אז התגייסתי למודיעין

royfalah

New member
אז התגייסתי למודיעין

אהלן, ביום ראשון התגייסתי למודיעין (שחררו הביתה לחג) ואני עכשיו בטירונות בבסיס מפרשית...
אין לי כ"כ מזל בטירונות הזאת וכנראה שכחתי באוטובוס את הארנק פלסטיק שקיבלנו בבקו"ם שיש בו חוגר, דיסקית ופנקס שבי.
את הדיסקית לצוואר יש לי כי שמתי בכיס לפני שאיבדתי.
אני אמור לעלות ביום ראשון מת"ש על החוגר, כמה זה אמור לעלות והאם אני צריך לאסוף אותו מאיפשהו? עם כמה נזק בערך אצא מהמת"ש?
אמרו לי להביא בינתיים קבלות על נסיעה בתחבורה ציבורית ומקווים שבשלישות יחזירו לי, הם באמת מחזירים בלי בעיה?
האם אפשר לשים בנעל דיסקית של ריקושט? ופנקס שבי מאיפה משיגים חדש? דיווחתי לצבא רק על החוגר.

ועוד דבר - הנעליים הצבאיות כואבות לי מאוד, הרבה מעבר לשפשוף. הן פוצעות לי את הרגל ויש לי ממש חורים קטנים מאחורה. כל צעד כואב לי מאוד.
למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות? אמרו לי לדרוס את הנעל אבל אני מפחד לעשות את זה. הייתי אצל הרופאה בקליטה רפואית ואמרתי לה על הבעיה אבל היא הייתה מאוד לא נחמדה ופתרה את העניין בכך ש"אין מה לעשות".

תודה רבה לעונים ושתהייה לי טירונות מוצלחת...

היי

מצד אחד מבאס- מצד שני ממש לא סוף העולם...

מת"ש מוגדר להיות במקסימום עד שליש ממשכורת החייל... זה אומר שבמקסימום אתה תקבל קנס של 117 ש"ח (אותו מורידים לך פשוט מהמשכורת הבאה).
במשפט תדווח על כל מה שאיבדת ובפעם הבאה שתהיה בבית תצטרך להגיע לקצין העיר הקרוב לביתך (חפש בגוגל את רשימת מוקדי קצין העיר) או לשלישות ברמת גן ושם לקבל חדשים (חשוב לשים לב שבשלישות עדכנו שנשפטת על כך! לא יוציאו לך חוגר חדש עד שלא ייכתב בתיק האישי שלך שנשפטת!).
אני מאמין שבקצין העיר/שלישות ברמת גן יש גם פנקסי שבי. האמת, יכולים להיות פנקסי שבי גם בשלישות במפרשית או אפילו במרפאה, אז שווה לבדוק גם שם.

בנוגע להחזרי נסיעות, כעיקרון השלישות אמורה להחזיר לך כסף למשכורת הבאה. ייתכן ויעשו איתך "דיל" שאת שווי הנסיעה יורידו לך מהמת"ש (אבל זו סתם השערה שלי...).

אם קנית דיסקית מריקושט, וחרטת עליה את הפרטים שלך כנדרש- אפשר בהחלט לשים אותה בנעליים. דרך אגב, את הדיסקית לצוואר מומלץ לשים על הצוואר ולא בכיס (אבל אולי זה רק הקצין שבי מדבר...)

בקשר לנעל- זו הבעייה של נעלי עור... הן מגיעות קשות וכואבות... הפתרון הוא:
1. ללבוש אותן
2. לצבוע אותן כמה שיותר (השמן והצבע מרככים את העור).

אם זה לא עובר לך אחרי חודש- פנה שוב לרופא. אבל כעיקרון- אכן ככה זה עם נעליים צבאיות...

מקווה שעזרתי, ובהצלחה בהמשך

royfalah

New member
תודה!

הדיסקית של הצוואר על הצוואר... התכוונתי לכך שכשקיבלתי אותה בבקום הוצאתי ושמתי בכיס על מנת שאענוד אותה מאוחר יותר.
האם זה לא ייחשב חוסר אמינות אחרי שדיווחתי רק על חוגר לדווח גם על הפנקס שבי? את הדיסקית אגש להוציא מחר, כך שכאילו לא איבדתי.
אמרו לי שאפשר להוציא חוגר בבאר שבע ואצא מהבסיס להביא אותו.
פנקס שבי אפשר פשוט לבקש בשלישות או שגם זה מת"ש?

הכול עניין של ניסוח

תגיד שאיבדת את החוגר עם כל התכולה שלו... וזה כולל את הפנקס שבי... זה לא אמור לפגוע באמינות.
את החוגר אכן אפשר להוציא בבאר שבע- בקצין העיר. זה תהליך של 5-10 דקות, פשוט צריך שלפני שאתה הולך לשם יהיה מוזן עניין המשפט בתיק שלך...

בקשר לפנקס שבי אני די בטוח שלא צריכים לעלות מת"ש, אבל אני לא בטוח... אני איבדתי את שלי בבה"ד 1 ולא עליתי על זה למשפט... מצד שני בשלישות וברפואה בבה"ד 1 לא היה להם פנקס חדש לתת לי- ככה שנאלצתי להסתובב קרוב לחצי שנה בלי פנקס שבי...
שווה לבדוק בשלישות ובמרפאה של מפרשית, אך במקרה שאין שם, ייתכן ויוכלו לעזור לך בקצין העיר.

בכל מקרה, תדווח במשפט שלך על כל העניינים.והם יגידו לך בדיוק איך לנהוג.

Double Oxygen

New member
תגובה

קודם כל-מזל טוב ובהצלחה!

דבר שני,אם דיווחת למפקדים זה מצוין. תעדכן גם לגבי פנקס שבי והכל.
בטח תעלה מת"ש ותשלם מחיר סמלי,לא מעבר לזה.

לגבי הנעלים,נחכה לתשובה יותר מקצועית.

למעלה