הי אוראור, גם לי חבל...
ולכן אני מאוד מבינה את הכאב שלך על אובדן הפורום - כלומר, מה שהיה הפורום. ויכול מאוד להיות שהאוירה המיוחדת, המאפשרת, התרפויטית שהיתה פה לא תשוב להיות, כי גם כשימצא מי שיסכים לנהל את הפורום, מי לידינו יתקע שתהיינה לו האיכויות האנושיות והכישורים הבין-אישיים שנעמי ותמר התברכו בהם - כל אחת בדרכה? מי מבטיח שתהיה לו אותה מידת התמסרות ושיהיה לו עד כדי כך אכפת...?
אז כן, יש על מה להתאבל, בהחלט.
מה שכן, אנחנו יכולות לנסות לשחזר את קהילת התמיכה שהיתה פה, אם נשוב לתת אמון, לשתף ולתמוך כל אחת כפי יכולתה.
ובקשר למשחק, ההתמסרות שלי למשחק פה היתה לא מתוך "אוף!! עוד יום אין כאן פסיכולוגית. טוב, מה נעשה? - נשחק קצת בינתיים", אלא מתוך הנאה מהמשחק עצמו. אני אוהבת חידות ומשחקי מילים. זה לא אומר שוויתרתי על משהו או שהחלפתי משהו במשהו אחר. ומעבר למשחק אני נכנסת לכאן גם מתוך הרגל, ומתוך חיבה לאנשים שכותבים כאן בהווה, ולאלה שכתבו כאן בעבר וכעת נופשים... אבל לא מתוך ציפיה מורטת עצבים לשינוי שלא מתחולל ומשיך בעקביות לא להתחולל... את מבינה? כן, השלמתי עם זה שנעמי איננה כאן יותר, ואופי הקהילה התומכת שלנו השתנה, ואני כבר לא מחפשת פה את ההחזקה שקיבלתי כאן לתקופה קצרה (ויפה!). כי כל החיים דלתות נסגרות ודלתות אחרות נפתחות. את חיה כאן כמה שנים יותר ממני - בוודאי תסכימי איתי... ומה שהופך את הפרידות לטראומטיות זה רק ההיאחזות שלנו, הסירוב להרפות: לשמור בלב את הטוב שהיה, לנצור אותו, לקחת אותו איתנו לתמיד, ובה בעת להניח לדבר עצמו, או לאדם עצמו, ללכת, לחלוף.
תחשבי על כך שגם אנחנו משתנים תמיד. את יודעת, אוראור, שאפילו תאי הגוף שלנו עוזבים אותנו בלי הרף? אני עצמי דבר חולף, אני חולפת לעצמי ומשתנה לעצמי חלק-חלק, תא-תא, כל רגע. תארי לעצמך שהייתי מנסה להיאחז, בכח, בכל פיסה כזאת (לו היה זה אפשרי), לאסוף לתוכי חזרה את כל התאים שנשרו ממני ולא לתת להם להתחלף?
זה בערך אותו דבר, רק בקנה מידה גדול יותר... "החיים כגוף" או משהו כזה.
התמיכה והכלה שאת זקוקה להן (וכולנו זקוקים!) תימצא לך ממקום אחר.
נ.ב. כתבת כאן בעבר שאת בטיפול. איך הולך? זה לא ממלא את הצורך הזה?