אז זהו אני כבר בסוף

dganit1

New member
אז זהו אני כבר בסוף

שבוע ה40 כבר מאחורי ואני כבר 4 ימים אחרי התאריך ואין סימן לצירים/פתיחות או ירידות מים למינהן בסוף השבוע הזה כבר יש לי הפניה מהרופא אבל אני מאוד חוששת לאן צריך לגשת ומה בדיוק הבדיקות שעושים? ואיך מתנהגים בשבועות האלו? (איפה ובאיזו תדירות נבדקים) שמעתי שיכולים לעשות לי זירוז ואני פוחדת וממש לא רוצה כי אני לא מכירה איך עובדת השיטה מצד שני שמעתי שאסור להריון להיות עודף מדי כי אז זה מסוכן אבל מתי זה נחשב הריון עודף???

shoshi1

New member
אל חשש!

אני מרגישה כמו המרגיעה הלאומית.. אין מה לדאוג דגנית, לידה ראשונה בדרך כלל מתרחשת לאחר התאריך. אם אין לך תופעות מיוחדות כמו צירים/לחצים או ירידת מים אני חושבת שאין צורך לבוא אפילו לביקרות (כיוון שאני לא מוסמכת , תקנו אותי אם אני טועה, בנות) . הבדיקה שעושים כשאת אכן מגיעה לביקורת תהיה קודם כל מוניטור לבדוק מה מצב העובר ומה מצב הצירים אם ישנן. אחר כך יבדוק אותך רופא בדיקה פנימית לראות אם יש מחיקה או פתיחה ובדרך כלל ישלח אותך להתקלח וישר לחדר לידה (הכל בנחת..) זה במקרה ואין אף אחת מהתופעות הנ"ל. לאיזה בית חולים את הולכת? (תסלחי לי אם כבר שאלתי ושכחתי)

inbale

New member
אז ככה

לאחר שבוע ארבעים מומלץ לעשות ביקרות כל כמה ימים. הריון עודף הוא הריון מסוכן עקב החשש מהזדקנות של השיליה ודברים נוספים. צדק הרופא שלך שאמר לך ללכת לביקורת בבית חולים. הביקורות האילו מאוד חשובות ואל תזלזלי בזה. אם תרצי לדעת לגבי שיטות זירוז אשמח להסביר את התהליך.

היי דגנית, בתור אחת שהגיע לאמצע

שבוע 42 ועברה זירוז, אני יכולה לענות לך על כמה דברים. אז ככה, משבוע 40 באים לביקורת בבית חולים (לאיזה בית חולים את הולכת?) ומה שזה כולל זה בדיקת שתן שעושים בהתחלה, לחץ דם, אח"כ מוניטור שאורך אם הכל בסדר בין 15-20 דק´, אני בבדיקות מוניטור ממש נהניתי כי אצלי זה לקח כמעט שעה עד שראו תזוזות כי כל פעם כשבאו לעשות לי, מורן ישן ולא זז, וככה גם אני כמעט נרדמתי להם, היה די חוויתי... וכשגומרים את המוניטור הולכים לבדיקה אצל הרופא. מה שהוא בודק בעצם זה אם יש מחיקה ופתיחה. הבדיקה עצמה מאוד לא נעימה, אבל לא הייתי אומרת כואבת, רצוי שתיהיי מאוד רגועה ונינוחה והבדיקה אורכת בדיוק 2 שניות. אל תתנגדי כי זה רק יקשה עליו והבדיקה תארך. אח"כ לפי התוצאות, הרופא צריך להגיד לך מתי לחזור לביקורת בפעם הבאה... ככה זה יכול להימשך שבועיים אם אין לידה טבעית ואז מחליטים אם הולכים על זירוז או משהו אחר... (אני, כאמור הגעתי לשם במשך שבועיים כל יומיים ולפעמים כל יום...) לגבי זירוז...אז ככה.. אני הייתי במחלקת זירוז במשך ארבעה ימים, סבלתי נורא, לא הייתה התקדמות ובסוף הלכתי לניתוח קיסרי, ככה שאל תצפי לשמוע ממני דברים טובים על התהליך הזה כי אני מאוד נגדו, אבל מה שקורה בו זה דבר כזה- הרופא מחדיר לך לנרתיק טבליה קטנה (ממש כמו כדור אקמול) וצריך לשכב במשך 40 דק´, עם כמה שפחות לזוז. אחרי 40 דק´ אפשר לקום ולעשות הכל כרגיל. זמן ההשפעה של הטבליה זה 8 שעות שבמהלכן יכולים להתחיל לך צירים, או שלא. אחרי 8 שעות מחדירים עוד טבליה, שוב שוכבים 40 דק´ וכך הלאה. עם כל טבליה הצירים ניהיים יותר ויותר חזקים (משככי כאבים הם לא ממש נותנים שם, רק זריקת טשטוש- שזה משהו שמרדים אותך ואת מתעוררת רק בזמן הצירים) אני קיבלתי 4 וחצי טבליות (כן, לפעמים גם מחדירים רק חצי), ההשפעה התחילה לי רק בטבליה השניה, אבל אצל הבנות שישנו לידי היא התחילה כבר בראשונה, ככה שזה משתנה מאחת לאחת. לפני כל החדרת טבליה הרופא עושה בדיקה ידנית (בדיוק אותה בדיקה כמו בביקורת) לבדוק אם יש התקדמות בפתיחה\מחיקה. אצלי, כשהרופא בא להחדיר לי את הטבליה החמישית, ובבדיקה שהוא עשה לי הוא אמר שאין התקדמות (למרות שכאמור היו לי צירים חזקים) אמרתי שמספיק לי.. והתעקשתי שיקחו אותי לניתוח. אני יודעת שלבחורה שהייתה לידי הייתה לידה רגילה,אבל שנגמרה במלקחיים, דבר שאני לא יודעת את התופעות לוואי שלו, אבל זה לא משהו נעים. ואני יודעת שרוב הלידות שעברו זירוז נגמרות בלידה מכשירנית. ככה שאת צריכה לחשוב טוב טוב מה את רוצה לעשות, ואל תתני לרופאים שיבלבלו לך יותר מידי את המוח, בסך הכל זה הגוף שלך ואת מחליטה מה לעשות. טוב, אם יש לך עוד שאלות או שתרצי לדבר, אני פה.

dganit1

New member
ערב טוב לכן בנות יקרות

רוב תודות על התגובות הזירוז הזה באמת נשמע זועתי כל הכבוד לך דניאל שחתכת את העסק ושאיפשרו לך בכלל לסיים את סידרת הזירוזים האלו בקלות אין לי צירים אבל ביומיים שלושה האחרונים התחילו לי לחצים לכיוון הבטן התחתונה אין מה לדאוג לעוברית היא משתוללת כל ערב אז לפי מה שאתן אומרות להגיע לכל בדיקה בהיכון לתחילת לידה?

shoshi1

New member
סליחה שלא דייקתי

אבל טוב שיש לנו את ענבל וטונטי. בכל מקרה , יהיה טוב! מחזיקה לך אצבעות.

למעלה