ממשלה אסור לו שיכבול את החלטותיו לתוצאות יעוץ / משאל / סקר או כל דבר אחר. הוא רשאי להקשיב, להתלבט, לשמוע - אבל בסופו של יום הוא צריך להחליט בעצמו, והאחריות על ראשו. בשביל זה הוא נבחר. בשביל זה הוא מתעסק בזה יומם וליל. בשביל זה הוא רואה את המידע הכי מסווג ומכיר את כל התמונה על כל פרטיה הקטנים ביותר. בשביל זה הוא ראש ממשלה.

Arfilit

New member
ועיקר שכחתי

גם אני מתה מפחד כאן. גם אני חושבת על כל הזוועות שיכולות לפקוד את האפונה כל עוד אנו חיים פה. אבל בשלב זה אני לא רואה את עצמי חיה במקום אחר. אני לא רואה אותי מדברת איתה שפה אחרת. אני לא רואה אותי שרה לה שירים אחרים. אני לא רואה אותי מגדלת אותה מנותקת ממשפחה ומהסטוריה ומתרבות שאני מרגישה שהם חלק ממני. בינתיים אני מתה מפחד אבל אני פה.

ממש מפחיד.

אצלנו בישוב יש טראומה מחדירת מחבלים שהיתה לפני כמעט 30 שנה דרך לבנון. כילדה הייתי היסטרית מזה. תמיד היתה לי תכנית מילוט מהבית בשעת הצורך (אני אקפוץ מהחלון ואתחבא בשיחים וכד'). לפני כמה שבועות היה איזה חשש לחדירת מחבלים את הגבול ולמרות שזה היה ממש רחוק מאיתנו תפסתי את עצמי עושה חשבון במיטה איך אני אתחבא אם יהיה צורך ופתאום עם שני תינוקות זה נראה כל כך מסובך ולא אפשרי. נזכרתי בסמדר הרן שחנקה את הילדה שלה בטעות כדי שלא תדבר במחבוא שלהם ופתאום התמונה הזו היתה כל כך מוחשית.. הרגשתי ממש חסרת אונים מול המציאות שלנו.

דוק26

New member
עמית, אני חושבת שמהרגע הראשון

שאנחנו נעשות אמהות במדינה הזאת, בנוסף לשק רגשות האשמה מצטרף גם שק הפחדים. אז נכון שבשנתיים או כבר שלוש השנים האחרונות הפחדים הם קיומיים אבל למעשה העולם שלנו בכלל מלא באנשים מטורפים ולא צריך לחכות רק לפיגוע כדי לפחד על הילדים. אני אמא לשני בנים - הגדול בן 3 בסוף החודש והפיצקי בן 3.5 חודשים וכשאני חושבת שבעוד 15 שנה הגדול יצטרך ללכת לצבא עוברת בי חלחלה כבר מעכשיו. חברה שלי צוחקת עלי משום שהיא אומרת שעד אז הוא יכול להתפוצץ בעוד 30 אוטובוסים וזה עוד יותר מפחיד. מצד שני מכיון שאני גם דור שני לשואה ולאור הגילויים האנטישמים בכל מקום אחר בעולם,אני לא רואה את עצמי חיה לאורך שנים במקום אחר. אני בהחלט מרגישה במילכוד. מצד אחד אני לא יודעת איך האבא הזה מגוש קטיף יהיה מסוגל להמשיך לחיות בכלל, מצד שני האם זה לא חוסר אחריות כלפי הילדים שלך להביא אותם לחיות במקום שמראש רמת הסיכון בו יותר גבוהה? אבל יהיו כאלו שיגידו שגם בנתניה, תל אביב, חדרה וחיפה מסוכן לא פחות. ולא צריך להרחיק כל כך. בגילאים בהם הילדים כבר יוצאים לבד מהבית ולמרות שאני במידה מסוימת מרגישה יותר בטוחה כי אני חיה בישוב קהילתי, אבל איך אהיה בטוחה שהבנים שלי יסתכלו טוב טוב ימינה ושמאלה לפני שהם יחצו את הכביש? הסכנות כל הזמן מקיפות אותנו. אנחנו רק יכולות לקוות שהחיים לא יתאכזרו אלינו עד כדי כך ונזכה לחיות הרבה שנים עם ילדנו באושר ובריאות. מתנצלת שיצא כל כך ארוך. אסנת

גלשני

New member
כאילו דיברת מגרוני

בחיבור מטורף עם ההורות מגיעה הדאגה האינסופית הזאת. לאחותי שלושה בנים, כשהראשון נולד היה זה בתקופתו של רבין(שנתיים לפני שנרצח) היינו אופטימים האמנו שעד שהוא יגדל כבר לא יהיה צבא. הנה הוא תכף בן 11 והמצב רק גרוע יותר, מחריד יותר ואכזרי יותר. מאחלת לאחותי ולכולנו שהשנים הקרובות יביאו איתן בשורות שיעזרו להפחית (ולו במעט) את מפלס החרדה בביתינו.

למעלה